Hae
Colour Outside the Lines

Scandic Kaisaniemi ei ihan vastannut odotuksia

Olimme ystäväni Katjan viime kuussa Helsingissä viikonloppureissulla. Reissun tarkoitus oli rentoutua, shoppailla ja käydä lauantai-iltana Glorian fashion showssa. Etsimme hotellia siis läheltä keskustaa, koska keskustan läheisyys helpotti huomattavasti liikkumista. Päädyimme varaamaan hotellihuoneen Scandic Kaisaniemestä, koska se oli aivan rautatieaseman tuntumassa.

Katja saapui paikalle jo perjantaina, kun minä tulin paikalle vasta lauantaiaamuna matkattuani Helsinkiin yöbussilla. Katja olisi halunnut itselleen aikaisen sisäänkirjauksen, mutta se ei onnistunut. Onneksi kuitenkin hotellilta löytyi matkatavarasäilytys, johon matkatavarat sai jättää sisäänkirjaukseen saakka. Matkatavarasäilytys oli kätevä myös lähtöpäivänä.

Sisäänkirjaus onnistui muuten mukavasti, mutta outoa oli, että vaikka huone olisi haluttu maksaa siinä vaiheessa, vedettiin kortti kyllä koneesta läpi, mutta vastaanottovirkailija ei antanut huonetta maksaa. Siis Katja kirjaimellisesti kysyi saisiko maksaa huoneen eikä vastaanottovirkailija tätä antanut tehdä. Se piti sitten hoitaa poiskirjautuessa, joka hidasti pois lähtemistä vähän.

Scandic Kaisaniemi oli todella hyvällä paikalla keskustan tuntumassa ja koska metroasemakin oli ihan vieressä, oli siitä helppo kulkea joka paikkaan.

Huoneet eivät olleet mitenkään kovinkaan uusia tai edes uusittuja. Jouduimmekin ensimmäisen huoneen vaihtamaan, koska kylpyhuoneen lattialämmitys oli niin kovalla (eikä sitä saanut säädettyä), että siinä olisi seisoessa tullut palovammat. Kylpyhuoneen peilin toinen valo ei myöskään toiminut ollenkaan. Eteisen valo ei myöskään toiminut ensimmäisessä eikä edes toisessa huoneessa.

Toisessa huoneessa oli pettymykseksemme suihkun kaakelisaumat homeessa ja suihkun seinäpidike irrallaan eli suihkussa piti käydä pidellen suihkua kädessä. Plussaa oli huoneiden katossa oleva kiva pilvimaalaus vaikkakin maalaus ei kovinkaan kauniisti sopinut huoneen muuhun sisustukseen.

Huoneet olivat kuitenkin rauhallisia siellä 7. kerroksessa, jossa toinen huoneemme oli ja minäkin herkkäunisena sain nukuttua oikein mainiosti. Ensimmäinen huone oli 3. kerroksessa ja se oli hyvin levoton. Sinne kuului myös kaikki äänet kadulta.

Aamupala tarjoiltiin hotellin toisessa tai kolmannessa kerroksessa ja saimmekin ensimmäisenä aamuna ikkunapöydän, josta näki kivasti vieressä kulkevalle kadulle. Aamupalalla ei ollut missään vaiheessa ruuhkaa vaikka olimme viikonloppuna liikenteessä.

Aamupalalla oli myös todella runsas valikoima ja Katja oli onnellinen, koska löysi rakastamaansa teetä, jota on harvoin hotelliaamiaisilla tarjolla. Aamiaiselta olisi myös saanut ottaa kahvia, teetä tai kaakaota take away-kuppiin ja lähteä sitten samoilemaan Helsingin keskustaan. Aamupala oli siis 10/10.

Kaiken kaikkiaan Scandic Kaisaniemi oli ihan peruskuntoinen hotelli edulliseen hintaan ja hyvällä paikalla, jos ei hotellissa käy kuin nukkumassa eikä odotukset hotellilta ole kovin suuret.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.