Hae
Colour Outside the Lines

S ja K niin kuin….

Blogeissa ja Facebookissa kiertää haaste, jossa keksitään oman etunimen tai sukunimen ensimmäisellä kirjaimella alkavia asioita. Itse näin tämän haasteen Iidan matkassa-blogissa ja innostuin vähän sitä modaamaan.

Päätin yhdistää nämä ja keksiä kaksisanaisia juttuja, jotka aloitan kaikki kirjaimilla S ja K. Tämä muuten osoittautui hieman hankalammaksi kuin odotin! 

Vaate: Silkkinen kimono

Olen etsinyt itselleni täydellistä silkkistä aamutakkia jo ikuisuuden löytämättä yhtään hyvää. Olen 155cm pitkä ja minulla on lyhyet raajat, joten jokaisessa löytämässäni takissa on ollut liian pitkät hihat. Koska olen myös aika pyöreä keskivartaloalueelta, joudun ottamaan ison koon ja niissä hihat tuppaavat olemaan aina todella pitkiä. 

Ehkä löydän oman aamutakkini vielä joskus. 

Juoma: Suklainen kahvijuoma

Minä en osaa juoda kahvia. Ainakaan sitä perinteistä kahvia, jota melkein kaikki muut suomalaiset litkivät. Olen kuitenkin rakastunut Starbucksin suklaisiin kahvijuomiin ja kiitänkin onneani, ettei Kuopiossa ole vielä Starbucksia. 

Paikka: Sotkuinen koti

Meillä on usein aika sekainen koti. Ei niinkään likainen vaan sotkuinen. Tavarat unohtuvat aina mihin sattuu eikä niitä jaksa olla koko ajan viemässä paikalleen. Osasyy tähän sotkuisuuteen on, että kaikille tavaroille ei ole omaa tiettyä paikkaa, jolloin ne vaan jäämät lojumaan mihin sattuu. 

Yllättäen meidän kodin siistein paikka on lastenhuone, koska lapset siivoavat sen sekä leikkien välissä että iltaisin nukkumaan mennessä. 

Ruoka: Suussasulava kanttarellikastike

Tähänhän tuli ihan vahingossa tuplasti sekä S että K. Olisipa jo kanttarelliaika ja pääsisi herkuttelemaan kanttarellikastikkeella tai vaikka kanttarellirisotolla. Onneksi sillä aikaa voi tehdä vaikka parsarisottoa

Eläin:  Suloinen koiranpentu

Meidän lapset haaveilee omasta koiranpennusta. Ovat haaveilleet jo aika kauan. Meillä on kuitenkin sen verran ahdas tämä vuokra-asunto, ettei meille tänne millään mahdu koiranpentua vaikka sellainen kuinka haluttaisiin, joten haaveet saa pysyä haaveina vielä vähän aikaa. 

Kukka: Silkkikukka 

Okei, tässä vähän huijasin. En millään keksinyt kukkaa, jossa olisi kaksi nimeä tai johon liittäisin adjektiivin eteen. En muutenkaan kauheasti osta itse kukkia, koska olen superallerginen, mutta tekokukkia meillä on kotona ja niistä olen suunnitellut tekeväni myös morsiuskimppuni. Ei olisi mitään kamalampaa kuin alkaa aivastella alttarille kävellessä. 

Tytön nimi: Stella Kastehelmi

Kun Melissa oli syntynyt, mietin pitkään, että jos saan joskus toisen tytön, tulee hänen nimekseen Stella. Stella olikin listalla pitkään, kunnes se alkoi olla jo aika suosittu, jolloin tiputin sen vaihtoehdoista pois. Kaupan kassalla työskennellessäni minulla myös kävi usein asiakkaana perhe, jonka tytöt olivat Melissa ja Stella, joka oli hauska yhteensattuma.

Kastehelmi on nimenä myös kaunis. Koska se kuitenkin on myös Iittalan astiasarja, hylkäisin sen luultavasti sen takia.

haaste blogihaaste

Pojan nimi: Sebastian Kassius

Mun ihan lempparinimivaihtoehto pojalle olisi jo viime raskaudessa ollut Sebastian, mutta Janille siitä tulee mieleen vaan Salkkareiden pahis. Itse olen varmaan kuullut ensimmäistä kertaa nimen lempparileffassani, Pienessä merenneidossa ja harkitsin sitä jo Melissaa odottaessani, koska tuolloin en tiennyt ennen synnytystä saanko tytön vai pojan ja pohdin molemmille nimiä. Ehkä meille vielä joskus tulee poika, jonka yksi nimi on Sebastian, jos saan tahtoni läpi.

Kassius on myös kiva nimi, mutta ei ehkä ihan ensimmäisenä vaihtoehtona eikä nimet ainakaan tulisi tuossa järjestyksessä. Luulen, että Janin nörttiluonne valitsisi mieluummin nimen Kaspian, joka on tuttu Narnian tarinoista.

Ammatti: Suklaan koemaistaja

Aikamoinen unelma-ammatti! Etsisiköhän Fazer koemaistajaa uutuuksille (tai vaikka vanhemmallekin tuotannolle)?

Kuvaus minusta: Syntyperäinen kuopiolainen

Olen syntynyt Kuopiossa, asunut aina Kuopiossa ja mielelläni asun myös jatkossa Kuopiossa. Onneksi Janilla ei ole mitään sitä vastaan, ettei muuteta täältä minnekään.

Joka kodissa: Siivoustarvikkeille kaappi

Eli toisin sanoen siivouskaappi. Toisilla se on täyteen ahdettu, toisilta löytyy vain ne muutamat tärkeät jutut.

Me kuulutaan tuohon ensimmäiseeen kategoriaan. Meillä on siivouskaapissa kaikkea mahdollista, koska mistäs sitä koskaan tietää milloin mitäkin tarvitsee. Ja nyt kaappi on erityisen täynnä, koska ostettiin pesuainetabletteja Matsmartilta enemmän kerralla, kun kerrankin löytyi halvalla.

Juuri nyt: Syntisen kuuma

Vihdoin nämä helteet taitaa alkaa hellittää! Viimeiset pari viikkoa on ollut ihan liian kuuma.

Jotenkin tuntuu, etten jaksa tehdä mitään, kun on niin kuuma. Ei pysty nukkumaankaan kunnolla. Meidän asunnossa ei vaihdu ilma ollenkaan ja kivitalo vielä kerää kaiken lämmön itseensä.

Eli ihan tervetullutta on sade ja viileät välillä! Itse en edes nauti kesästä kauheasti siitepölyn takia, joten helle tekee siitä vielä sietämättömän. 

Rakastan blogihaasteita ja teenkin niitä aika ajoin, koska haaste rohkaisee kirjoittamaan ihan uusista asioista ja näin sinne lukijallekin välittyy eri juttuja kuin mitä muuten saattaisi kirjoittaa. Linkitän tuohon alle pari muutakin haastetta! 

LUE MYÖS: 

10 kysymystä lapsuudesta ja elämästä

20 kysymystä elämästä

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.