Hae
Colour Outside the Lines

Meillä opittiin ensimmäinen kokonainen lause!

Meidän taapero höpöttää koko ajan ja tosi paljon. Harvoin ne lauseet on kuitenkaan pitkiä tai mitään mistä saisi selvää. Hän sanoo paljon yksittäisiä sanoja, jotka ovat ymmärrettäviä.

Tänään uutena sanana tuli ”jano”. Hän sanoi uuden sanansa ja osoitti kurkkuaan, joten sanan merkitys ei jäänyt epäselväksi.

Viime viikolla hän kuitenkin sanoi ensimmäisen kokonaisen lauseensa. Vivia söi jäätelötikkua, joka ei sitten kuitenkaan maistunut ja hän jätti jäätelön pöydälle sulamaan. Koska taapero lähti takaisin leikkeihinsä eikä palannut keittiöön, söin jäätelön.

Vivia palasi keittiöön vartin päästä ja sanoi selvän lauseen kurkistaessaan pöydälle.

”Minne meni minun tikku?”

Viviahan siis kutsuu kaikkia jäätelöitä tikuiksi. Tämä lause kuitenkin yllätti minut ja keittiössä olleen Melissan täysin, koska Vivia käytti uutta kysymyssanaa aivan oikein lauseessaan.

Tämän jälkeen on tullut todella paljon uusia pidempiä lauseita. Viimeksi päiväkodilta lähtiessä hän huusi isille ”hei hei isi, me mennään mummilaan”, koska ei älynnyt isinkin tulevan mukaan. Usein hän myös etsii tavaroita aloittamalla lauseen sanomalla ”missä”.

On ihanaa huomata miten taaperon kielellinen kehitys ottaa harppauksia todella nopeaa tahtia joka päivä. Hän oppii uusia sanoja koko ajan ja makustelee niitä. Vivia on alkanut myös nyt laulaa, joka auttaa kielellisessä kehityksessä todella paljon. 
Tykkäämme myös lukea paljon kirjoja, joista tarttuu paljon sanoja käyttöön. Vivia rakastaa satuja ja tarinoita ja jaksaakin kuunnella niitä hienosti nykyään. Jouluksi voisikin etsiä jonkun lorukirjan, joka auttaisi oppimaan uusia sanoja. 

Joko teidän 2-vuotiaat puhuvat täysiä lauseita?  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.