Hae
Colour Outside the Lines

Kinectimals

Tänään peliarvostelussa ja Bean testauksessa Xbox 360 Kinect peli Kinectimals.
Kinect on Xboxin lisävaruste joka seuraa sensoreidensa avulla pelaajan liikkeitä ja siirtää ne toiminnoiksi peliin. Tällä tavalla kaikenlaiset peliohjaimet voi jättää kaappiin ja pelaaja itse ohjaa omilla liikkeillään tapahtumia pelissä. Hyperaktiivinen 6-vuotias on viihtynyt useiden Kinect-pelien ääressä oikein hyvin ja tämä onkin sadepäiviin hyvä vinkki sisällä lasten aktiiviseen puuhailuun.

Pelaaminen vaatii jonkun verran tilaa, mutta ei kuitenkaan kohtuuttomasti. Pelialueeksi riittää noin 2-3 metriä leveä alue parin metrin päässä TV:stä. Peleissä yleensä liikutaan parin pienen sivuaskeleen verran sivulle ja kädet ja jalat eivät saisi osua mihinkään peleissä heiluessa. Peleissä yleensä heitellään, potkitaan tai tarjotaan palloja, väistellään esineitä tai kontrolloidaan erilaisia liikkuvia esineitä omilla liikkeillä.


Tämän kertainen peli Kinectimals oli meille uusi tuttavuus ja Bea pääsikin testaamaan sitä nyt ensimmäistä kertaa. Kinect-pelit ovat hyvin samantyyppisiä ohjausmekaniikaltaan, joten uuden pelin oppiminen onnistuu aika helposti. Kinectimalsissa pelaaja valitsee aluksi yhden viidestä ison kissaeläimen pennusta jonka kanssa lähdetään tutkimaan aluksi salattua saarta. Bea ihastui heti alkuvalikossa pehmosilta ja söpöiltä näyttäviin pentuihin, joiden kanssa pääsee pelin aikana leikkimään monin eri tavoin.


Pelin tarkoituksena on tutkia pelin alueita oman pennun kanssa samalla leikkien ja suorittaen eteen tulevia haasteita. Haasteita suorittamalla saa mitaileita joiden avulla salattua saarta saadaan paljastettua lisää ja päästään tutkimaan uusia maisemia sekä avataan lisää erilaisia pelejä. Parin tunnin pelin aikana Bea pääsi potkimaan jalkapalloa, heittämään tennispalloilla maaleja nurin, ajamaan kilpaa microautolla ja pelien ohessa hoitamaan omaa pientä leijonanpentua.


Pennulle voi opettaa erilaisia temppuja, kuten istu, hyppää, leiki kuollutta ja kieri. Pentua pitää tottakai muistaa välillä ruokkia ja antaa sille vettä. Leikkisä pentu tarvitsee myös paljon rapsutuksia varsinkin korvan takaa! Bean ja pennun lempijuttuja taisi olla turkin harjaaminen harjalla. Peli tunnistaa pelaajan käsien liikkeet ja omaa virtuaalista kaveriaan voi harjata luonnollisilla käsien liikkeillä.

Peliä voi pelata yhtä aikaa myös kaverin kanssa, mutta silloin pelialueen vaatimus kannattaa laskea vähintään kolminkertaisena, ettei tule isompia törmäyksiä innostuksen kasvaessa. Peli hyödyntää pelaajan liikkeitä varsin monipuolisesti ja pelaajan eteen tulevat haasteet vaihtelevat erilaisten liikkeiden välillä, joten toistoa ei tule liikaa. Sekä Kinect että Kinectimals on viihdyttävää pelattavaa koko perheelle ja kannustaa lapsia liikkumaan myös sisällä pelatessa. Nykyaikana pelimaailmassa on valikoimaa monenlaisiin tapoihin pelata eikä kannata vain kangistua ajattelemaan pelaamista poikien räiskintäpeleinä.

Ensi viikolla esittelyssä Atari 2600.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.