Hae
Colour Outside the Lines

Mitä hääkutsuun pitää kirjoittaa?

Kun me alettiin suunnitella häitä vuosia sitten, tein vieraslistan jo aika pitkälti valmiiksi. Me tehtiin meidän hääkutsut kuitenkin aika myöhään ja lähetettiinkin ne vasta paria kuukautta ennen häitä. Ongelma nimittäin oli aika pitkälle se, että mitä ihmettä niihin hääkutsuihin oikein pitää kirjoittaa ja mitä ei ainakaan saa unohtaa.

Me tehtiin meidän kutsut Canvalla ja tilattiin tulostus Granolta. Kutsut oli helppo tehdä Canvan nettiversiolla. Mä otin Canvaan yhdeksi kuukaudeksi testiin ilmaisversion lisäksi maksullisen version Canva Pron, koska se avasi todella paljon lisää mallipohjia valittavaksi. Taisinpa maksaakin sitä yhden kuukauden, kun unohdin peruuttaa tilauksen (hups!). Canva Pro maksaa 11,99€ kuukaudessa eli jos käyttää paljon Canvaa, ei se nyt superkallis ole. Tosin ilmaiselta puolelta löytyy myös todella paljon kivoja mallipohjia.

Mallipohjana käytettiin pro-puolelta löytynyttä pohjaa, jossa oli kiva vesivärin näköinen, vihertävä väritys. Mä halusin tuoda jotenkin meidän hääteemaa esille jo kutsuissa ja mietin pitkään lisäänkö tuohon kuvitukseen jonkinlaisia simpukoita tai merilevää, mutta päätin antaa mallipohjan olla ihan entiselläään.

Meidän teemanahan oli Disneyn Pieni Merenneito, mutta mitä kauemmin häitä suunniteltiin, sitä vähemmän teema oikeastaan tuli esille. Tai tuli se Disneytä tunteville esille varmasti monessakin asiassa, mutta ehkä mä kasvoin aikuiseksi siinä välissä ja halusin tuoda teemaa esille vähän elegantimmin kuin alunperin olin suunnitellut.

 Mitä hääkutsuun pitää sitten kirjoittaa?

Ihan ekana olisi tietysti hyvä tulla esille mihin juhlaan kutsu on eli jollain tavalla on hyvä ilmaista että kyseessä on häät. Kutsuun täytyy kirjoittaa myös juhlien ajankohta ja paikka eli päivämäärä, kellonaika ja juhlapaikka.

Meillä hääkutsussa luki vihkimisen paikka ja aika. Juhlat olivat eri paikassa kuin vihkiminen, joten kirjoitimme myös tämän hääkutsuun. Pyysimme ilmoittamaan tulosta ja ruoka-aineallergioista viikkoa ennen häitä, joka on todella myöhään. Meillä ei ollut cateringia ja siksi aikataulu oli meille ihan hyvä. Usein kuitenkin catering velvoittaa ilmoittamaan vierasmäärän noin kuukautta aiemmin eli kutsuihin kannattaa tuo ilmoituspäivämäärä laittaa reilusti ennen häitä.

Alla meillä luki vielä meidän molempien nimet, puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet. Tämä on asia, jota ei kannata unohtaa!

Me liitettiin hääkutsujen mukaan vielä infolipukkeet, joihin oli kirjoitettu seuraavat asiat:

  • Tarkemmat ohjeet kuinka kappelille ja juhlapaikalle pääsee (usein mukana on myös kartta)
  • Info, ettei haluta häälahjoja, mutta häämatkaa voi halutessaan tukea yhteiselle pankkitilillemme
  • Hieman infoa millainen juhla on tulossa. Kerrottiin esimerkiksi, että meillä ei ole bändiä vaan on rento juhla tulossa.
  • Ruokailusta kerroimme, ettemme tarjoile ollenkaan lämmintä ruokaa vaan meillä on tarjolla ruokaisa salaattibuffet. Koska häät alkoivat vasta kolmelta, ajattelimme ihmisten syövän kuitenkin lounaan ennen juhliin tuloa.
  • Pukukoodi. Meidän juhlissa ei ollut oikeastaan pukukoodia vaan kaikki sai tulla niissä vaatteissa missä tunsi olonsa mukavaksi.

Mukaan olisi voinut laittaa myös listan lähialueen hotelleista ja joskus on alekoodi hotelliin. Ilmeisesti osassa kaupungeissa hotellit jakavat näitä mielellään, mutta Kuopiosta kysellessäni en saanut edes hotelleilta vastausta asiaan. Meidän hääpaikka oli joka tapauksessa kauempana keskustasta ja sinne piti tulla joko omalla autolla tai taksilla, joten ajateltiin ihmisten osaavan itse etsiä majoitukset. Mun sukulaisilla oli myös monella asuntoauto, joten he majoittuivat hääpaikan pihassa ja kerroimmekin infolapussa tämän olevan mahdollista.

Me oltiin tänä kesänä myös häissä vieraana ja heidän hääkutsuun oli liitetty mukaan pieni kirjelappunen, johon sai kirjoittaa jonkin elämän viisauden tai aforismin, joka auttaa avioliitossa. Lappu piti sitten palauttaa hääpaikalla olevaan laatikkoon. Mun mielestä tömä oli kiva ajatus myös, mutta ainut miinus oli, että itse unohdin lapun kotiin ja niitä ei hääpaikalla ollut lisää.

Kirjoittelen toisen blogipostauksen vielä hääkutsujen kustannuksista, koska muuten tästä postauksesta tulee superpitkä. Olisi kiva kuulla millaisia kutsuja teillä on ollut eli kommentoi vapaasti alle!

Mitä sun mielestä hääkutsuun pitää kirjoittaa?

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMIIN @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Kuinka rajata häiden vieraslista ja ketä me kutsuttiin?

Meidän häät olikin meidän ekana hääpäivänä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *