Hae
Colour Outside the Lines

Kirjavinkkejä luettavaksi joulun aikaan

Meillä luetaan paljon ja siksi etsinkin usein kirjavinkkejä sekä somesta että kirjastosta. Me ollaankin löydetty ihania kirjoja luettavaksi lasten kanssa nyt joulun alla. Postauksessa on kirjavinkkejä teille myös mun ikisuosikeista, joita luen vuodesta toiseen. 

Ärjyli ja kauhean kammottava joulu

Me löydettiin kirjastoautosta marraskuun alkupuolella tämä uutuuskirja, joka jotenkin vangitsi kansikuvallaan mun huomion. Luin tämän ääneen meidän 7-vuotiaalle, joka ei oikein jaksa yleensä olla paikallaan ja kuunnella pitkiä satuja. Tämä kirja oli kuitenkin sellainen, että hän pyysi joka ilta lukemaan vielä yhden luvun lisää ja luettiinkin tämä melko nopeasti loppuun (sivuja oli yli 160, lukuja ehkä 27). 

Kirjassa Ärjyli asuu pienen kylän laidalla ja hän V-I-H-A-A joulua. Hän vihaa tuikkivia valoja, yhteen kerääntyviä kyläläisiä ja joululauluja. Hän rakastaa oikeastaan vaan muutamaa asiaa ja yksi niistä on ruusukaalit. Kun ruusukaalit loppuvat joulun alla kylästä, päättää Ärjyli matkata Korvatunturille tuhoamaan joulun. Matkan aikana Ärjyli kuitenkin oppii kaikenlaista joulusta ja itsestään.

Joulukirjoja romanttisista joulukirjoista ja -elokuvista pitäville

Alla olevassa kuvassa on monta ihanaa joulukirjaa, joista voi hakea joulufiilistä ja joiden pariin voi uppotua hyvin vaikka joululomalla. Mä rakastan yli kaiken joulua, joten kaikki nämä kirjat on olleet ihania lukukokemuksia. 

Jouluisia kirjoja löytyy paljon kirjastosta ja kirjakaupoista. Tämä kuva on parin vuoden takaa, joten näitä kirjoja pitäisi löytyä sekä kirjastosta että kirjakaupoista vielä ihan helposti. 

Mun kaikkien aikojen lempparit kolme kirjaa

Mä oon elämäni aikana lukenut todella monta kirjaa ja moni kirja jää mieleen, mutta useinkaan en välttämättä lue samaa kirjaa toistamiseen. Näiden kolmen kirjan kohdalla asia on eri. 

Harry Potter

Ekana mainitsen Harry Potter-kirjat. Joo, tämä ei oo vaan yksi kirja vaan seitsemän kirjan sarja, mutta ei kai niistä oikein yksinään voi puhuakaan. Rakastuin Harry Potter-kirjasarjaan seiskaluokalla, kun meidän piti tehdä kirjaesitelmä itse valitsemastamme kirjasta ja muistin kotona olevan Harry Potter ja viisasten kivi-kirjan, jonka pikkuveljeni oli saanut lahjaksi (ja jota kukaan ei ollut koskaan lukenut). 

Mä ahmin kirjan varmaan melkein saman päivän aikana ja etsin heti seuraavan osan kirjastosta. Kolmannesta osasta eteenpäin jouduinkin odottelemaan kirjoja ja viitososasta eteenpäin odottelu oli niin kamalaa, että kirjat 5-7 luin ensin englanniksi, koska silloin ei tarvinnut odotella suomennosta. Viimeisen kirjan ennakkovarasin ja hain kirjakaupasta klo 06.00 aamulla. Luin koko kirjan saman vuorokauden aikana loppuun. 

Harry Potter-kirjat on jo olleet meillä toisen sukupolven luettavana. Jos nyt jollekin on vielä epäselvää mistä Harry Potter kertoo, niin ekassa kirjassa ilkeiden sukulaisten luona asuva 11-vuotias Harry Potter saa tietää olevansa velho ja lähtee opiskelemaan Tylypahkaan. Sieltä hän löytää kokonaisen taikamaailman täynnä ystäviä, vihollisia ja uusia seikkailuita. 

Cecelia Ahern: Sateenkaaren tuolla puolen

Luin Cecelia Ahernilta ensin P.S. Rakastan sinua, joka on varmaan hänen tunnetuin kirjansa. Tämän jälkeen ostin pitkään joka ikisen kirjan, joka häneltä ilmestyi. Vaikka rakastankin hänen tyyliään kirjoittaa ja hänen kaikki kirjansa ovat todella hyviä, on Sateenkaaren tuolla puolen edelleen lempparini. 

Kirjassa seurataan Alexin ja Rosien elämiä vuosikymmenten ajan teini-iästä melkeinpä eläkeikään saakka. Alex ja Rosie ovat olleet parhaita ystäviä lapsuudesta asti. Kirjan tapahtumat tapahtuvat kokonaan kirjeiden, sähköpostien ja tekstiviestin muodossa eli oikeassa kirjamuodossa tarina ei etene. Tämä tuo kirjaan kivan lisän. 

Jenny Bayliss: 12 x jouludeitti

Jos sulla on vielä joulufiilis hukassa, niin lue tämä kirja! Kirjassa seurataan kolmekymppistä tekstiilisuunnittelija Katea, joka palaa pieneen kotikyläänsä auttamaan isäänsä joulun alla. Hänellä ei ole aikaa deittailla, joten ystävänsä painostuksesta hän ilmoittautuu deittipalveluun, jossa hänelle järjestetään 12 sokkotreffit ennen joulua. 

Kirjan henkilöihin rakastuu uudelleen ja uudelleen joka lukukerralla. Lukiessa voi melkein tuntea istuvansa Katen isän keittiössä tai kulkevansa Katen kotikylän pieniä katuja. Ja just tällaiset kirjat on niitä parhaita. 

Mikä on sun lempparikirja? saa myös jättää kirjavinkkejä kommentteihin. 

Tulethan seuraamaan mun kirjavinkkejä ja jouluvalmisteluita myös Instagramin puolella @susannariitakangas

LUE MYÖS: 

Julia Quinn: Bridgerton Salainen sopimus

Jojo Moyesin Yömusiikkia

Harry Potter – neuleiden taikaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *