Hae
Colour Outside the Lines

Ilmainen suunnittelupohja ruokasuunnittelua helpottamaan

Onko sulla ongelmia keksiä mitä ruokaa arkena syötäisiin? Tai mitä tuotteita kotona jo on ja mitä tuotteita kaupasta tarvitsee? Mulla ainakin on! Siksi suunnitelin ruokasuunnittelua helpottamaan tämän viikon ruokalistan ja listat sekä kauppareissulle että kaappien tyhjentämiseen.

Laitan kuvat tähän postaukseen sekä linkin, josta saa pdf-version ladattua, jos joku haluaa hyödyntää tätä itsekin. Meillä arkena lapset syö koulussa ja me aikuiset otetaan töihin mukaan eväät. Hyvin harvoin syödään lounas ulkona, koska kotoa otetut eväät on vaan niin paljon edullisempia.

Yritetään kotona syödä aika peruskotiruokaa ja tehdään itse paljon alusta alkaen kaikkea. Tykkään leipoa esimerkiksi sämpylöitä ja karjalanpiirakoita, mutta meillä on kaksi viljatonta (minä ja meidän nuorin tytär) enkä oikein osaa leipoa gluteenitonta leipää, joten sitä ostamme kaupasta. Haluaisin kyllä onnistua tässäkin paremmin ja leipoa niitä itse.

Meidän tyypillinen arkiruoka on sellainen, että samaa ruokaa syödään usein muutama päivä. Syödään paljon pastaa, riisiä ja perunaa ja niiden lisukkeena erilaisia kastikkeita. Lapset rakastaa makaronilaatikkoa ja hernekeittoa. Se ei meidän aikuisten lemppari ihan ole, mutta kyllä me sitä silti lapsille tarjotaan. Syödään myös vähintään kerran kuussa ruoaksi riisipuuroa.

Mulla on paha tapa lähteä kauppaan tarkistamatta kaikkia kaappeja ja niiden sisältöä. Siksikin halusin tehdä itselleni tällaisen listan, johon kirjaan mitä kaapista löytyy ennen kauppareissua ja näin ollen en osta tuplasti sitä määrää mitä tarvittaisiin viikon ruoka-annoksiin. Meidän kaapit on tällä hetkellä oikeasti tosi täynnä, koska ostin joulun jälkeen -60% lihoja ja kaloja pakastimen täyteen. Eli lihaa, kanaa tai kalaa meidän ei varmaan tarvitse vielä helmikuussakaan ostaa.

Meillä on myös jäljellä jonkin verran pastaa, riisiä ja muita kuivatuotteita sekä säilykkeitä, joten aion tarkasti täyttää näitä listoja ennen kauppaan menemistä. Ollaan päätetty vähentää meidän ruokakuluja mahdollisimman paljon tänä vuonna, koska yritetään säästää asunnon käsirahaa varten ja ruokakauppaan kuluu tosi paljon rahaa, kun ei suunnitella kauppalistaa.

Kaupasta valitsen usein sen halvemman tuotteen, en välttämättä sitä niin sanottua merkkituotetta. Katson aina kilohintaa ja teen ostopäätöksen usein sen perusteella. Tosin esimerkiksi ananas on sellainen, että ostan aina Dolen ananassäilykkeitä nykyään. Ennen ostin aina sitä halvinta ja kerran Jani toi tuota Dolen ananasta kaupasta kotiin ja niiden ananaksien väri ja maku on niin erilainen, etten enää mene takaisin siihen halpaan ananakseen. Joissain asioissa on hyvä panostaa, jos tykkää niiden mausta enemmän.

Mä usein kuljen kaupoissa tarjousten perässä ja aion hyödyntää niitä tänäkin vuonna. Kuitenkin tänä vuonna vuonna aion olla hieman tarkempi siinä, että ostan vain tarpeeseen enkä vain siksi, että halvalla sain. Olen nimittäin tähänkin useasti sortunut.

Toivon, että näistä on sinunkin arjessa apua ja ne tulevat ruokasuunnittelua helpottamaan kiireisinä viikkoina. Lataa siis joko kuvana tai pdf:nä tästä ilmainen suunnittelupohja ruokasuunnittelua helpottamaan :

LATAA ILMAINEN RUOKASUUNNITTELUPOHJA

Ihanaa arkiruokien suunnittelua just sinulle!

TULETHAN SEURAAMAAN MINUA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS 

LUE MYÖS: 

Viisi syksyyn sopivaa reseptiä

Lidlin hevihävikkilaatikot -mitä ne tällä kertaa sisälsi?

Mitä meillä syödään usein?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *