Hae
Colour Outside the Lines

Millaiset tulokset LOOP-hoidosta tuli?

Sain torstaina soiton lääkäriltä, joka kertoi LOOP-hoidosta tulleita tuloksia.

Kävin LOOP-eli sähkösilmukkahoidossa siis viime viikon torstaina ja tulokset laitettiin viikon kiireellisyydellä patologille. Viikossa ne myös tulivat takaisin, kun torstai-iltana lääkäri soitti.

Uusista koepaloista ei löytynyt enää kasvaimia eli ainut syöväksi luokiteltava on se kohdunnapukassa oleva invaasio. Tämä vieritti taas yhden kiven sydämeltä, kun ei tarvitse miettiä levinneisyyttä.

Leikkauksen aikana katsotaan vielä ne vartijaimusolmukkeet, koska niitä ei voi katsoa muulloin. Nyt vaan sormet ja varpaat ristiin, ettei löydy mitään ylläreitä.

Lääkärikin sanoi, että ”huonosta tilanteesta huolimatta tämä on paras mahdollinen tilanne”, koska selvitään normaalilla kohdunpoistolla ja toipuminen pitäisi olla suht nopeaa.

Jos uusissa koepaloissa olisi ollut kasvainta havaittavissa, olisi tehty radikaali kohdunpoisto eli suurempi operaatio, josa poistetaan myös lantion alueen imusolmukkeita sekä munasarjat. Nyt multa poistetaan kohdun lisäksi vain munanjohtimet, joista toinen on jo aiemmin poistettu kohdunulkoisen raskauden vuoksi. 

Jos munasarjatkin olisi poistettu, olisi vaihdevuodet iskeneet päälle heti. Siis 35-vuotiaana ja olisi pitänyt syödä hormoneja, jotka estävät vaihdevuosia -tai ainakin helpottavat niitä. 

Minähän tietty jo eilen kyselin puhelimessa, että luuletko mun pystyvän lähtevän ravintolaan lauantaina, jos leikkaus on alkuviikosta ja lääkäri naureskeli, että luultavasti voit. Mulla on siis synttärit 9.4 ja jos leikkaus sattuu samalle viikolle niin on vähän niin ja näin jaksaako sitä lähteä syömään. Meidän oli tarkoitus Janin kanssa mennä syömään Haraldiin ja käydä teatterissa, mutta voi olla, että joudutaan synttäreiden juhlintaa siirtämään, jos en kärsi istua niin pitkään.

Tulokset oli siis periaatteessa hyviä ja nyt odotellaan vaan sitä mun leikkausaikaa. 

Millaisia tuloksia sä olet saanut LOOP-hoidosta yleensä? 


TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

 

LUE MYÖS:

Mulla on kohdunkaulan syöpä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.