Hae
Colour Outside the Lines

jouluhaaste -kumpi mieluummin?

Tämä haaste pyöri blogeissa viime joulun aikaan ja halusin nyt ottaa tähän osaa, koska silloin se jäi. Tässä tulee siis jouluhaaste -kumpi mieluummin? 

Söisitkö mieluummin kilon pipareita vai kilon joulutorttuja?

Söisin oikein mielelläni sekä pipareita että joulutorttuja, mutta valitettavasti mun vatsa ei enää kestä vehnää, joten en voi syödä kumpaakaan ja sydän ehkä vähän itkee verta tän takia. Onhan niitä tietysti viljattomanakin tarjolla, mutta ei ne usein maistu samalle, kun on niitä vehnää sisältäviä tottunut syömään. Ehkä tänä jouluna löydän uudet lempparit. 


Katsoisitko mieluummin Holidayn vai Rakkautta vain joka sunnuntai jouluun asti?

Onko ihan pakko valita? Molemmat leffat on niin ihania. Mutta toisaalta, katson yleensä Holidayn muutaman kerran vuodessa enkä pelkästään joulun aikaan, joten ehkä valitsisin ennemmin sen. Kate Winslet ja Cameron Diaz vaihtamassa koteja toimii! Siinä leffassa on vaan jotain niin maagista, etten voi vastustaa. 


Söisitkö jouluna pelkkää kalaa vai kinkkua?

Tämä on helppo, koska mähän oon kalalle allerginen, joten olisi pakko valita kinkku. Ja se on muuten se kinkku eikä mikään kalkkunarulla, jonka tekemistä äitini testasi parikymmentä vuotta sitten ja kuulee siitä vieläkin. Nyt aikuisena voisin ehkä suostua syömään muutakin kuin kinkkua, mutta silloin teininä se oli hirvittävän väärin ja joulu oli melkein pilalla. 

Viettäisitkö joulua mieluummin kotona lumisateessa vai ulkomailla rannalla?

Mä oon aina ennen ollut sitä mieltä, että vietän joulua mieluummin kotona (siis vanhempieni kotona) ja jos ei jouluna sada edes yhtä lumiuhiutaletta niin se ei tunnu joululta ollenkaan. Joka vuosi on muuten viimeistään iltapäivällä satanut edes vähän lunta, se on sitä joulun taikaa. 

Näin vanhemmiten oon kuitenkin alkanut miettiä miten ihanan helppoa olisi olla jossain muualla kuin kotona ja mennä vaan valmiiseen pöytään. Haaveilen joulusta Disneylandissa tai ehkä jopa Floridan Disney Worldissa, jossa olisi lämmin. 

Luopuisitko mieluummin glögistä vai pipareista?

Olen jo joutunut luopumaan niistä pipareista, koska vatsani ei kestä ja pitäytynyt glögissä, mutta luulen, että olisin näistä kahdesta valinnut muutenkin sen glögin. 


Laittaisitko soittoääneksi mieluummin ”Kulkuset” vai Cascadan dance-version Last Christmasista?

Last Christmas ehdottomasti. Ihan sama kenen versio, siitä tulee aina hyvä mieli ja sellainen kunnon joulufiilis. Kuuntelen tätä jo yleensä marraskuussa, tosin Whamin versiona. 


Paketoisitko mieluummin 100 lahjapakettia tonttujen kanssa vai lastaisit 100 pakettia joulupukin rekeen yksin?

Paketoisin ehdottomasti! Oon siitä onnekas, että hyvänä päivänä saatan päästä paketoimaan todella monta pakettia töissä asiakkaille ja mä rakastankin sitä. Mun mielestä paketoiminen on parasta. 


Haluaisitko mieluummin samanlaiset hiukset ja parran kuin pukilla vaan kokonaan kalju?

En ehkä mieluiten olisi kalju, joten varmaan sit pukin hiukset ja parta. Parran sentään sais ajeltua pois, jos haluaisi. Kaljua ei oikein saa sit peitettyä kuin peruukilla tai hienolla hatulla.  


Kiertäisitkö mieluummin viisi tuntia laulamassa joululauluja ovelta ovelle, vai laulaisitko yhden videolla, jonka julkaisisit Facebookissa kaikille kavereille?

Mä mieluummin kiertäisin ovelta ovelle, koska siinä tärkeintä olisi se fiilis, jonka se toisi. Minusta olisi itseasiassa ihanaa kuulua kuoroon, joka kiertää jossain laulamassa. Harmi, kun tämä ei ole Suomessa samalla tavalla tapana kuin esimerkiksi USAssa. 

Toisaalta, kyllä voisin varmaan julkaista videon Facebookiin myös. Jos pääsisin yli siitä yksin laulamisen kammosta ensin. 

Menisitkö mieluummin pulkkamäkeen vai luistelemaan?

Molempiin taas! Mut ehkä se luistelu olisi kivempaa, varsinkin jos saisi kuumaa kaakaota sen jälkeen. Kaakao maistuisi myös pulkkamäestä tullessa. Hmm, molemmat on hauskoja, mutta kyllä mä uskon, että luistelu voittaisi. 

Ostaisitko joululahjoja mieluummin netistä vai joulumarkkinoilta?

Olisipa ihanaa mennä joulumarkkinoille, varsinkin jonnekin ulkomaille! Mä tilaan harvoin joululahjoja netistä, koska tykkään joululahjojen ostamisesta ja varsinkin siitä, kun mietin mitä ostan kenellekin. Monena vuonna tosin olen jo ostanut joululahjat töistä, joten olen hoitanut sen suunnittelun siinä töiden lomassa. 

Söisitkö mieluummin porkkanaraastetta vai rasian lanttulaatikkoa?

Lanttulaatikko on hyvää, kun sen tekee itse! En aiemmin kauheammin välittänyt siitä, mutta olen jo monta vuotta tehnyt meidän kaikki joululaatikot ja huomannut, että itse tehtynä moni laatikko maistuukin hyvältä. 


Koristelisitko pihan mieluummin jenkkityyliin jouluvaloilla näyttäväksi vai pitäisitkö joulukuusta lokakuun alusta jouluun asti sisällä esillä?

Oh my, MOLEMMAT! Jos mä saisin päättää, meidän pihalla olisi hulluna valoja (tosin meillä on nytkin aina kulmakunnan komeimmat valot) ja koristelisin jo lokakuussa. Onneksi hyvä kompromissi on laittaa parvekevalot syyskuussa ja joulukoristeita pitkin marraskuuta. 

Olisitko mieluummin Grinch Grinch vai Petteri Punakuono?

Petteri Punakuono, koska en halua pilata toisten joulua ja hei, mun nenä on muutenkin aina ihan punainen. Joten ei kauheasti muuttuisi se väri. 

Mieluummin suomalainen joulupukki joka antaa lahjat suoraan ihmisille vai amerikkalainen joulupukki, joka tulee savupiipusta yöllä salaa?

On siinä oma tunnelmansa, että Joulupukki käy aina jouluaattona ja hänelle lauletaan joululauluja. Toisaalta aamulla lahjojen jako olisi helpompaa, kun lapset ei jännittäisi sitä lahjojen saantia koko päivää ja he kerkeisivät nauttia niistä lahjoista koko päivän eikä vain hetkeä ennen nukkumaan menoa. Että ehkä se amerikkalainen versio voittaa vaikka meille tuleekin luultavasti Joulupukki ihan suomalaisittain tänäkin jouluna. 


Joisitko mieluummin glögiä vai kuumaa joulusiideriä?

Glögiä, mutta en ole kyllä ikinä maistanut kuumaa joulusiideriä, joten ei sitä tiedä jos vaikka mieli muuttuisi. Täytyy varmaan korjata tämä vääryys tämän joulun aikana. 


Söisitkö mieluummin talon kokoisen piparkakkutalon vai asuisit siellä?

Oi, olispa huippua asua piparkakkutalossa! Mä voisin oikeasti mennä vaikka töihin Rovaniemelle Joulupukin kylään, koska mä en kyllästy jouluun ikinä, joten todellakin asuisin siinä piparkakkutalossa, jos se olisi mahdollista. 

Jonottaisitko mieluummin viisi tuntia joulupaketointipisteelle vai viettäisitkö tunnin ostoskeskuksessa Joulupukin kainalossa hänen kanssaan jutellen?

En jonottaisi, koska haluan paketoida itse. Voisin mennä avuksi purkamaan sitä jonoa kyllä. Mielelläni myös rupattelisin Joulupukin kanssa tunnin, mutta en halua kainaloon. 


Jättäisitkö mieluummin puolisosi ilman lahjoja vai olisitko itse ilman lahjoja?

Olisin itse ilman, koska tykkään ostaa lahjoja. Onneksi Janikin tykkää joulusta sen verran paljon, etten onneksi jää ilman lahjoja koskaan. 

 

Miten sä olisit vastannut näihin? 
tästä jouluhaaste ihan jokaiselle, joka sen haluaa tehdä! 

 

LUE MYÖS:

YHDEKSÄN JOULUKERÄYSTÄ, JOIDEN KAUTTA VOIT AUTTAA

CMOREN PARHAAT JOULULEFFAT

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *