Hae
Colour Outside the Lines

Onnea on oma leikkimökki

Vanhempani omistavat mökin, joka oli ennen isovanhempieni ja jossa olen itsekin viettänyt kaikki lapsuuden kesät. Mökillä on myös isäni minulle rakentama leikkimökki. On ihanaa, kun nykyään siellä saa leikkiä omat lapseni. 
Leikkimökkiä on maalattu useamman kerran uudelleen ulkopuolelta, mutta sisäpuolella ei ole taidettu tehdä kovinkaan kummoista remontti minun lapsuuteni jälkeen. Viime kesänä isäni rakensi leikkimökkiin myös ison ulkoterassin, jolla on hyvä leikkiä. 
Sisäpuoli kaipailee kipeästi uudistusta ja viime kesänä otimmekin seiniltä alas kaikki hyllyt ja taulut. Jani myös korjasi kaikki reiät seinistä ja niiden välistä. Tänä kesänä meidän olisi tarkoitus maalata leikkimökin sisäpuoli. Homma on vielä vähän vaiheessa, kun olemme olleet tänä kesänä mökillä vasta kerran. 
Seinät ajattelin maalata ihan vain valkoisella. Leikkimökkiä käytetään muutenkin sen verran harvoin, etten aio sitä sisustamalla sisustaa. Käytämme leikkimökin vanhoja hyllyjä ja leluja. Uudet verhot olisi ikkunoihin tarkoitus ommella, kun keksimme lasten kanssa millaista kangasta haluamme käyttää. 
Kalusteet ostin muuten viime kesänä kirppikseltä. Pöytä ja muutama muovituoli meillä oli aiemmin kotona ja vietiin ne leikkimökkiin. Niiden kaveriksi löytyi vielä kirppikseltä pari tuolia lisää vitosella. Hella ostettiin kirppikseltä kympillä ja Bilteman alesta löytyi grilli vitosella. 
Maalikin on jo valmiina, kun isälläni sattui kotona olemaan maalarin valkoista. Kovin suuren budjetin muutosta emme siis leikkimökkiin suunnittele. 
Joku matto olisi kiva leikkimökkiin löytää, koska minusta olisi kiva, ettei leikkimökissä leikittäisi enää kengät jalassa. Näin kaikki hiekka ei kantautuisi leikkimökin sisälle ja leikkimökki pysyisi hieman siistimpänä. 

Siivosimme Vivian kanssa juhannuksena leikkimökin leluja ja lajittelimme niitä vähän. Poistin myös leikkimökistä ainakin yhden vanhan kaapin sekä päätin, etten laita leikkimökkiin viime kesänä Ikean poistopisteeltä ostettuja laattoja. Ne oli tarkoitus laittaa leikkikeittön luo, mutta leikkikeittö kävikin juuri kivasti ikkunan alle. 
Ihan huippua muuten, kun meillä on leikkimökissä Vivian leikeissä nyt sekä minun että Melissan vanhoja leluja. Onpa siellä äitini vanhat nukenvaunut ja nukkekin. Minä ja serkkuni leikimme pienenä leikkimökissä myös Arabian astioilla. Mummoni antoi meille aina pikkuvikaiset astiat leikkiin, jos niissä ei ollut teräviä kohtia. Oli meillä myös emalikattiloita ja muita siellä, mutta äitini taisi pari kesää sitten pelastaa ne leikeistä parempaan talteen. 

On kyllä upeaa, että on oma leikkimökki, jossa lasten mielikuvitus pääsee valloilleen. Vivia sanookin mökillä aina menevänsä omaan majaan ja voisi leikkiä leikkimökissä tunteja kerrallaan. Mökillä leikkimökkiä parempaa tekemistä tuntuu olevan vain uiminen. 

Oliko sinulla lapsena leikkimökkiä? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.