Hae
Colour Outside the Lines

Työkuulumisia

Ekat neljä päivää töissä meni ohi kuin hujauksessa. Mulla alkoi siis keskiviikkona työt Designkavereiden pop upissa, Iloisessa Joulukaupassa.

Kauppa aukeaa vasta ensi viikon lauantaina eli tasan viikon päästä, mutta me ollaan ahkerasti jo rakennettu kauppaa valmiiksi. Kun keskiviikkona mentiin Matkuksen liiketilaan, se oli ihan tyhjä ja meidän tavarat oli vaan yhdessä nurkassa. Nyt kun ollaan purettu tavaraa ahkerasti paikalleen, alkaa kauppa muotoutua.

Meitä on kaupassa neljä työntekijää Designkavereiden yrittäjien lisäksi. Kauppa on auki myös Tampereella ja Jyväskylässä (ne aukesi tänään), joten meitä työntekijöitä on tosi monta.

Iloinen Joulukauppa oli minulle tuttu työpaikka, koska olin siellä töissä myös viime joulun alla. Silloin menin hieman lyhyellä varoitusajalla töihin, kun yksi työntekijä ei päässytkään osallistumaan kauppaan ollenkaan ja minut kutsuttiin perjantaina töihin ja maanantaina aloitin. Nyt sain tietää töistä jo elokuussa eli ihan hyvissä ajoin. Minun lisäksi viime joululta on toinenkin työntekijä eli oli siellä joku tuttukin töissä.

Hauska sattuma oli, että meille tuli kaupalle yksi kokonaan uusi työntekijä ja hän oli mulle tuttu kirpparikaupoista. Oli hänelläkin sitten joku edes jollain tavalla tuttu jo valmiiksi.

Mä rakastin olla Iloisessa Joulukaupassa viime vuonna töissä. Pop up myy suomalaisten merkkien tuotteita ja siellä on tänäkin vuonna tuotteita yli 70 merkiltä. On ihan parasta, kun töissä pääsee hypistelemään ja ihailemaan kaikkia ihania tavaroita.

Yksi iso miinuspuoli tässä työssä on, että kaikkea sitä ihanuutta katsellessa keksii liikaa ihania ostettavia asioita. Toisaalta rahat menee kotimaisille yrityksille, joten ei kai se huonokaan asia ole.

Ollaan tehty nyt siis neljä päivää noin kahdeksasta neljään töitä. Koska kauppa on ollut vielä ihan alkutekijöissään, on siellä ollut paljon kalusteiden kantamista, kasaamista ja tietenkin sitä tavaroiden purkamista, paikalleen asettamista ja somistamista. Koska mä en oo pitkään aikaan tehnyt fyysistä työtä, oon ollut työpäivien jälkeen aivan poikki ja suurimmaksi osaksi vain maannut sohvalla. Osansa on ehkä tehnyt se, että oon nukkunut tällä viikolla tosi huonosti.

Luulen, että tilanne kyllä tasoittuu jo ensi viikolla. Muistan, että tämä ensimmäinen viikko oli viimekin vuonna tosi väsyttävä.

Odotan ihan innolla jo ensi viikkoa, kun kauppa aukeaa ja asiakkaatkin pääsee näkemään sen.

Kaupasta tulee niin kaunis ja siellä on niin ihania juttuja. Eli kannattaa tulla käymään, jos liikkuu Kuopiossa (tai Tampereella tai Jyväskylässä).

Kivaa lauantai-illan jatkoa kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.