Hae
Colour Outside the Lines

Kuinka hoitaa kuumeista taaperoa?

Meillä ollaan taas kipeänä. Ensimmäinen flunssa iski heti taaperon aloitettua päiväkodissa tammikuussa. Sen jälkeen joku meistä on ollut kipeänä noin kahden viikon välein. Kun yksi parantuu, on toinen kipeänä. 
Eilen taapero oli ihan pihalla. Käveli päin seiniä ja kaatuili. Viime yönä nousi korkea kuume. Eilinen selittyy siis huimauksella, josta itsekin kärsin kuumeessa. Kuumetta oli aamulla mitattaessa 39.5 astetta. 
Pehmolelu kainalossa on hyvä köllötellä.
Pehmolelu kainalossa on hyvä köllötellä.

Päätin kuitenkin jättää lähtemättä lääkäriin vielä tänään. Miksi näin? 

  • Taaperon yleiskunto on hyvä eli hän jaksaa hieman leikkiä eikä vaan makaa sohvalla. 
  • Hän syö ja juo. 
  • Hän ei haro korviaan, joka olisi merkki korvatulehduksesta. 
  • Kuumetta ei ole ollut vielä yli vuorokautta.

Jos kuumetta on vielä huomenna yhtä paljon, lähdemme päivystykseen. Tänään kun sattuu olemaan perjantai eikä terveyskeskus ole huomenna auki. Lääkäriin voi tottakai mennä jo heti ensimmäisenä kuumepäivänä, jos siltä tuntuu. Koskaan ei voi olla liian varovainen ja oma mielenrauha on usein parempi lääkärikäynnin jälkeen. 
Tärkeää taaperon kuumeen hoidossa on muistaa riittävä nesteytys. Taapero kun ei osaa vielä vaatia oikein mitään tai ainakaan kertoa kunnolla mihin koskee. Kuume haihduttaa nestettä nopeammin, joten nesteytys täytyy olla kohdallaan. Itse olen antanut taaperolle vettä ja laittanut välillä mauksi vähän sokeritonta mehukattia.
Meillä ei ihan ole vielä hoksattu tuota pillimukin oikeaa käyttötapaa.
Meillä ei ihan ole vielä hoksattu tuota pillimukin oikeaa käyttötapaa.
Vaatetus kannattaa pitää kevyenä. Jos taaperoa selvästi paleltaa, kuten kuumeessa joskus saattaa tapahtua, voi vaatetusta lisätä. Muistakaa myös runsas sylittely, jolloin läheisyys lämmittää. Sylittely antaa lapselle myös turvallisuuden tunnetta ja ehkä lievittää hieman huonoa oloa. 
Ajan saa kulumaan parhaiten laittamalla pyörimään lempparilastenohjelmat ja köllöttelemällä yhdessä sohvalla. Meillä siis pyörii televisiossa sanabileet Netflixistä. Äiti saattaa kyllä jossain vaiheessa vaihtaa ne Muumeihin. Niihin alkuperäisiin. 

Onko teillä ollut taaperolla korkeaa kuumetta?

Kuinka nopeasti se meni ohi?  

Seuraathan blogiani jo Facebookissa ja Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.