Hae
Colour Outside the Lines

Mitä välikausivaatteita taapero tarvitsee?

Vielä paukkuvat kovat pakkaset ja ulos taaperolle pitää pukea toppahaalarin alle villahaalari, mutta pilven raosta pilkistelevä aurinko saa väkisinkin ajattelemaan kevättä. Meillä keskimmäinen kysyikin viime viikolla auringon paistaessa ”Miksi täällä näyttää ihan keväältä?”. Niin näytti kyllä minustakin, kun sattui nollakeli ja ihana auringonpaiste. 
Viime keväänä meillä oli vielä vauva, joka ei liikkunut mihinkään, joten hänet oli helppo pukea ulos ohueen neulehaalariin ja laittaa lämpöpussin sisälle, jolloin vaatetta oli riittävästi. Nyt meillä kuitenkaan asustaa liikkuvainen taapero, joka haluaa jo itse kävellä ja touhuta, jolloin ulkoiluvaatteilta vaaditaan jo hieman enemmän.

Olenkin päättänyt hankkia päiväkotiin ja kotikäyttöön omat ulkoiluvaatteet. Päiväkotiulkoilu vaatii hieman enemmän kuin kotiulkoilu, koska omasta pihasta on helppo tulla lisäämään tai vähentämään vaatetta tarpeen tullen. Päiväkodissa se ei olekaan niin yksinkertaista, jos ei tarvittavia vaatteita ole sinne laitettu mukaan. Meillä onkin päiväkotiulkoilua varten hankittuna sekä POMPdeLUXin softshell-haalari, jossa on sisässä fleece että Polarn O. Pyretin kuorihaalari, johon saa tarvittaessa lisättyä fleecen alle tai joka meidän herkästi hikoilevan taaperon tuntien on helppo pukea myös ilman fleeceä. Päiväkodilla on myös kurahaalari fleecevuorella sekä kurarukkaset. Joudun ehkä vielä miettimään ohuempia kuravaatteita kevään edetessä.   
Kotiin ostin Name It softshell-haalarin ihanalla perhoskuviolla. Tänä keväänä tuli Name it softshell-haalareita tummansinisellä pohjalla, jossa on vaaleanpunaisia ruusuja ja niiden suosio räjähti aivan totaalisesti. Kaikki halusivat sellaiset ja nyt niille on joissain kaupoissa huhtikuun toimituksille jo jonotuslistat. Itse harkitsin pitkään violettia orvokkikuvioista softshell-haalaria samasta liikkeestä, mutta uuden haalarin hinta oli minulle hieman liian suolainen enkä usko teknisten ominaisuuksien käytettäessä häviävän niin paljon. Sain samalla hintaa käytettynä kaksi sofshelliä ja yhden kuorihaalarin, jotka olivat erinomaisessa kunnossa. Ainut miinus perhoshaalarissa on, että siitä puuttuu huppu, mutta eipä meidän taapero huppua tarvitsekaan.  
Meillä on myös muutama kauppatakki. Villakangastakki, vaaleanpunainen bomber, toppaliivi ja harmaa turkki ovat jo viime syksyltä, jolloin ne olivat hieman isoja ja ostin lisäksi kangastakin sekä toisen turkin.Uusi turkki menee kyllä paremmin luultavasti vasta syksyllä, koska se on kokoa isompi kuin muut takit. Kevään tullessa meillä luultavasti käytetään paljon takkeja kauppareissuilla. Ostoslistalla on vielä jonkinnäköiset kauppareissuille sopivat siistimmät ulkohousut. 
Kenkähankinnat ovat vielä kesken. Meillä on hankittuna mustat Niken Air Max-tennarit, jotka ostin jo vuosi sitten köytettynä jemmaan. Ostoslistalla on vielä kumisaappaat ja päiväkotiin soveltuvat, taaperon jalkaa tukevat välikausikengät. Vinkkejä otetaan vastaan! Reiman Pattereita on kehuttu tosi paljon, mutta ne taitavat olla jo aika kiven alla. 
Asusteista meillä on käytössä viime syksyiset enkä. Hankintalistalla on kypärämyssy ja päiväkotiin sopivat hanskat. Vaikka rakastankin vaatteita ja ajattelen omaavani hyvän tyylitajun, en juokse lastenvaatteiden uusimpien droppien perässä eikä meiltä löydy tupsupipoa kevään uusissa väreissä. Tupsupipomme on H&M:n mallistosta ja sekin hankittu käytettynä. Taaperon kaikki asusteet ovat yhdistettävissä sekä haalareihin että takkeihin, koska minusta on kiva, että lapset ovat pukeutuneet värikkäästi. 
Meillä on ohuempi keväthattu Fredriksonilta, kaksi paksumpaa pipoa ja tuubihuivi H&Mltä, kahdet mummin tekemät villasukat ja Cubukselta hankitut lapaset.
Meillä on ohuempi keväthattu Fredriksonilta, kaksi paksumpaa pipoa ja tuubihuivi H&Mltä, kahdet mummin tekemät villasukat ja Cubukselta hankitut lapaset.
Mitä tämä koko lysti sitten maksoi? 
2 softshell-haalari yhteensä 45€
kuorihaalari 25€
kurahaalari 5€
fleecehaalari 5€
villakangastakki 8€
toppaliivi 10€
bomber 5€
2 turkkia yhteensä 10€
kangastakki 4€
Nike Air Max-tennarit 20€
asusteet yhteensä 20€ (osa saatu lahjaksi)
KAIKKI YHTEENSÄ 157€
Vaatteisiin saisi uppoamaan pienen omaisuuden niin halutessaan (tai ihan vahingossa), mutta käytettynä ostettaessa summa on onneksi huomattavasti pienempi kuin uusia hankkiessa. Meillä summaa kasvattaa vielä ne kumisaappaat, välikausikengät, kypärämyssy ja hanskat. Arvelen hankintojen kasvattavan summaa noin 50-100 euroa, riippuen ostopaikasta. Meidän taaperon jalan koko on vasta 20, joten kenkiä löytyy helposti kirppailta ihan käyttämättöminä, kun kengät on ostettu jemmaan ja ne ovatkin jääneet lapselle talven aikana pieneksi.

Joko teillä on välikausivaatteet hankittuna? 

Puuttuiko meiltä jotain olennaista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.