Hae
Colour Outside the Lines

Kolmas viikko ketolla takana

Tasan kolme viikkoa ketolla takana. Olo on edelleen hyvä ja suurin turvotus on tiessään. 

Tällä kuluneella viikolla ketolla pysytteleminen vaati vähän ponnisteluja. Rakensimme myymälää koko viikon ennen lauantaisia avajaisia ja muut halusivat melkein joka päivä syömään ”ulos” eli kävimme syömässä useamman Raxissa ja Ikeassa. 

Ekalla kerralla Raxissa otin pelkän salaattipöydän, johon olisi kuulunut myös keittolounas. Tarjolla olisi ollut kermaista jauhelihakeittoa, joka sinänsä olisi käynyt minulle lounaaksi, mutta keitosta oli jäljellä pelkkiä perunoita enkä sitten ottanut sitä. Onneksi salaattipöydässä oli kananmunaa ja raejuustoa, jolla sain salaatista hieman täyttävämmän. Tonnikalaakin sieltä olisi ketoilijalle löytynyt, mutta minulle kala-allergiselle se ei sopinut. 

Toisella kerralla Raxissa otin normilounaspöydän ja söin salaatin lisäksi muutaman wingsin ja lihapullia. Lihapullat eivät varmasti olleet sopivia ketoiluun, mutta nälkäisenä söin niitä muutaman silläkin uhalla, että ketoosini hetkellisesti katkeaa. 

Ikeassa ei ollut tarjolla mitään ketoiluun sopivaa lisuketta, koska heidän kasvislisuke sisältää juureksia, jotka on ketossa kielletty. Siksi otinkin pelkän kanapihvin ja lisäsalaatin. Salaatti olisi maksanut yksin 1,50€ ja kana-annos lisukkeineen 7€. Kassaan ei ilmeisesti ollut mahdollista lyödä annostani niin, että olisin saanut lisäpihvin hinnalla tuon pelkän pihvin ja maksoinkin minisalaatista ja yhdestä kanapihvistä lopulta seitsemän euroa. Eihän sillä maha tullut kunnolla täyteen, mutta sainpahan jotain syötävää. 

Muuten kannoin töihin eväät mukanani ja kotonakin olen syönyt pelkkää ketoiluun sopivaa. Ainut poikkeus on ollut Pepsi Max, jota olen nyt viikon aikana juonut jonkin verran. Siinä on 0g hiilihyraattia eli periaatteessa se sopii ketoon, mutta ilmeisesti keho voi käsittää nuo keinotekoiset makeuttajatkin sokerina. Se on ollut kuitenkin nautinto, jonka olen itselleni suonut, koska en osaa juoda esimerkiksi kivennäisvettä. 

 

MITEN MITAT MUUTTUIVAT KETOLLA TOISEN VIIKON AIKANA?

Mä kävin vaa’alla ja mittasin rinnanympäryksen, vyötärönympäryksen ja lantion ympäryksen aloituspäivänä. Mittanauha usein kertoo muutoksesta paremmin kuin vaaka, koska paino saattaa muuttua, jos keho kerää vaikka nestettä hetkellisesti.

Aloitus 26.10.2020:

Paino: 89.8kg

Rinnanympärys: 112cm

Vyötärönympärys: 106cm

Lantionympärys: 125.5cm

 

3 viikkoa ketolla 16.11.2020

Paino: 86,7kg (-3,1kg)

Rinnanympärys: 108cm (-4cm)

Vyötärönympärys: 103cm (-3cm)

Lantionympärys: 119cm (-6.5cm)

 

Paino pysytteli viime viikosta samana (muutos 0g), mutta odottelinkin vähän sitä, kun en tällä viikolla syönyt ihan raadollisesti valmennuksen ohjeiden mukaan. Aloituksesta paino on kuitenkin tippunut jo hieman enemmän, joten olen tilanteeseen ihan tyytyväinen. Vatsaa on taas muutamana päivänä turvottanut, koska jokin syömäni juttu ei varmaan ole vatsalle sopinut ja vatsa vielä prosessoi sitä. Mitat olivat siis viime viikosta vähän ehkä nousseet, mutta aloituksesta ollaan vielä miinuspuolella ja se kokonaiskuvahan se on tässä tärkein seurattava. 

 

Jatkan siis edelleen ketolla tyytyväisenä! 

 

LUE MYÖS: 

Toinen viikko ketolla takana

Ensimmäinen viikko ketolla takana

 

TERVETULOA SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

5 kommenttia

 1. Elämäntapaketoilija kirjoitti:

  Kivaa että ketoilu sujuu!
  itsellä takana 7 vuotta. Kun ruokavalion rakentaa oikein ja saa tarpeeksi energiaa, niin homma on helppoa kuin heinänteko. Kaikki ”normielämän” jutut ja urheilut sujuu myös kunhan on antanut kropalle sen tarvitseman ajan siirtyä rasvapolttoiseksi. Minulla se kesti n. 2 viikkoa, mutta koska olin ollut vähähillihydraattisella jo iät ja ajat, niin muutos ei ollut kovin dramaattinen. siinä 2 viikon kohdalla muistan vaan kun yhtenä aamuna olo oli kuin uudestisyntyneellä ja siitä se sitten lähti.
  Enää en vaihda pois 🙂

  • colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

   Ihanaa kuulla! Tämä on kyllä toiminut meillä molemmilla tosi hyvin, joten varmasti jatketaan tällä vielä pitkään!
   Huippua, että olet löytänyt tästä itsellesi elämäntavan.

 2. Taru M. kirjoitti:

  Itsellä ehti ketoilu kestää n. 6 viikkoa, kehoni ei tähän vaiheeseen osannut muuttua rasvapolttoiseksi ja urheiluharrastukseni kyllä kärsi.

  Viime viikolla lopetin oman ketoilun, sillä kirjaimellisesti oma kroppa ”hyökkäsi” itseä vastaan vatsahapoilla ja olin käytännössä kaksi viikkoa toimintakyvytön ja pahoissa vatsakivuissa, jotka edelleenkin tuntuvat. Lääkärikäynnin jälkeen jotkin veriarvot olivat selkeästi laskussa, eli lisäravinteiden kanssa kannattaa ehdottomasti olla tarkka! Elektrolyyttien syöminen ei myöskään omaan ketoruokavalioon kuulunut, joka voisi selittää tulleet vatsakrampit yms. Jokatapauksessa en samanlaista kipua halua enää kokea. Ruokavalio jatkuu vähähiilihydraattisena ja turhat herkuttelut myös edelleen pysyy poissa. Katsotaan miten tällä pärjätään :).

  • colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

   Ai kamala, kuulostaa kauhealta! Kaikissa ruokavalioissa on vähän se vaara, että joku sopii toiselle, kun taas jollekin se ei saata sopia ei sitten ollenkaan.
   Mulla on käytössä elektrolyyttijauheen lisäksi magnesium ja foolihappo, joskus myös rauta (vatsa ei kestä päivittäistä käyttöä).
   Toivottavasti sulla on jo helpottanut olo!

 3. Taru M. kirjoitti:

  Apua siis kaksi päivää, ei kaksi viikkoa :D.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.