Hae
Colour Outside the Lines

20 asiaa, joille olen allerginen

Mä oon toisaalta tosi allerginen vaikka mille, mutta sitten taas en ihan superallerginen.

En ole esimerkiksi allerginen maidolle tai kananmunalle niin kuin mun veljenpoika ja oon siitä kyllä kiitollinen, koska ne allergiat on oikeesti tosi vaikeita ja noi ruoka-aineet on välillä tosi hankalia välttää. Tai ainakin niiden kanssa pitää olla supertarkkana. Mulla ei myöskään ole keliakiaa, josta oon kans kiitollinen.

Mutta niitä allergioita sitten kyllä piisaa muuten. Ja niin siis millekö kaikelle mä oon allerginen? No, minäpä kerron.

1. Kala

2. Äyriäiset

3. Laktoosi

4. Appelsiini

5. Kiivi

6. Kotimaiset viljat (ohra, ruis, kaura ja vehnä)

-> No, periaatteessa mä en oo näille allerginen vaan yliherkkä, koska mulla on IBS ja vatsa menee näistä sekaisin

7. Pippuri

8. Siitepöly

9. Kangaspöly

10. nektariini

11. Ruusut

12. Voimakkaat pesuaineet

13. Päärynä

14. Tuoreet kirsikat

15. Tuore ananas

16. Omena

17. Kissa

18. Maapähkinä

19. Persikka

20. Lateksi

Tässä ei ole vielä edes läheskään kaikki, koska tälleen listatessa en edes muista kaikkea. Olen tosi monelle hedelmälle allerginen ja oikeastaan olisi varmaa helpompi kertoa mitä hedelmiä voin syödä kuin mitä en voi syödä.

Mulla on myös paljon ruoka-aineita, joita on pakko vältellä ristiallergian takia siitepölyaikana. Tällaisia on esimerkiksi vesimeloni ja suklaa.

Mun allergiat on kyllä onneksi sellaisia, että ne ei aiheuta hengenvaaraa vaan enemmänkin inhottavaa, kutittavaa ihottumaa ja hengenahdistusta. Kala ja äyriäiset tosin turvottaa mun hengitystiet umpeen ja on näin ollen hengenvaarallinen. Mulla on resepti epi-peniin, mutta en ole sitä koskaan ostanut, koska oon ajatellut osaavani vältellä näitä ruoka-aineita tarpeeksi hyvin. Ulkomaille oon ajatellut ottaa epi-penin mukaan, jos mennään joskus reissuun.

Lateksiallergia on sellainen, että sen kanssa saa olla aika tarkkana. En siedä esimerkiksi tavallisia kumihanskoja tai kondomeja. Lääkärissä mun pitää aina erikseen mainita, että käyttävät lateksittomia kumihanskoja.

oletko sä allerginen millekään?

LUE MYÖS: 

TÄLTÄ MINÄ NÄYTÄN JA SE ON OKEI

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

2 kommenttia

 1. Jonna kirjoitti:

  Olipa monta allergisoivaa asiaa ? Onneksi mistään ei aiheudu hengenvaaraa ? Mulla itselläni on laktoosi, nikkeli, jollain tasolla aurinko (aiheuttanut joinain kesinä pahan ihottuman), paprika (yhden kokonaisen paprikan syöminen aiheuttaa vatsataudin kaltaiset oireet?), eläinten heinä ja siitepöly.

  Kiitos mielenkiintoisesta blogipostauksesta ?

  • colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

   Kala ja äyriäiset on mulle hengenvaarallisia, mutta onneksi osaan vältellä niitä hyvin. Sushiravintolaan ei kuitenkaan ole asiaa.

   Hei mulla kans nikkeli ja heinä. Ja monta muuta. Ei niitä edes muista kaikkia tälleen listatessa.

   Kiitos kommentistasi ja ihanaa kesän alkua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.