Hae
Colour Outside the Lines

Yhden viikon ruokaostokset syyskuulta

Kaikkia aina kiinnostaa mitä meillä syödään, joten ajattelin esitellä teille meidän yhden viikon ruokaostokset syyskuulta ja vähän kertoa mitä näistä aineksista valmistettiin.

Mä käyn aika usein ruokaostoksilla Lidlissä, koska se on meitä lähimpänä ja tykkään Lidlin vihannesvalikoimasta. Siellä on aina todella paljon tuoretta kasvista ja hedelmää tarjolla eikä hinnat tunnu usein niin korkeilta kuin muualla. Oon ollut joskus nuorena muutaman vuoden töissä tuossa samaisessa Lidlissä, joten se tuntuu ehkä siksikin jotenkin niin kotoisalta.

Tällä kertaa viikon ruokaostokset sisälsivät todella paljon kasviksia ja vihanneksia, koska satuin olemaan kassalla pakkaamassa ostoksiani, kun hevin hävikkilaatikot rullattiin esille. En ole koko syksynä sattunut kauppaan oikeaan aikaan löytääkseni niitä vaikka olen kyllä kovasti yrittänyt.

Kauppakassi sisälsi:

 • Kaksi pakettia broilerinakkeja
 • Possun uhuita fileeleikkeitä
 • Kanan minuuttisuikaleita
 • Kanan sisäfileetä
 • Kalkkunaleikettä
 • 2 pussia perunoita
 • 2 pussia avokadoja
 • Banaania
 • Jääsalaattia
 • Porkkanoita
 • Punaisia paprikoita
 • Limeä
 • Luumuja
 • Kurkkua
 • Herkkusieniä
 • Kirsikkatomaatteja

Ostan usein lihaa aleprosentilla ja nytkin nuo kaikki lihat oli alessa. Laitoin ne pakastimeen ja sieltä olen sitten sulattanut niitä sitä mukaa, kun ollaan tehty ruokaa.

Kanasta olen tehnyt sekä kanapastaa että kananugetteja. Possusta tein pulled porkia, kun marinoin pihvejä ensin jääkaapissa useamman tunnin kelmun alla. Marinaadiin laitoin öljyä ja mausteita. Tämän jälkeen annoin pihvien muhia uunissa viisi tuntia matalassa, 125 asteen, lämmössä folion alla. Noin puolessa välissä paistoaikaa käänsin pihvit ympäri niin, että aiemmin alempana olevat olivat päällä. Lisäsin lopuksi vielä ruokakerman ja sain ihan vahingossa aikaiseksi kako perheelle maistuvan kastikkeen, jonka tarjoilin lohkoperunoiden kanssa.

Söimme myös salaattia monesti ja paistoin salaatin sekaan herkkusieniä itselleni muutaman kerran.

Hevilaatikoiden tarjonta oli seuraava:

 • 10 paprikaa
 • 2 parsakaalia
 • Kirsikkatomaatteja
 • Jääsalaattia
 • Pensasmustikoita
 • 11 vihreää omenaa
 • 2 punaista omenaa
 • 6 passionhedelmää
 • 1 viikuna
 • 2 granaattiomenaa
 • 3 kiiviä

Mun ostokset maksoi yhteensä 49,75€ ja hävikkilaatikot 4€ eli 2€/kpl. Hain näiden lisäksi vielä joitain maitotaloustuotteita eri kauppakäynnillä S-Marketista, mutta niistä ei ole kuvaa.

Ollaan kuitenkin nyt syöty näitä hedelmiä vielä lokakuun puolellakin eli ollaan pärjätty näillä varmasti jo ainakin puolitoista viikkoa. Mä oon lisäksi käyttänyt paljon kotoa löytyneitä aineksia niin kuin esimerkiksi pastaa ja kaikkea mitä kaapeissa on ollut. Lapset on syönyt usein aamu- ja iltapalalla puuroa.

Ollaan nimittäin yritetty järkeistää meidän ruokakauppakäyttäytymistä niin, että oikeasti ensin syödään kaapeista kaikki ja sitten vasta aletaan miettiä kaupassa käyntiä. Kuiva-aineita tietysti on aina ylikin tarpeen, koska ne myydään isoissa pakkauksissa, mutta yritän esimerkiksi ostaa lihaa vasta, kun vanhat on pakastimesta syöty, ettei ne ole pakastimessa ihan hirvittävän kauan.

Mitä sun kauppakassista löytyi viimeksi?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Syyskuun ruokakuvat

Helppo kantarellipiirakka

Kananugetit kotona! Helppo ( gluteeniton ja keto ) resepti

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *