Hae
Colour Outside the Lines

Olipa kerran

Meillä on J:n kanssa aika samanlainen maku leffojen suhteen, mutta on aika harva tv-sarja, joka molempiin uppoaisi. Amazing race on yksi sellainen sarja, jota jännitetään aina yhdessä, kun uusi tuotankokausi alkaa, mutta molemmilla on yleensä oma suosikkipari, jota kannustetaan. Viime tuotankokauden voittikin pari, jota J inhosi tuotantokauden ensimmäisestä jaksosta asti. 
Yksi meidän molempien ehdottomia suosikkisarjoja on Olipa kerran, jonka viides tuotantokausi alkoi tammikuun alussa näkymään Suomen televisiossa. Itse aloin katsoa sarjaa, kun se Suomessa ensimmäistä kertaa alkoi näkymään ja J:tä alkoi sarja kiinnostaa siinä vaiheessa, kun katsoin televisiosta sarjan kolmatta kautta. Lainasimme siinä vaiheessa J:n kaverilta sarjan ensimmäisen ja toisen tuotantokauden ja katsoimme kaikki 44 jaksoa parin viikon sisällä. Tilasimmekin kolmannen tuotantokauden netistä heti katsottuamme kaksi ensimmäistä kautta ja sen katsottuamme jäimme odottamaan neljättä kautta. Nyt menossa on siis viides kausi ja seuraavaa jaksoa on vaikea odottaa aina viikko (nimimerkillä katsoimme 44 jaksoa shieldin agentteja alle viikossa). 

Sarja sijoittuu Storyrooken kaupunkiin, joka on kirouksen vallassa. Kaupungissa asuvat kaikki tutut satuhahmot Lumikista Tittelintuureen, mutta kirouksen takia he eivät muista oikeita henkilöllisyyksiään. Kaupungissa asuu poika nimeltä Henry, joka on ainut, joka tietää henkilöiden oikeat henkilöllisyydet. Henry hakeekin biologisen äitinsä Emma Swanin auttamaan kirouksen purkamisessa. Sarjassa näytetäänkin vuorotellen nykyhetken tapahtumia sekä aiempia tapahtumia Lumotusta metsästä, jossa satuhahmot asuivat ennen kirousta.

Yksi asia, jota sarjassa rakastan, on puvustus. Siihen onkin selvästi käytetty paljon rahaa ja aikaa. Dvd-boksien lisämateriaalissa on pieni pätkä puvustajista ja siitä kuinka he puvut keksivät. Aivan unelma olisi päästä pukuvarastoon katselemaan ja sovittamaan kaikkia niitä mekkoja, joita sarjassa on nähty. Tai Mary Margaretin vaatevarastoa. Kirjoittelin Mary Margaretin tyylistä aiemmin täällä. Toinen meidät koukuttanut asia (Koukun lisäksi) on jännittävät ja yllättävät juonenkäänteet. Sarja uudistuu koko ajan eikä juonenkäänteitä voi arvata ennalta. 

Onko kukaan muu koukussa Olipa kerran-sarjaan ja mikä teidän mielestänne on siinä parasta?

4 kommenttia

 1. Melinda kirjoitti:

  Minä mutta menen viitoskaudessa. 😀 odotan että jatkuu taas jenkeissä kaiketi tauolla. Koukku ja tittelintuure on mun suosikit. Tykännyt aina pahiksista.

 2. Inspiration, Viltsumari kirjoitti:

  5.s kausi menossa ja ihan huippu!

 3. Susanna kirjoitti:

  Viitoskaudella siis mekin, mutta katsotaan sitä mukaa, kun Suomessa jaksot tulevat. Koukku on kyllä aika dreamy.

 4. Susanna kirjoitti:

  Paras kyllä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.