Hae
Colour Outside the Lines

KESÄTEKEMISTÄ: Sisävesiristeily Kallavedellä lasten kanssa

Jos miettii kivaa tekemistä kuumana kesäpäivänä, on sisävesiristeily ihan täydellinen! 
Päästiin lasten kanssa mukaan Tyttöjen talon järjestämälle sisävesiristeilylle Kallavedellä. Tyttöjen talo kustansi koko matkan ja mukana olijat saivat vain nauttia retken helppoudesta.  
Kesällä Kallavedellä risteilee useampiakin sisävesialuksia ja niillä on useimmiten tilaa vaikka keksisi idean retkestä nopeallakin aikataululla. Lippuja myydään aluksen edessä satamassa. 
Me oltiin sisävesiristeilyllä, johon kuului myös lounas. Vaihtoehtoina oli lohikeitto ja lihapullat muusilla. Ruoat piti tilata etukäteen, joten lounasta ei välttämättä saa, jos mukaan lähtee juuri laivan lähtiessä. 
Satuimme sisävesiristeilylle yhtenä kesän kuumimmista päivistä. Laivan sisäosissa oli aika kuuma, koska ulkona ei tuullut nimeksikään, mutta kansilla oli oikein mukava ilma. Varjoa oli kuitenkin vaikea löytää ulkokansilta, joten me pysyttelimme lasten kanssa suurimmaksi osaksi sisällä.
Vajaa 2-vuotias Vivia nukahti päiväunille rattaisiin matkalla satamaan. Laivan sisässä onneksi oli kuitenkin hyvin tilaa myös rattaille ja Vivia saikin jatkaa uniaan rauhassa vaikka jo seilasimme Kallavedellä. Tämän takia emme myöskään aluksi voineet mennä ulkokannelle. 
Lounasannokset olivat todella suuret ja maittavat. Minä olin sisävesiristeilyllä kolmen lapsen kanssa, joten meille tuli neljä ruoka-annosta ja meille olisi siitä ruokamäärästä riittänyt hyvin varmaan kaksikin annosta. Söimme kaikki lihapullia muussilla. Lihapullat olivat jopa itsetehtyjä ja todella suuria. Lasten annoksessa oli 6 lihapullaa, joista Bea jaksoi syödä ehkä puolet. 

Tämä risteily suuntasi Saaristokaupungin läpi. Olin itse käynyt vain kerran aiemmin sisävesiristeilyllä joskus monta vuotta aiemmin, kun keksimme kesken luokkakokouksen lähteä sisävesiristeilylle. Silloin olisimme halunneet ruokaa, mutta kaikki ruokaliput oli myyty loppuun ja tyydyimme katselemaan maisemia.

Oli hauska nähdä Saaristokaupunkiakin uudesta vinkkelistä. Lapsista oli kivaa bongailla tuttuja paikkoja ja miettiä milloin Puijon torni tulee taas näkyviin. Beasta parasta oli leikkiä kannella ja itsellä sai olla kyllä silmät selässäkin välillä, ettei hän tippunut yli laidan.

Taidan joskus uudelleenkin lähteä lasten kanssa sisävesiristeilylle, mutta nyt otetaan kyllä Janikin mukaan ja valitaan hieman viileämpi päivä. Risteily kesti noin puolitoista tuntia ja siinä ajassa ehti hyvin syödä, katsella maisemia ja seurustella ihmisten kanssa.
Viileinä päivinä kannattaisi varmasti olla pitkähihainen mukana. Kuumana kesäpäivänä lyhythihaisella pärjäsi oikein hyvin.

Oletko käynyt koskaan sisävesiristeilyllä? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.