Hae
Colour Outside the Lines

Yllättikö lähestyvä joulukuu? Viime hetken vinkit joulukalentereihin taaperolle, leikki-ikäiselle ja teinille

Muistuttiko lapsesi aamulla, että huomenna saa avata kalenterin ensimmäisen luukun?

”Mitä, joko se on huomenna?”

Ajatus on varmasti aika monen vanhemman mielessä tänään. Olisi pitänyt ostaa se kalenteri jo viime kuussa, kun ne tuli myyntiin vaikkei joulukuu tuntunutkaan silloin vielä kovin lähellä olevan. Jotenkin se kuitenkin joka vuosi hiipii hiljaa ja onnistuu yllättämään.
Meidän uusperheen lapsista Lissu ja Nipsu ovat aina kanssamme joulun, mutta B on joka toinen joulu äidillään. Tänä vuonna päätimme, ettei B:lle hankita joululahjoja kotiin, koska hän uskoo edelleen joulupukkiin (ja haluamme asian pysyvän näin vielä muutaman vuoden). Päätimme siis satsata joulukalentereihin enemmän kuin normaalisti.
Alla muutama vinkki viime hetken joulukalentereihin.

Kirjakalenteri

Tätä kalenteria varten keräsin joulusatuja koko syksyn. Nyt meillä onkin kasassa 24 erilaista joulukirjaa. Paketoin kirjat joulupaperilla ja joka päivä päiväkodin jälkeen luemme yhden. Näin joulukiireiden keskellä on helppo unohtaa päivittäinen pieni hetki lasten kanssa. Tämä kalenteri kuitenkin siitä joka päivä muistuttaa.
Eli jos haluat kirjakalenterin, hae kirjastosta 24 erilaista satukirjaa ja laita ne koriin. Paketoi kirjat kauniisti. Laita kirjat koriin ja sinulla on lapsille varmasti mieleinen kalenteri valmis!
Jos haluat päästä helpolla, jätä kirjat paketoimatta. Tai vain hae kirjakaupasta valmis kirjakalenteri. 

Lego-joulukalenteri

Legot ovat tällä hetkellä kahdella pienimmällä iso hitti. B leikkii jo pienillä legoilla ja Nipsu Dubloilla. Emme kuitenkaan itse olleet kovin tyytyväisiä kauppojen Lego-kalentereiden hintalaatusuhteeseen, koska paketissa ei kovin montaa palikkaa ole, joten päätimme tehdä Lego-kalenterin itse. Näin pieninkin sai oman Duplo-kalenterin, jollaista kaupoissa ei ole.
Isomman paketiksi valikoitui talvinen laskettelukeskus ja pienemmälle ostimme jouluisen paketin, jonka ansiosta jouluaaton luukusta kuoriutuu Joulupukki. Ohjekirjat meinasimme ensin skannata ja tulostaa, jolloin pussiin olisi saanut aina tietyn osan ohjeesta, mutta laiskuus iski huomatessamme ohjeessa olevan 137 sivua! Päätimme siis ottaa kuvat tablettiin, josta ne on helppo lapselle näyttää. Helpottaaksemme oikean kuvan löytymistä merkkasimme sivunumerojen viereen luukun numerot lyijykynällä.
Käy siis ostamassa Lego-paketti ja paperipussit, pussita osat, ota kuvat puhelimeen tai tablettiin ohjekirjasta ja ripusta pussit nätisti koristamaan asuntoa. Meillä pussit roikkuvat Ikeasta hankitussa muistitaulussa, jossa oli mukana nipistimet. Kerrallaan kehykseen mahtui 12 pussia ja päätimme täyttää kehystä sitä mukaa, kun pusseja aukaistaan.
Helpommalla pääset, kun haet sen Lego-kalenterin kaupasta. Varsinkin jos käy niin kuin meille ja sähköt menevät poikki kalenteria pussittaessa. Kannattaa siis ostaa varulta myös otsalamppu. 

Teinin kalenteri

Tämä oli se kaikista eniten päänvaivaa aiheuttanut kalenteri. Halusin Lissunkin saavan oman pussikalenterin, koska pienemmätkin sellaiset saivat. En kuitenkaan meinannut millään keksiä mitä kalenteriin laitan. Lissu pyysi kaikkea järkevää, joten täytin kalenterin pussit purkalla, pienillä lahjakorteilla, ponnareilla, sukilla ja muulla pienellä, mutta käyttökelpoisella tavaralla. Kynsilakat olivat jo toivelistalla jouluksi, joten päätin laittaa ne kalenteriin.
Lissun kalenteri etsii vielä paikkaansa. Mietin laittavani sen koriin, jonka voi laittaa hänen huoneeseensa. Pusseja ei myöskään ole numeroitu, joten hän saa avata ne siinä järjestyksessä kuin haluaa.
Käy siis ostamassa pieniä paperipusseja, 24 teinin tarvitsemaa pientä tavaraa, pussita tavarat ja laita kauniisti esille.
Helpommalla pääset, kun käyt ostamassa valmiin kosmetiikka- tai korukalenterin. 

Perinteiset suklaakalenterit

Nämä meille ostettiin Black Fridayna lähikaupasta, kun joulukalenterit olivat puoleen hintaan.

”Paras joulukalenteri on suklaakalenteri”

Tämä lause kuului meidän teinin suusta.
Ei siis tarvitse potea huonoa omatuntoa vaikka ostaisit sen euron suklaakalenterin ruokakaupasta. Lapset ovat vähästä iloisia ja me aikuiset ne ollaan, jotka siitä joulusta stressaavat. 

Millaisia joulukalentereita teiltä löytyy?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.