Hae
Colour Outside the Lines

PS2 – Eniten maailmassa myyty pelikonsoli!

Missä kulkee retropelaamisen raja? Aihe puhuttaa aina alan harrastajia ja se on takuuvarma aihe saada huikeita kiistoja aikaiseksi. Playstation 2 edustaa tällä hetkellä sitä konsolien sukupolvea joka on retron ja nykyaikaisen pelaamisen väliinputoaja. Helpoin rajanveto retropelaamiseen on vetää 90-luvun puoliväliin, kun pelikonsolit siirtyivät pelikaseteista CD-formaattiin. Vanhojen pelikasettien hypistelemisessä ja konsolin asettamisessa on ihan omanlaisensa nostalginen arvo verrattuna nykyäänkin käytettävään levyyn.
Mielipiteistä huolimatta aika raksuttaa eteenpäin ja PS2:n 20-vuotissyntymäpäivät lähestyvät.

PS2 luvut ovat niin suuria, ettei sitä voi jättää huomioimatta videopelaamisen historiassa. Ensimmäiset mallit tulivat markkinoille vuoden 2000 aikana ympäri maailman ja ensimmäiset erät myytiin hyllyistä hetkessä. Kysyntä ylitti hetkellisesti tehtaiden tuotantokapasiteetin. Ensimmäisen päivän myynti oli 250 miljoonaa dollaria, kun aikaisemmin markkinoille tullut kilpailija Segan Dreamcast ylsi ”vain” hiukan alle 100 miljoonaan dollariin.

Playstation 2 ja vuonna 2004 julkaistu slimline-versio.

 

Uusi versio on huomattavasti alkuperäistä pienempi.


Huikeaan suosioon on pari selkeää syytä. Sonyn Playstation oli brändinä jo hyvin vahva ensimmäisen konsolin myötä ja PS2:n ilmoitettiin heti julkaisutilaisuudessa olevan yhteensopiva taaksepäin niin pelien kuin ohjaimien osalta. Toisin kuin kilpailijansa, Sony lisäsi konsoliin myös mahdollisuuden DVD-elokuvien katseluun ja lopulta itse konsolin hinta oli hyvin lähellä markkinoilla olleita DVD-soittimia. Kuluttajien ei siis ollut järkevää ostaa puhdasta DVD-soitinta, kun Playstation 2 pystyi toimimaan yksin koko perheen viihdelaitteena.
Vuonna 2004 markkinoille saatiin uudistettu Slimline-mallisto, joka pienensi ison konsolin noin viidesosaan alkuperäisestä. PS2 suosio oli markkinoilla niin vahva, että sen valmistus ja myynti jatkui pitkään päällekkäin myös seuraavan sukupolven konsoleiden tultua markkinoille. Sony julkaisi Playstation 3 vuonna 2006, mutta PS2 pysyi tuotannossa silti alkuvuoteen 2013. Konsolia myytiin lopulta yhteensä noin 155 miljoonaa kappaletta ja pelejä 1,5 miljardia kopiota.

Pitkän historiansa aikana PS2sta julkaistiin useita erikoisversioita.

 

Playstation 2 Pink.

Playstation 2:lle on julkaistu valtavasti eri pelejä ja varsinkin lastenpelit elivät kulta-aikaa tuolloin, kun konsolien teho ei vielä riittänyt nykyaikaiseen realistiseen grafiikkaan. Konsoleita ja pelejä löytää edelleen helposti ja halvalla kirppareilta tai sukulaisten kaapeista ja siksi se onkin erinomainen vaihtoehto lapsiperheen ensimmäiseksi pelikonsoliksi perheen pienimmille. Nuoriso-osastolle PS2 on auttamatta liian vanhaa rautaa, mutta ensimmäisiä kokeiluja pelaamiseen ottavalle se on erinomainen laite ihan pelin tarjonnankin puolesta.

Ensi viikolla peli-arvostelussa Kinectimals XBOX 360-konsolille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.