Hae
Colour Outside the Lines

Pyynikin munkkikahvila

Yksi meidän suosikkikohteista Tampereella on ehdottomasti Pyynikin munkkikahvila ja näkötorni, jossa ollaankin käyty jo useamman kerran.

Pyynikin munkkikahvila myy jo legendaksi nousseita ihanan pehmeitä ja uunituoreita munkkeja, jotka oikein sulaa suussa.

Pihassa on paljon tilaa autoille ja pikkuveljeni sanoikin hyvin, että siellä on aina niin täyttä, että häneltä oli jäänyt munkit monesti saamatta. Ei siksi, että ne loppuisivat koskaan kesken vaan siksi, että jonoa oli pitkälle ulos asti.

Pyynikin näkötornin ylätasanteelta näkyy upeasti moneen suuntaan Tamperetta ja se on ehdottomasti kiipeämisen arvoinen paikka. Me ei tällä kertaa menty tornin huipulle, koska tihkutti vettä ja näkötasanne on tosiaan ulkona.

Huipulle kiipeäminen maksaa aikuisilta 2€, lapsilta (4-15v) 1€ ja alle 4-vuotiaat pääsee ilmaiseksi. Hyvällä säällä paikka on todella upea, joten oikeasti suosittelen sinne huipulle kiipeämään.

Me tultiin nyt kuitenkin ihan puhtaasti vaan munkkikahveille ja -mehuille. Oltiin saatu korvanappiimme tieto, että Pyynikin munkkikahvila myy myös gluteenittomia munkkeja ja oikeassahan se tieto oli. Meidän nuorimmainen ei ole koskaan syönyt munkkia, koska se on aika harvinaista herkkua gluteenittomana.

Kassalta olisi muuten saanut ostettua yön yli nukkuneita munkkeja todella edullisesti.

Ihailin tiskillä olevaa upeaa kassakonetta, joka oli ihan toiminnassa. Ihanaa, kun se on säilynyt aikojen saatossa.

Ja siis pakko nyt hehkuttaa vielä sitä gluteenitonta munkkia. Mä oon aiemmin syönyt Pyynikin munkkikahvilassa sitä ihan normaaliversiota, mutta nyt kun vatsa ei sitä enää kestä niin en voinut.

Ja tämä gluteeniton munkki pääsi kyllä todella lähelle ihan tavallista munkkia! Munkki oli todella pehmeä ja ilmava eikä yhtään niin raskas kuin gluteenittomat leivonnaiset usein ovat.

Vivia lähinnä nuoli sokerit munkin pinnasta ja Jani ”joutui” syömään Vivian munkin omansa lisäksi. Jopa Jani kehui munkin rakennetta vaikka hän ei yleensä kovin välitä gluteenittomista versioista.

Pyynikin munkkikahvila

Gluteeniton munkki todellakin maistui yhtä hyvältä kuin näytti.

Pyynikin munkkikahvila

Ulkona oli taulu, jossa luki ”Munkki päivässä pitää pyllyn pyöreänä”.

Kesäisin näkötornilla järjestetään köysilaskeutumista alas tornista. Olisi varmaan aika upea kokemus niissä maisemissa.

Pyynikin munkkikahvila löytyy  muuten nykyään myös Tampereen kauppahallistakin, jos ei ihan Pyynikille asti jaksa keskustasta lähteä.

Tuotteita on sielläkin reilusti tarjolla ja ne on helppo vaikka hakea mukaan ohi kulkiessa.

Pyynikin munkkikahvila

Tämä oli minusta kiva idea hyödyntää ylijäävät pussit.

Käydään aivan varmasti taas seuraavalla Tampereen reissulla Pyynikin näkötornilla tai Pyynikin munkkikahvilassa Tampereen kauppahallissa munkkikahvilla.

oletko sinä käynyt pyynikillä?

LUE MYÖS: 

Vapriikki lasten kanssa

Ihana lopetus kesälle Tampereella

Tampereen pieni lelukauppa toi ilon kaikkien kasvoille

 

TULETHAN SEURAAMAAN MEIDÄN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *