Hae
Colour Outside the Lines

Syksyn lempparijutut

Mun lempivuodenaika on ehdottomasti syksy. Siksi ajattelinkin kertoa teille mun syksyn lempparijutut ja listata ne tänne.

Ruska

Syksyssä ehdottomasti parasta on kauniit ruskan värit. Lapsena rakastin yli kaiken meidän pihalla ollutta vaahteraa, josta tuli niin upean näköinen joka ikinen syksy. Nyt hieman itkettää, kun iskä haluaisi kaataa sen kokonaan pois.

Onneksi meidän makkarin ikkunasta näkyy suoraan ihanan suuri vaahtera ja kohta se on taas upeimmillaan!

Pimenevät illat ja kausivalot

Sähkön hinta hieman tietysti kauhistuttaa, mutta onneksi meillä on hyvän hintainen sähkösopimus. Kohta olisi jo hyvä aika alkaa polttaa kausivaloja, koska illat on jo yllättävän pimeitä ainakin täällä Kuopiossa.

lämpimät voileivät

Joka ikinen syksy hullaannun lämpimiin voileipiin. Meillä ei ole konetta, jolla niitä tehdä, mutta niistä tulee oikein hyviä myös vohveliraudalla.

Just nyt mun lempparileipiin tulee margariinia, dijon-sinappia, kalkkunaleikettä, juustoa ja rucolaa.

Kuuma tee

Mä en oikeastaan juo kahvia ja teetäkin olen opetellut juomaan vasta viime vuonna. Meillä on kotona aika viileää, joten kuuma tee auttaa hyvin lämmittämään sisältäpäin.

Kesällä en tykkää juoda lämpimiä juomia, koska on muutenkin lämmin, joten nyt niistä on taas ihanaa nauttia. Kuuma kaakao tai kuuma tee on parasta syksyllä.

Juon vain Liptonin Rich Earl Greytä hunajan ja makeuttamattoman mantelimaidon kanssa. Testasin viime vuonna teetä myös lehmänmaidolla, mutta tykkäsin enemmän tuosta mantelimaidon mausta.

neuleet ja kerrospukeutuminen

Mä rakastan, siis RAKASTAN, kietoutua paksuihin neuleisiin syksyisin. Odotan aina kesällä sitä hetkeä, kun on tarpeeksi viileää alkaa käyttää ihanan muhkeita neuleita. Tän syksyn ostoslistalla onkin joku ihanan muhkea ja aikaa sekä kulutusta kestävä neule, koska oon heittänyt monta kauhtunutta neuletta ja yritän kulkea hidasta matkaa kohti vastuullisempaa vaatekaappia.

Haluaisin myös pitkän ja muhkean toppaliivin, mutta katsotaan montako vuotta menee sen täydellisen löytämiseen. Ostaisin sen oikein mielelläni nimittäin käytettynä.

 kynttilänvalo

Me tykätään polttaa syksyisin kynttilöitä, koska iltaisin on niin hämärää. Ihanaa, kun kynttilät sai taas kaivaa esille kaappien perukoilta.

kaikki alkavat tv-sarjat

Syksyisin on ihanaa, kun telkkarissa ja suoratoistoissa alkaa todella monta sarjaa, joko kokonaan uutta tai vain uutta kautta.

Tänä syksynä seurataan Janin kanssa ainakin Yleltä Sohvaperunoita, Neloselta Vain Elämää, HBO Maxilta House of Dragonia ja Amazon Prime Videosta Rings of Poweria. Disney+ katsotaan She-Hulkia ja parin viikon päästä alkaa myös uusin Star Wars-sarja, Andor. Odotetaan myös marraskuussa Netflixissä alkavaa The Crownin viidettä kautta.

Yksin oon seurannut nyt Yle Areenasta Sydämen kutsumuksen yhdeksättä kautta ja Netflixistä Chesapeake Shoresin uusinta kautta.

nuorimman synttärit

Meidän nuorimmainen täyttää tässä kuussa kuusi vuotta ja hän odottaakin synttäreitään kuin kuuta nousevaa. Juhlitaan luultavasti jo tällä viikolla mummin luona Joensuussa yhden kerran ja myöhemmin sit kotona toisen kerran.

Mä tykkään järjestää juhlia, joten ihanaa päästä taas järkkäilee jotain. Ilmeisesti Frozen-teemalla mennään.

halloween

Me vietettiin kotona Halloweenia jo ennen kuin Halloween oli Suomessa kauhean (hehhe) yleinen juhla. Jollain tavalla ollaan joka vuosi lasten kanssa sitä juhlittu ja eiköhän me tänäkin vuonna jotain keksitä.

Ainakin olisi hauska keksiä muutama kiva resepti, jotka voisin vaikka jakaa täälläkin.

joulun läheneminen

Ihan ykkösjuttu syksyssä on kuitenkin joka ikinen vuosi se, että joulu on taas askelta lähempänä. Mä rakastan yli kaiken joulua, joten aloitan yleensä sen suunnittelemisen jo hyvin aikaisin. Nytkin oon jo ostanut pari lahjaa valmiiksi.

Joulussa ihanaa on myös Iloinen Joulukauppa, johon menen taas töihin marraskuussa.

 

Tietysti syksyllä kivoja juttuja on myös I love me-messut, joille pääsen taas tänä vuonna, isänpäivä ja sään viileneminen. Syksyllä jotenkin herään taas horroksesta eloon, kun kesäisin en vaan kestä sitä kuumuutta mitä meidän kesät nykyään on.

Mitkä on sun lempparijutut syksyisin?

 

LUE MYÖS: 

Hirviömuffinsit

Halloween bileet lapsille

Syyshaaste

TULETHAN SEURAILEMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA MEIDÄN ARKEA @SUSANNAKUOHULA

2 kommenttia

  1. Ankrylik kirjoitti:

    Mä niin samaistun tuohon, että jo kesällä odottaa paksujen neuleiden käyttöä. 😅 syksy on musta myös pukeutumisessa ihan parasta aikaa! Ihanaa syksyä! 🍁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *