Hae
Colour Outside the Lines

Katselussa: Friends: The Reunion

Viime viikon torstaina kaikilla Frendien faneilla oli onnenpäivä, koska kauan odotettu Friends:The Reunion -erikoisjakso julkaistiin. 

Me oltiin Janin kanssa ihan varmoja, ettei tuo erikoisjakso tule heti Suomessa näkyviin, koska joka paikassa puhuttiin vain HBO Maxista. Siellä se kuitenkin oli HBO Nordicilla samana päivänä kuin muuallakin maailmassa. 

Erikoisjakso kestää melkein kaksi tuntia, nimittäin sen kesto on 104minuuttia. Kuuntelin radiota jonkin verran jakson ilmestymisen jälkeen ja siellä joku valitti, että jakso oli aivan liian pitkä eikä hän jaksanut katsoa sitä kerralla. 

Sekä minun että Janin mielestä jakso oli juuri sopivan pituinen eikä siinä ollut yhtään pitkäveteistä hetkeä. Jakso ei ole perinteinen näytelty Frendit-jakso vaan se on yhdistelmä haastatteluja, pätkiä vanhoista jaksoista ja niiden muistelua sekä näyttelijöiden jutustelua.

Kuva: HBO Nordic

Erikoisjaksoon oli otettu ihanasti mukaan myös entisiä vierailevia tähtiä ja muita Frendien produktiossa mukana olleita ihmisiä. 

Frendien näyttelijöitä haastatteli James Corden ja vähän odotin, että jaksossa olisi ollut Cordenin omasta show’sta tuttu carpool karaoke. Sitä ei kuitenkaan ollut, mutta toisaalta eihän se Frendien teemaan ehkä olisi sopinutkaan. 

Frendien erikoisjaksosta oli puhuttu jo varmaan vuosikymmen, koska alkuperäinen sarja loppui 17 vuotta sitten. Itse muistan hyvin miten suuri juttu se oli, että Frendit loppui. Seurasin sarjaa itsekin televisiosta ja vaikka Suomessa jaksot tulivat hieman jäljessä, oli iltapäivälehdet töynnä uutisia Frendien loppumisesta ja siitä, kuinka viimeinen jakso näytettiin New Yorkin Times Squearella. Sinne kokoontui tuhansittain ihmisiä katsomaan jaksoa ja itkemään sarjan loppumista. 

Erikoisjaksoon olikin ihanasti otettu mukaan myös sarjan faneja. He kertoivat kuinka isoa roolia sarja on heidän elämässään esittänyt ja kokemuksistaan, joita osaa väritti myös Frendit. Suurin osa faneista oli ihan tavallisia ihmisiä ympäri maailman, mutta yksi faneista oli David Beckham. Hän kertoi, että hänellä on yksi tietty Frendit-jakso, jota hän katsoo joka kerta yksin matkustaessaan. Tämä jakso saa hänet edes hieman paremmalle tuulelle, jos mieli on muuten matalana. 

Kuva: HBO Nordic

Friends: The Reunion näytti ihanasti miten hyvä keskinäinen suhde kaikilla näyttelijöillä on vaikka he kertoivatkin, etteivät olleet sarjan loppumisen jälkeen kokoontuneet kaikki yhteen kertaakaan. Kemian heidän välillään aisti tv-ruudun läpi ja toisaalta erikoisjakso sai toivomaan, että sarjaa olisi jatkettu ihan oikeasti. 

Toisaalta taas sarja päättyi hyvin ja kuten näyttelijätkin sanoivat, olisiva sarja saattanut mennä pilalle, jos juonikuvioita olisi nyt lähdetty sorkkimaan. 

Me katsottiin Frendit alusta loppuun Janin kanssa reilu vuosi sitten, koska Jani ei ollut katsonut kuin yksittäisiä telkkarista tulleita jaksoja ja tosi väärässä järjestyksessä. Minä taas olin katsonut Frendit kaksi tai kolme kertaa alusta loppuun. 

Tämän erikoisjakson jälkeen teki mieli aloittaa sarja taas alusta, mutta päätimme odottaa vielä hetken, ettei tapahtumat olisi ihan niin tuoreessa muistissa. Meillä on Frendien bluray-boksi, joten voidaan katsoa sarja milloin halutaan. Sarja kuitenkin löytyy tällä hetkellä myös HBO Nordicilta kokonaisuudessaan (10 tuotantokautta). 

Friends: The Reunion

Kuva: HBO Nordic

Friends: The Reunion oli kuvattu samalla ”Friends Stage”-kuvauspaikalla kuin missä sarjaa kuvattiin toisesta tuotantokaudesta eteenpäin. Osa erikoisjakson kohtauksista oli jopa kuvattu liveyleisön edessä. Sarjahan kuvattiin liveyleisön edessä, joten mistään uudesta ja erikoisesta jutusta ei siis ollut kyse. 

Vaikka Frendit on jonkin verran saanut palautetta siitä, että siinä on joitain vitsejä tai jotain muita viitteitä, jotka eivät nykypäivänä ole kovin korrekteja, täytyy muistaa Frendien olevan oman aikansa tuote. Sitä on alettu kuvata 90-luvulla, jolloin asiat tv:ssä olivat hyvin toisin kuin nykyään. Nykyään ollaan myös asioista huomattavasti valveutuneempia kuin silloin. 

Itseäni ei niinkään häirinnyt mikään sarjassa vaan ajattelin vaan, että onpa silloin asiat olleet eri tavalla ja joissain asioissa on kehitytty huimasti. 

Frendit on kuitenkin oman genrensä kulttisarja, joka jokaisen tulisi katsoa edes kerran läpi. 

Friends: The Reunion

Kuva: HBO Nordic

 

joko friends: the reunion on nähty? 
mitä ajatuksia se herätti?

LUE MYÖS: 

SARJAT, JOITA SEURAAN TELKKARISTA TÄLLÄ HETKELLÄ

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *