Hae
Colour Outside the Lines

Lokakuussa mulla oli syövän puolivuotistarkastus

Mulla oli lokakuun alussa kohdunkaulan syövän puolivuotistarkastus ja unohdin näköjään kirjoittaa tämän tekstin silloin loppuun. Haluan nyt kuitenkin kirjoittaa tämän loppuun ja julkaista, koska tiedän monen etsivän tietoa kohdunkaulan syöpään liittyen ja varmasti tämäkin mietityttää. 

Mulla on kontrollit puolen vuoden välein ja lokakuussa oli ensimmäinen puolivuotiskontrolli. Mun syöpäinvaasio saatiin poistettua jo ennen kohdunpoistoleikkausta kokonaan ja kohdunpoisto oli vain varotoimi, ettei vaan syöpää tule sinnekin. Mulla kun tuo kohdunkaulan syöpä eteni hurjalla vauhdilla huonoista tuloksista syöväksi. Pelkäsin kontrollia tosi paljon, koska mun elämän asenne oli ollut syksyllä vähän sellainen ”pessimisti ei pety” ja varauduin aina pahimpaan. Syöpädiagnoosin jälkeen oon aina odottanut niitä huonoja uutisia vaikka en enää niitä oikeastaan pelkääkään samalla tavalla. 

Yritin kysellä vähän etukäteen, että olisko kannattanut ottaa särkylääkettä ja otetaanko käynnillä papa-koetta. Puhelimessa ollut ihminen oli sitä mieltä, että koska mulla ei ole enää kohtua tai kohdunkaulaa, ei papa-koetta ole edes mahdollista ottaa. Tämä kuulosti minusta vähän kummalliselta. Minulle oli nimittäin leikkauksen jälkeen just selitetty, että käyn papa-kokeessa vielä suositusiän jälkeenkin koko loppuelämäni. 

No, menin ajalle jännittyneenä enkä muistanut sitä särkylääkettä ottaa kotoa lähtiessä. Lääkäri pyysi minut sisään ja pyysi istumaan. Hän kyseli onko ollut erikoisia vuotoja tai onko mun jalkoja turvottanut. Ei ollut. Kuulemma joskus hormonitoiminta olisi voinut myös häiriintyä niin, että jalat turpoaa tai vuotoja voisi olla. Mulla kuitenkin vuodot loppui leikkauksen jälkeen muutamassa päivässä. 

Tämän jälkeen lääkäri pyysi minua riisumaan itseni kokonaan ja laittamaan päälle sairaalan aamutakin. Hän otti papakokeen harjalla eli ei sitä sellaista samanlaista papaa kuin aiemmin. Lääkäri tutki ultralla, ettei näy mitään erikoista ja sen jälkeen paineli vatsan päältä koittaen ettei mitään outoa tunnu missään. Hän tutki myös rinnat ja kainalot rintasyövän varalta. 

Mitään kummallista ei ollut ja sainkin sitten pukea päälle ja lähteä. Puolen vuoden päästä minulla olisi taas uusi aika eli nyt siihen ei ole kuin pari kuukautta. Tulokset tulivat näkyviin Omakantaan noin kolmen viikon päästä käynnistä. Jos niissä olisi ollut jotain huomautettavaa tai pahanlaatuista, mulle olisi soitettu. Kaikki tulokset olivat kuitenkin hyviä, joten tuloksista ei soitettu. 

Puolivuotistarkastus oli neljä kuukautta sitten eli nyt vaan odottelen seuraavaa tarkastusta, joka on huhtikuussa. Silloin kohdunpoistosta on jo vuosi aikaa. Outoa, että siitä on jo niin kauan. 

Onko sulla jotain kysyttävää kohdunpoistosta tai kohdunkaulan syövästä? 

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA MUN ARKEA JA SYÖPÄKONTROLLEJA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Millaiset tulokset LOOP-hoidosta tuli?

Mulla on kohdunkaulan syöpä

Parannuin syövästä fyysisesti, mutta henkiset arvet ovat syvällä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *