Hae
Colour Outside the Lines

Kotieläinpiha Niitty-Seppälän tilalla

Olimme muutama viikko sitten käymässä serkkuni luona Valkeakoskella ja kävimme ihanassa pienessä eläinpuistossa siinä lähellä. 
Oikeastihan tämä Pälkäneellä sijaitseva Niitty-Seppälä on mansikkatila, jonka yhteyteen on avattu kotieläinpiha. Kotieläinpihan eläimiin kuului kanoja, lampaita, hevosia ja muita kivoja eläimiä, joita meidän lapset innoissaan kävivät ihailemassa. 
Viviaa kiinnosti erityisesti kanat, koska ne olivat niin matalalla etteivät hänen pieneen kokoonsa verrattuna tuntuneet pelottavilta. Niitä käytiinkin ihmettelemässä useamman kerran. 

Meillä oli mukana siis itseni ja omien lasten lisäksi serkkuni ja hänen kaksi poikaansa. Vivialla ja nuoremmalla pikkuserkkupojalla on ikäeroa vain 22h, joka on ihan parasta, koska useimmiten leikit osuvat aika hyvin yhteen ja aina on sukujuhlissa seuraa.

Lampaiden ja hevosten aitaukset olivat vierekkäin ja pääsimmekin kuulemaan jotain eläinten välistä sanaharkkaa. Varsinkin Bealla oli kauhean hauskaa, kun nämä eläimet kirjaimellisesti huusivat toisilleen aitauksesta toiseen pitkän aikaa.

Ulkona oli tosi kuuma päivä, mutta Niitty-Seppälän kotieläinpiha on ihanan suojaisa paikka puiden ansiosta, joten varjopaikkoja oli helppo löytää. Paikan päällä oli myös kiva kahvila ja mansikan myyntiä.

Ilmeisesti joinain päivinä paikalla olisi ollut myös ohjelmaa lapsille, mutta satuimme paikalle niin, ettei siellä ollut kuin vapaata kiertelyä.

Ja ihan supersuuri plussa tälle Niitty-Seppälän tilalla sijaitsevalle kotieläinpihalle oli, että se oli täysin ilmainen. Jos en olisi ollut paikalla jonkun jo aiemmin siellä käyneen kanssa, olisi tuo kotieläinpiha varmaan jäänyt meiltä huomaamatta. 
Kahvilan vierestä kulki portaat ylös mäelle, jonka päällä kotieläinpiha sijaitsi. Se ei millään tavalla näkynyt alas parkkipaikalle ja kyltitkin olivat kahvilan seinässä hieman piilossa. 
Meidän lapset nautti suunnattomasti tuosta pienestä visiitistä, mutta emme voineet viipyä paikalla kovin pitkään, koska oli niin suunnattoman kuuma päivä. Menimmekin kotieläinpihalta seuraavaksi uimaan tätini mökille. 

Jos siis liikutte tuolla Pälkäneen suunnalla, kannattaa käydä pyörähtämässä Niitty-Seppälän tilalla ja kiertää sen kotieläinpiha.

Ja tietysti ostaa maistiaisiksi heidän herkullisia mansikoitaan.

Tältä tilan julkisivu näyttää parkkipaikalta käsin. Kuvassa ei näy oikealla sijaitsevat portaat, josta pääsee ylös kotieläinpihalle. 

Lisätietoja ja ajankohtaiset aukioloajat löytyvät osoitteesta http://niitty-seppala.com/kotielaintarha/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.