Hae
Colour Outside the Lines

Kuinka viettäisin 24h omaa aikaa ja miksi en vaan tee niin?

Mulla on aika harvoin omaa aikaa ihan yksikseni. Tai ainakaan sellaista omaa aikaa, johon ei kuuluisi jotain suunniteltua, kotitöitä, ruoanlaittoa tai mitään muutakaan velvoittavaa. Siis sellaista yksin vietettävää aikaa, jonka aikana ei tarvitsisi huolehtia kuin itsestäni. Miten mä siis viettäisin 24h omaa aikaa ja miksi en vaan tee niin? 

No, ensinnäkin meidän perheeseen kuuluu viisi ihmistä, joilla kaikilla on omat harrastukset, menot ja tarpeet. Tällä hetkellä Jani käy töissä sekä opiskelee tutkintoa ylemmässä ammattikorkeakoulussa. Mä myös opiskelen, tosin vikaa vuotta ammattikorkeakoulussa ja en käy töissä eli en oo ihan niin kiireinen. Janin aikataulu on kuitenkin aika hektinen. Tämä tarkoittaa sitä, että aika moni lasten juttu jää mun vastuulle, joka käy mulle ihan hyvin, koska tottakai annan toisen rakentaa uraa, joka hyödyttää meidän molempien elämää pitkässä juoksussa. 

Mä tykkään vapaa-ajallani kirjoittaa blogia ja somettaa, lukea kirjoja, katsoa elokuvia ja tehdä ruokaa sekä leipoa. Eli jos olisi joskus oikeasti 24h yksin kotona, tekisin varmasti just näitä juttuja. Ja nukkuisin. Haaveilen aina siitä, että nukkuisin pitkään, jos olisin yksin, mutta yleensä mun sisäinen kello kyllä herättää minut aika aikaisin. Kuitenkin se ajatus siitä, että voisin nukkua pitkään tai voisin ottaa päikkärit niin halutessani olisi aika ihana. 

En kuitenkaan sinänsä kaipaa omaa aikaa sen enempää kuin mitä mulla just nyt on, koska jo se, että saan rauhassa tehdä koulutehtäviä tai kirjoittaa blogia muiden ollessa päiväkodissa, koulussa ja töissä on mulle aikamoista luksusta koronavuosien 24/7 yhdessä olemisen jälkeen. Jos kaipaisin enemmän niitä yksinäisiä hetkiä, lähtisin varmaan yksin hotelliin hetkeksi. Tai menisin vanhempieni luokse yöksi, kun he ovat mökillä. 

Mutta mä en oikeastaan edes tykkää olla yksin kovin pitkiä aikoja. Mulle tulee helposti tylsää ja ikävä muita. Enkä varsinkaan osaa nukkua yksin vaan joko näen painajaisia tai sitten pyörin vaan hereillä, kun en saa unta. 

En siis koe, että tarvitsisin sitä omaa aikaa niin paljon, että haluaisin viettää 24h omaa aikaa ihan yksin. Yritän nyt nauttia siitä, kun lapset on pieniä ja haluaa tehdä mun kanssa vielä asioita, koska faktahan on, että lapset kasvaa hurjaa vauhtia ja kohta mulla ei muuta olekaan kuin sitä omaa aikaa. Paljon enemmän kuin 24h. 

Kaipaatko sä omaa aikaa? 

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMIN PUOLELLE @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Nappaa 5€ Timma koodi omaa hetkeä varten

Mun uudet silmälasit x2

Sain Legon kukkakimput ystävänpäivälahjaksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *