Hae
Colour Outside the Lines

Vasa museet Tukholmassa

Vasamuseet oli ensimmäisiä museoita, joissa kävin lasten kanssa Tukholmassa. Oon käynyt itse paikalla kolmesti.
Ekalla kerralla mentiin sinne ehkä siksi, että silloin vielä sisäänpääsystä sai Silja Linen Club One-kortilla alennuksen eikä oikein tiedetty muita museoita. Tämä oli varmaan melkein ekoja matkoja Tukholmaan laivalla, kun vielä käytettiin myös Silja Linen bussikuljetusta, joka jätti aika lähelle tuota museota. Nykyään käytetään sujuvasti julkista liikennettä ja ollaan uskaltauduttu jo muihinkin museoihin.
Vasamuseet on museo Vasa-laivalle, joka upposi Ruotsissa ensimmäisellä matkallaan vuonna 1628. Se vietti merenpohjassa 333 vuotta, jonka jälkeen se nostettiin ylös. Vasa-laiva on maailman parhaiten säilynyt 1600-luvulta peräisin oleva laiva. Sitä on restauroitu vuosien varrella, mutta se on 98% alkuperäisiä osia sisältävä.
Jotta laiva säilyisi, on sisälämpötila 18-20 astetta eli tuonne museoon kannattaa ottaa pitkähihainen mukaan. Museossa saa kuvata, mutta ei käyttää salamaa. Mä oon ottanut tämän postauksen sisäkuvat joskus alkuvuodesta 2015, joten pahoittelen niiden huonoa laatua. Täytyy yrittää päästä museoon uudelleen taas piakkoin korjaamaan tilanne.
Säilystyslokeroita on pienille laukuille ja naulakoita löytyy takeille. Valitettavasti sisällä ei saa liikkua lastenvaunuilla vaan ne pitää jättää ravintolan lähettyvillä olevaan merkittyyn paikkaan.
Museo on avoinna 10-17 päivittäin syys-toukokuun ajan. Keskiviikkoisin on pidennetty aukioloaika 20 asti.
Kesäkuukausina eli kesä, heinä ja elokuun museo on auki 8.30-18.

Kuinka kohteeseen Vasamuseet pääsee?

Vasamuseetiin pääsee helposti julkisilla. Museo sijaitsee Djurgårdenissa lähellä Junibackenia.

Jos olet liikkeellä autolla, museon osoite on Galärvarvsvägen 14, Tukholma. Parkkipaikkoja on kuitenkin rajattu määrä. Edessä on invaparkkimahdollisuus.

Jos lähdet liikkeelle T-Centralenista eli keskusasemalta, hyppää raitiovaunuun numero 7, jonka päätepysäkkinä lukee Djurgården Waldemarsudde. Noin 10 minuutin matkan päässä on pysäkki nimeltä Nordiska museet/Vasamuseet. Pysäkki on aika lähellä museota ja siitä on hyvät opastukset museolle. 

Jos tulet Silja Linen terminaalista asemalta Gärdet, mene metron punaisella linjalla 13 suuntaan Norsborg ja jää pois noin minuutin kuluttua pysäkillä Karlaplan. Tästä on periaatteessa myös helppo kävellä, koska tie asemalta vie aikalailla suoraan tuonne Djurgårdeniin, mutta bussillakin pääset, kun hyppäät bussiin numero 67 suuntaan Blockhusudden ja jäät pois pysäkillä Nordiska museet/Vasamuseet. Voit myös mennä halutessasi Gärdetin asemalta keskusasemalle ja sieltä hypätä siihen raitiovaunuun numero 7. 

Bussi ja raitiovaunu jättävät Nordiska Museetin eteen ja Vasamuseet sijaitsee tämän takana.

Vasamuseet on helppo tunnistaa isoista mastoista, jotka näkyvät jo kauas.

 

Paljonko sisääpääsy kohteessa Vasamuseet maksaa?

Lokakuu-huhtikuu: aikuisilta sisäänpääsy maksaa 170SEK eli noin 17€. Toukokuu-syyskuu: 190SEK eli noin 19€. 
18-vuotiaat ja alle pääsevät museoon ilmaiseksi. 
Opaskoirat ovat sallittuja, jos mukana on todistus tämän todistamiseksi. Museo ei ota vastaan käteistä rahaa.

Me ollaan tykätty koko perhe ihmetellä laivaa ja sieltä nostettuja esineitä. Tämä museo ei ole kovin suuri ja sen yhteydessä on pieni museokauppa, joten tässä museossa kerkeää hyvin käydä myös risteilyltä.

Onko vasamuseet tai tarina sen taustalla sulle tuttu?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MINUA JA MUN MATKOJA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

ABBA The Museum Tukholmassa

Tukholman Historiska Museet

Kuinka Tukholman Mall of Scandinaviaan pääsee?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *