Hae
Colour Outside the Lines

Tärkeitä asioita ruoasta -ruokahaaste

Löysin kivan blogihaasteen ja kuten tiedätte, rakastan blogihaasteita yli kaiken, joten pakkohan tähänkin on ottaa osaa. Tämän haasteen nimi on tärkeitä asioita ruoasta ja saatte tietää monia ruokailuun liittyviä juttuja minusta.

 Tyypillinen aamupala?

Mä oon aina ollut vähän huono syömään aamupalaa. Jossain vaiheessa yritin änkeä alas väkisin pari leipää tai rahkapurkin, mutta ei se oikein toiminut. Nyt olen ketodieetillä, jossa paastotaan 16 tuntia vuorokaudesta ja syön lounaan noin puolilta päivin.

 Leivän ala- vai yläpuoli?

Yläpuoli ehdottomasti. Tosin syön kyllä myös alapuolen ja vaikka kantapalatkin, jos ne eivät muille kelpaa.

 Kevytjuusto- vai normi?

Ei ole niin väliä. Usein ostan mieluummin kevytjuustoa, mutta en tiedä mistä se tapa on tullut, koska molemmat maistuvat meidän koko perheelle.

Pizza ananaksella vai ilman?

Ananaksella. En pitkään syönyt muuta pizzaa kuin kinkku-ananasta, mutta nykyään ehkä parasta on joku mozzarella, tomaatti, basilika-pizza.

Maito vai korvaava ”maito”?

Maito. Saan vatsani kipeäksi kauramaidosta ja muut ”maidot” maistuvat liian makeilta. Kai niihinkin tottuisi ajan kanssa.

Hedelmäkarkit vai salmiakki?

Molemmat. Jos on pakko valita niin valitsisin varmaan hedelmäkarkit, mutta esimerkiksi lauantaipussissa on parasta ne mustat autokarkit.

Jäätelö vai leivonnaiset?

Leivonnaiset. Tykkään jäätelöstä ja syönkin sitä kesäisin paljon, mutta se saa hampaani vihlomaan. Parhaita leivonnaisia ovat macaronsit.

 Hernekeitto vai maksalaatikko?

Tykkään molemmista. Hernekeittoa ei tosin ole tullut syötyä pitkään aikaan, koska Janilla on ilmeisesti jonkinlaiset traumat hernekeitosta vielä armeija-ajoilta. Kun olin pieni ja äiti oli iltaisin töissä eli oli iskän kokkausvuoro, söimme aina hernekeittoa. Ja minusta se oli parasta.

 Ravintola- vai kotiruoka?

Kotiruoka, mutta ravintolassa on silti ihanaa välillä käydä nauttimassa hyvästä ruoasta, seurasta ja viinistä. Ja siitä, ettei tarvitse olla olemassa koko ajan lapsia varten.

 Kokkaaminen vai leipominen?

Kokkaaminen. Jani on meillä se leipoja ja minä teen yleensä ruokaa. Tykkään kokata ja improvisoida reseptien kanssa. Leivon kyllä silti itsekin välillä. Tehtiin esimerkiksi lasten kanssa hirviömuffinseja halloweeniksi.

 Aina (jää)kaapissa.

Yleensä meillä on aina pastaa, riisiä, paseerattua tomaattisosetta, tonnikalaa, ananasta ja kaurahiutaleita. Meillä on myös melkeinpä aina pakastimessa marjoja, lihaa ja kasviksia. Ostan ruokaa aina niin, että pahan päivän varalle on jotain mistä tehdä ruokaa ja yleensä niillä pärjättäisiin viikko. Tosin munat ja maito on aina loppu vaikka kävisi muutaman päivän välein kaupassa.

 Lempikasvis.

Teininä rakastin kirsikkatomaatteja, mutta nykyään en niistä niinkään välitä. Nykyään lempikasvikseni on varmaan keltainen paprika ja oikein valmistettu tankoparsa.

 Inhokkikasvis

Oon aika kaikkiruokainen kasviksien suhteen, mutta vihaan yli kaiken paprikaa kypsennettynä. Siitä tulee ällöttävän tuntuista. Olen maistanut vain kerran eläessäni munakoisoa ja siitä en myöskään välittänyt.

 Lempihedelmä.

Aiemmin rakastin mandariineja, mutta nyt olen rakastunut banaaniin. Banaanin himo on ollut vahvasti läsnä viimeisen viikon aikana, kun se on kielletty.

 Inhokkihedelmä.

Mulla ei oikeastaan ole kovinkaan montaa hedelmää, joista selvästi en tykkäisi, mutta olen tosi monelle hedelmälle allerginen. En esimerkiksi voi syödä kiiviä tai appelsiinia ollenkaan.

 Lempiruoka.

Makaronilaatikko. Tosin mun maha ei enää nykyään kestä viljoja, joten pitää varmaan keksiä uusi lempiruoka.

 Makea herkku.

Ehdottomasti suklaa. Oon ihan heikkona suklaaseen. Ihan lemppareita on sekä Pandan konvehdit että Fazerin levyt.

 Raskausajan ruokahimo.

Suklaa ja nachot. Ensimmäisessä raskaudessa himoitsin suklaata ja söinkin sitä varmaan melkein levyn päivässä. Toisen kohdalla söin vähintään kerran viikossa nachoja.

ajatuksia ruoasta

 Jos vettä ei lasketa, lempijuoma.

Pepsi Max. Oon ollut ihan itkun partaalla jo monta kertaa nyt ketolla ollessa, kun en voi juoda Pepsi Maxia.

 Lempimauste. 

Varmaan herbamare yrttisuola.

 Paras ateria.

Amarillon kanapasta ennen kuin lista uusittiin eli se mitä olen aina teini-ikäisenä tilannut.

 Karmein ruokakokemus.

Kun oksensin täytettyjen paprikoiden syömisen jälkeen ja maistoin ne paprikat ulos tullessakin. Ehkä se mun lämpimän paprikan inho johtuu siitä.

 Ruoka, jota et ole koskaan ostanut ruokakaupasta.

Mätitahna. Oon kalalle allerginen eikä meillä mätitahnaa syö muutkaan.

 Peruslounas.

Nykyään joku ketoon sopiva. Aiemmin kiireessä nappasin mukaan kaupasta taco-juustosalaatin ja rakastin sitä!

 Bravuuri keittiössä.

Se mitä kaapista löytyy. Onnistun loihtimaan kaapeista jotain syötävää vaikka ne olisivat muiden mielestä ihan tyhjiä.

 Keittiömoka.

Kun luulin jääkaapin olevan rikki ja laitoin iskän ostamaan uuden, mutta jääkaapista olikin vain pakastin sulattamatta ja siksi se ei toiminut. Hups.

 Leffaeväs?

Popcornit ja irtokarkit.

 Millä herkuttelet viikonloppuna?

Irtokarkeilla, suklaalla tai sipseillä. Nyt tosin ketolla herkuttelen dippivihanneksilla tai kookoksesta ja tosi tummasta suklaasta valmistetuilla bounty-palloilla.

 Paras kahvila Helsingissä.

Starbucks, koska sitä ei Kuopiosta löydy. Käydään Starbucksilla aina Helsingissä käydessä.

 Random-aatos ruuasta. 

Pekonia ei voi koskaan olla liikaa.

 

Löysin tämän tärkeitä asioita ruoasta haasteen Iidan matkassa-blogista ja koska rakastan blogihaasteita, oli siihen pakko vastata itsekin.

 

Millainen on sinun leffaeväs tai peruslounas? Entäpä inhokkihedelmä? 

 

LUE MYÖS: 

Aloitettiin keto valmennus!

 

Tervetuloa seuraamaan myös Instagramissa @susannakuohula

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *