Hae
Colour Outside the Lines

Mä annoin 6-vuotiaan päättää kauppaostokset

Käytiin viime viikolla 6-vuotiaan kanssa kaupassa ja annoin 6-vuotiaan päättää kauppaostokset -tai ainakin osan niistä. 

Mentiin Lidliin, jossa käyn tosi usein muutenkin ruokaostoksilla ja annoin hänen ottaa pikkukärryn. Hänellä oli lupa kerätä pikkukärryyn ruokakaupasta mitä haluaa, kun ne vaan mahtuvat hänen pieneen kärryynsä. 

Oon nähnyt tämmöisiä videoita tosi paljon Tiktokissa, jossa (hieman pienempien) lasten annetaan kerätä kärry täyteen mitä ikinä he haluavat ja lapsilla on aina vaikka minkälaisia suunnitelmia miten kärryyn mahtuisi enemmän tavaraa. 

Mun on pakko myöntää, että ehkä hieman jopa yllätyin mitä lapsi valitsi. Jotenkin ajattelin, että kärry olisi ollut täynnä pelkkiä herkkuja ja sokeria, mutta lapsi valitsi monia ihan tavallisia asioita. 

Mä annoin 6-vuotiaan päättää kauppaostokset ja nämä hän valitsi: 

 Päärynöitä
Viinirypäleitä
Mansikoita
Vadelmia
Mustikoita
Vesimelonia
Maksalaatikkoa rusinoilla
Maksamakkaraa
Gluteenittomia sämpylöitä
Suklaalevitettä
Suklaamuna
Karkkipussi
Paula-vanukasta
Risifruttia
Nakkeja
Mansikkapillimehuja
Jäätelöä
Omenamehua

Lisäksi hän olisi halunnut lihapullia, mutta valitettavasti me ei löydetty Lidlistä sellaisia, jotka ei olisi sisältäneet vehnää. Meidän 6-vuotias on vilja-allerginen, joten ei ollut oikein vaihtoehtona ottaa niitä vehnää sisältäviä. 

Mun mielestä tää oli niin hauska kauppareissu, kun näin miten paljon lapsi mietti mitä ottaa ja hän aina keräsi myös siskoilleen niitä herkkuja mitä otti itselleen. Maksalaatikon kohdalla hän vielä tarkisti minulta, että onhan se nyt varmasti sitä missä on rusinoita. 

Ei oikeastaan ostettu lapsen valitsemana mitään sellaista mitä ei olisi muutenkaan voitu ostaa. Me oltiin sovittu, että jos ostaa sokeria sisältäviä herkkuja niin niitä ei saa kaikkia syödä heti vaan niitä syödään silloin kun on lupa. Ja osa herkuista on edelleen jäljellä. 

Tämä oli kuitenkin 6-vuotiaalle tosi kiva kauppareissu, kun hän oikeasti joutui miettimään mitä sinne kärryyn saa mahtumaan. Kun hän on vähän vanhempi ja ymmärtää paremmin rahan arvon, saatetaan tehdä samanlainen kauppareissu tietyllä budjetilla, johon joutuu oikeasti miettimään mitä annetulla rahalla saa ostettua. Meillä lapset saa usein vaikuttaa kauppakorin sisältöön kyllä jollain tapaa ja mietitään usein yhdessä mitä tehtäisi ruoaksi. 

Ja älä huoli, ostin kyllä samalla reissulla myös muutakin ruokaa, joten pelkästään näillä lapsen ostoksilla ei eletty. 

Ootko sä antanut lapsen päättää kauppaostokset? 

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS:

mitä Hoplop synttärit maksaa?

Junibacken taaperon kanssa vs eskarilaisen kanssa

Me tehdään lastenhuoneessa pientä pintaremonttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *