Hae
Colour Outside the Lines

Tully – elokuva, joka näyttää myös äitiyden raskaamman puolen

Kun olin viimeksi raskaana, en odottanut vauva-ajan olevan puoliksikaan niin raskasta kuin mitä se tuli olemaan. Vivia nukkui ensimmäiset kuukaudet huonosti eli minä nukuin vielä huonommin. Vaikka Vivia on jo 2,5-vuotias, en vieläkään oikein ole päässyt itse siihen tavanomaiseen uneen takaisin. Olen edelleen väsynyt ja nukun huonosti. 

Siksi minuun iski niin kovasti Tully-elokuvan traileri. Charlize Theronin näyttelemä kolmen lapsen äiti Marlo on ylirasittunut ja väsynyt. Vanhin lapsi on 8-vuotias Sarah, joka turhautuu läksyihinsä. Keskimmäinen Jonah on viisi ja hänellä on erikoisia käyttäytymismalleja ja ongelmia sopeutua esikouluun. Uusi vauva itkee öisin ja valvottaa jo valmiiksi väsynyttä Marloa. 
Tämän takia Marlon veli haluaa maksaa vauvalahjana Marlolle ja tämän miehelle Drewlle yöhoitajan, joka tulee hoitamaan vauvaa öisin. Ovelle ilmestyy Tully, nuori ja hauska vapaa sielu. Tully tuntuu löytävän aina ne oikeat sanat ja teot, jotka saavat Marlon puhkeamaan kukkaan. 
Tully on mukaansatempaava ja hyvin samaistuttava elokuva äitiyden raskaudesta ja tunteista, jotka tulevat äitiyden myötä. Charlize Theron tekee ihan huikean näyttelijäsuorituksen elämäänsä väsyneenä Marlona. Pystyin monta kertaa astumaan hänen saappaisiinsa elokuvaa katsoessani. 
Loppua kohden elokuvan luonne muuttuu ja paikoittain teki hieman pahaakin katsoa elokuva loppuun, koska se muuttui sen verran jännittäväksi. Marlo on niin sympaattinen ja samaistuttava, että koko elokuvan ajan pitää sormet ristissä hänen kannustamisekseen. 
Suomessa ei varmaan edes ole tuollaista yöhoitaja-käsitettä vielä käytössä, mutta voi mikä apu se olisikaan ollut, jos joku olisi tullut pariksi ekaksi kuukaudeksi vauvaa hoitamaan ja itse olisi saanut nukkua. En kyllä tiedä olisinko osannut antaa toisen ihmisen huolehtia vauvasta, mutta kunnon yöunet olisivat tehneet varmasti ihmeitä. 
Tully on elokuva, johon väsyneiden vanhempien on helppo samaistua, mutta luulen elokuvan viihdyttävän myös niitäkin, joilla ei omia lapsia ole. 
Elokuva löytyy ainakin Viaplaysta, josta itse sen katsoin. Tully on julkaistu vuonna 2018 eli se on aika uusi elokuva ja muista suoratoistoista sitä ei taida löytyä kuin vuokrattavana versiona. 

Oletko sinä katsonut jo Tullyn? 

 

Yksi kommentti

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Mikäli Suomessa tuollaista palvelua tarjottaisiin yhteiskunnan piikkiin, niin kyseessä olisi varmasti kyseisen alan työtön, joka saisi hommaa tehdä yhdeksän euron päiväpalkalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.