Hae
Colour Outside the Lines

Vihdoinkin lastenhuoneen sisustus miellyttää äidinkin silmää

*Kaupallinen yhteistyö Li’l Decorin, Desenion ja Into Kustannuksen kanssa.  Kuvissa näkyvät ilmapallotarrat ja iso Mrs Mighetto-taulu saatu Li’l Decorilta. Osa muista julisteista saatu Deseniolta. Sankaritarinoita tytöille-kirja saatu arvosteltavaksi. 
Tuskailin keväällä meidän lastenhuoneen sisustuksen kanssa, koska lastenhuone ei miellyttänyt omaa silmääni yhtään. Meillä on armottoman pieni lastenhuone ja kahden lapsen sinne mahduttaminen oli hankalaa. 
Bealla oli aiemmin Ikean Minnen-sänky. Sellainen valkoinen rautainen, jota usein näkee sisustusblogeissa. Sänky oli nätti, mutta Bea pyörii todella paljon unissaan ja kolautteli itseään sängyn laitoihin vähän väliä. Hänellä oli myös todella huono tapa nukkumaan mennessään rapsuttaa sängynpinnasta maalia irti. Joten sänky oli lähdössä vaihtoon jo ennen pikkusiskon samaan huoneeseen siirtymistä. 
Lopulta päädyimmekin Ikean Kura-sänkyyn, jonka voi halutessaan kääntää ympäri. Sänky olikin ensin meillä toisin päin, kun huoneessa nukkui vain Bea, mutta nyt kun molemmat tytöt tarvitsevat huoneeseen oman sängyn, on sänky käännetty niin, että Bea nukkuu ylhäällä ja Vivia alhaalla. Noiden sänkyjen kanssa osui kohdalle onnekas sattuma. Olimme juuri päättäneet vaihtaa tähän tiettyyn sänkyyn, kun joku laittoi Facebookiin ilmoituksen, että haluaisi vaihtaa tämän sängyn Minneniin. Mehän sitten vaan vaihdoimme sängyt päikseen. 
Huoneessa on myös mökiltä otettu vanha pulpetti, jonka Jani kunnosti. Se oli aiemmin leikkimökissä ja oli aika karmeassa kunnossa, joten se kaipasi jo uutta pintaa. Jani halusi jättää sen tarkoituksella vanhan näköiseksi, koska pulpetti on matkannut ukkini mukana mökille jostain vanhasta kansakoulusta, jossa ukki oli opettajana. 
Bea yleensä piirtelee tuossa pulpetin ääressä ja Viviakin on jo hoksannut kuinka kiva siitä on tuijotella ulos. Hän saattaa pitkän tovin seisoskella tuossa pulpetin penkillä ja katsella ohi ajavia autoja. Välillä hän saattaa huudahtaa ”hauva, hau, hau, hau!”  Pulpetin viereistä seinää koristavat ihanat ilmapalloseinätarrat, jotka saimme keväällä Li’l Decorilta ja joita Bea rakastaa yli kaiken. 
Brion leikkikeittiö oli meillä aiemmin keittiössä, mutta se ei sinne enää oikein mahtunut niin siirsin sen takaisin lastenhuoneeseen. Tuossa ikkunan alla sillä on ihan hyvä paikka. Tytöt eivät sillä kyllä edes kummemmin leiki, joten jossain vaiheessa se saattaa lähteä varastoon. 
Kun Bea pääsi nukkumaan yläsänkyyn ja hänelle hankittiin korkea runkopatja, halusimme sänkyyn jonkinlaista laitaa. Hän pyörii oikeasti unissaan välillä ihan hullun lailla ja milloin on jalka, milloin käsi ja milloin puolet vartalosta sängyn laidan ulkopuolella. Mietimme Janin kanssa myös prinsessakatosta sängyyn jo aiemmassa kodissamme, mutta sinne emme sitä koskaan toteuttaneet. 
Tähän sänkyyn ei oikein olisi istunut sellainen katosta roikkuva kangaskatos, joten Jani rakensi katoksen ja minä ompelin siihen kankaan. Ostimme myös Citymarketin Mammuttimarkkinoilta kivat pallovalot koristamaan katosta. Ne saa illalla päälle, jos katoksen alla haluaa lukea ja ne toimivat pattereilla niin ei tarvitse miettiä mistä niihin saisi virtaa. Bea onkin jo monet kerrat lukenut tuolla katoksen alla. 
Sängyllä makaa Janin vanha pehmohylje, jonka hän sai heti synnyttyään lahjaksi.
Sängyllä makaa Janin vanha pehmohylje, jonka hän sai heti synnyttyään lahjaksi.
Vivian sänky on vielä tarkoituksella lattiatasossa, koska minua pelottaa, että hän putoaa nukkuessaan. Myös Vivia on aikamoinen heiluja unissaan, joten näin minäkin pystyn nukkumaan yöni rauhassa. Jossain vaiheessa sänkyyn on tarkoitus rakentaa uusi pohja nii, että leluille tulisi säilytystilaa sängyn alle. Tai sitten vaihdamme vaan suoraan erilaiseen kerrossänkyyn. 
Vivia tarvitsee sen verran lyhyen patjan, että sängyn alla toisessa päässä on kaikki meidän legot ja duplot säilytyksessä. Haluaisin vaihtaa nuo laatikot uudenmallisiin lego-laatikoihin, joissa on edestä avattavat laatikot eikä kokonaan irtoavat kannet. Niitä olisi helppo käyttää pinossa. Nuo kun pitää jokainen ottaa erilleen, että ne saa auki.  
Lastenhuoneen matto löytyi H&M:n alennusmyynnistä. Rakastuin siihen heti sen nähtyäni ja se onnekseni oli huoneeseen hyvänmallinen. Kapeaan huoneeseen on usein tosi vaikea löytää hyvää mattoa. Matossa on pohjassa liukueste, joten se pysyy hyvin paikallaankin. 
Ihanat kultaiset seinätarrat ostin keväällä Li'l Decorin lapsimessuosastolta. Vivia on repinyt niistä kyllä jo osan irti, joten pitäisi päivittää tuota seinää uusilla tarroilla.
Ihanat kultaiset seinätarrat ostin keväällä Li’l Decorin lapsimessuosastolta. Vivia on repinyt niistä kyllä jo osan irti, joten pitäisi päivittää tuota seinää uusilla tarroilla.
Löysin kesällä sattumalta kirpputorilta puiset ripset, joissa oli vielä seinäkiinnitystarrakin paikallaan. Siitä asti ne ovat koristaneet lastenhuoneen seinää ja ne ilahduttavat Beaa ja minua joka kerta, kun näemme ne. Ihmeen hyvin on se tarrakiinnityskin pitänyt, kun vain toinen ripsistä on kerran pudonnut alas.
Meillä on suurin osa lelusäilytyksestä vaatekaapissa ja Vivialla on vaatekaapin vieressä kirjahylly, jossa hänen lelunsa ja kirjansa ovat helposti esillä. Se kirjahylly on vielä aika sekaisin ja työn alla on löytää siihen sopivat säilytyslaatikot, joita taaperonkin olisi helppo nostella. Enköhän esittele sen projektin tässä syksyn aikana tännekin.  
Tärkein tavoite oli luoda lastenhuone, jossa kaikki toimii ja jonka sisustus miellyttää sekä äitiä että lapsia. Vielä on monta asiaa, joita haluaisin huoneessa muuttaa. Haluaisin pimennysverhojen tilalle tai päälle jotkut kivat verhot. Prinsessakatoksen viereen olisi kiva hankkia joku sisustustaulu. Alunperinhän tuo meidän Mrs Mighetto oli menossa siihen, mutta se on niin iso, ettei sopinutkaan massiivisen vuodekatoksen kanssa yhteen. Se siis saa asustaa tuolla vastakkaisella seinällä. Roolileikkivaatteet myös kaipaisivat parempaa säilytyssysteemiä. Tällä hetkellä ne ovat korissa, joka seilaa huoneiden väliä. 
Hiljaa hyvä tulee. 

Miltä lastenhuoneen sisustus teidän silmiinne näyttää? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.