Hae
Colour Outside the Lines

Stockholm Quality Outlet

Stockholm Quality Outlet on vähän kauempana keskustasta. Sinne on kuitenkin helppo päästä julkisilla, jos niitä uskaltaa käyttää. Me menimme viimeksi junalla ja bussilla, joita SLn sivu ehdottaa järkevimmiksi vaihtoehdoiksi. SLn sivuja on helppo käyttää vähän huonommallakin ruotsin kielen taidolla, mutta jos sivut haluaa englanniksi, löytyy ihan sivun alalaidasta linkki englanninkielisille sivuille. Itse olen käyttänyt ruotsin kielistä matkahakua useita kymmeniä kertoja ennen kuin huomasin tuon englannin kielisen mahdollisuuden. Ja koulussa ruotsin numerona komeili hieno vitonen, että en mitenkään erityisen hyvä ruotsin kielessä ole.

Matka-aikaa keskusasemalta Stockholm Quality Outletiin on 38 minuuttia suuntaansa. Siljan satamasta matka-aika on noin tunti suuntaansa eli tähän tuhraantuu helposti koko maissaoloaika. Jos rakastaa merkkivaatteita ja haluaa ne edullisesti, niin suosittelen kyllä käymään! Me ehdimme maissaoloaikana käydä outletissa ja sen lisäksi keskustassa pizzalla sekä ruokakaupassa ja meillä jäi vielä aikaakin yli reilusti.

Kuinka sinne sitten pääsee julkisilla? 

Koska me kuljemme yleensä Silja Linen laivoilla, kerron reitin Siljan terminaalista käsin. Laivan infotiskiltä saa ostettua matkakortit valmiiksi, jolloin niistä ei tarvitse enää huolehtia. Suosittelen ostamaan päiväkortit, jos yhtään enempää kulkee kuin edestakaisin matkat outletille. Jos kuitenkin käy vain outletissa, riittää matkaliput hyvin, koska niissä on käyttöaikaa 75minuuttia ensimmäisestä leimauksesta.

Silja Linen terminaalissa on kyltit kohti tunnelbanaa eli metroa. Lähimmän aseman nimi on Gärdet. Valitse metron punainenl inja, joka kulkee kohti Norsborgia ja jää pois T-Centralenissa. Matka-aika on 6 minuuttia.

T-Centralen eli Tukholman keskusasema on todella suuri. Sieltä kulkee niin busseja, metroja, ratikoita kuin lähijuniakin. Nyt haluat löytää lähijunan eli pendeltågin, jonka määränpää on Kungsängen tai Bålsta.  Molemmat ovat pinkkejä numerolla 43. Asemalla hengaa henkilökuntaa ihan vain siksi, että heiltä voi kysyä neuvoa. Vedä heitä hihasta rohkeasti, jos et löydä junaa. Janin yllätti fakta, että metrolta lähdettiin lähijunalle alaspäin useammat portaat. Lähijunien raiteet sijaitsevat siis asemalla kaikista alimmaisena.

Kun pääset junaan, voit huokaista hetkeksi. Matka-aika seuraavaan vaihtoon on 17 minuuttia. Jää pois asemalla Barkarby. Samalta asemalta lähtee bussi numero 550 (punainen linja), jonka määränpää on Barkarby handelsplats. Muista leimata lippusi kuskin luona. Bussimatka kestää noin kahdeksan minuuttia ja pysäkki, jolla jäädään pois, on Herrestavägen. Kaikissa julkisissa näkyy seuraavan pysäkin nimi näyttötaulussa, joka helpottaa matkustamista huomattavasti.

Pysäkiltä pitää vielä kävellä muutama sata metriä, että pääsee Stockholm Quality Outletin portille. Outletin läheisyydessä on paljon muitakin liikkeitä sekä esimerkiksi Ikea, jonne voi pistäytyä lihapullille, jos nälkä iskee.

Omalla autolla liikkuville matka-aika keskustasta on noin 20 minuuttia ja outlet tarjoaa neljän tunnin ilmaisen pysäköinnin.

Mitä liikkeitä Stockholm Quality Outletissa on? 

Outletista löytyy useita eri liikkeitä. Me odotimme ehkä eniten Hugo Bossia, Villeroy&Bochia ja Tommy Hilfigeriä. Näiden lisäksi kiinnostavia olivat muun muassa Nike, Björn Borg ja The Body Shop. Meidän käynnin jälkeen outletiin on tullut myös Pomp de Lux! Siellä olisin käynyt, jos se olisi viimeksi outletissa ollut. Liikkeissä on yli 160 brändin tuotteita. 
Outletista voi tehdä löytöjä 30-70 prosenttia edullisemmin kuin normiliikkeistä. Ja myös outletissa on tiettyihin aikoihin vuodesta alennusmyyntiä, jolloin löytöjä voi tehdä vieläkin edullisemmin! Kannattaa seurata outletin omia verkkosivuja, joilta löytyy hyvin tietoa aukioloajoista, tarjouksista ja liikkeistä. 

Me emme olleet liikenteessä kovinkaan suuret ostohousut jalassa, mutta kyllä meilläkin jotain tarttui mukaan. Jani löysi Hugo Bossilta itselleen paidan ja minä ostin Tommy Hillfigerin liikkeestä vauvan sukkia muutamassa koossa. Tuolloinhan me vasta yritimme raskautta. 
Pakko muuten kehua, että oli ehkä paras ostos ikinä ne vauvan sukat! Yhdet sukista ovat olleet meillä käytössä nyt taaperoiässäkin ja ne on nyt kulutettu puhki asti, kun ne ovat olleet meidän lempisukkia. Ostan siis jatkossakin sukkia Tommy Hilfigeriltä, mieluiten tietysti outlet-hintaan. 
Björn Borgilta meillä tarttui mukaan boksereita. Olimme katselleet niitä jo laivan tarjouksesta, mutta outlet-hinta oli huomattavasti edullisempi ja valikoima parempi. 

Voin suositella Stockholm Quality Outletia lämpimästi kaikille Tukholmaan shoppailutreissulle meneville. Outletin alueelta löytyy wc:t ja lastenhoitohuone, jossa on myös mikro ja tuoli imettämistä varten. Lasten leikkipaikkojakin alueelta löytyy kaksi. Kesäaikaan outlet tarjoaa myös säilytyskaapit tavaroille. 

Oletko sinä käynyt Stockholm Quality Outletissa? 

Yksi kommentti

  1. Kaunismäessä kirjoitti:

    Kiitos kiinnostavasta jutusta, enpä ole koskaan kuullutkaan koko paikasta. Tykkään kyllä luuhailla outleteissä, joten jäi kiinnostamaan. Mukavaa viikonloppua ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.