Hae
Colour Outside the Lines

Kananugetit kotona! Helppo ( gluteeniton ja keto ) resepti

Mua on harmittanut tosi pitkään että kaikki valmiina myytävät kananugetit sisältävät viljaa.

Yleensä niissä on nimittäin aina vehnäjauhoja tai muita kotimaisia viljoja, joille meidän nuorimmainen on allerginen. Siltikään mulle ei oo koskaan tullut mieleen yrittää tehdä kananugetteja kotona.

Selasin tuossa kuitenkin yksi päivä Instagramia ja siellä tuli vastaan jonkun itse tekemät kanaugetit. Sen jälkeen jäi mieleen, että entä jos kuitenkin yrittäisin itsekin niitä tehdä?

Koska meillä tosiaan on kaksi viljaa karttavaa (nuorimmaisella on vilja-allergia ja mulla IBS) niin päätin tehdä nämä suoraan viljattomina. Ketoonkin sopivia jauhoja oli vielä kaapissa niin näistä tuli sitten samalla myös ketoon sopivat (tosin rypsiöljy olisi pitänyt mielellään olla kyllä oliiviöljyä, mutta sitä ei nyt meillä ollut valmiina).

Aloitin leikkaamalla kanan fileepihvit sopiviksi paloiksi. Paketissa oli kolme fileepihviä ja niistä tuli pellillinen nugetteja. Nämä voi latoa aika lähellekin toisiaan eli olisi mahtunut hyvin samalle pellille tarvittaessa enemmänkin.

Laitoin leikatut palat leivontakulhoon. Öljyä lorautin mukaan ehkä ruokalusikallisen ja lisäsin sekaan noin puolen desin verran pofiberiä, ruokalusikallisen mantelijauhoa tuomaan tekstuuria ja mausteita. Mulla oli käytössä kumihanskat (parhaat kaikessa sekoittelussa) ja sekoitin mausteet kanoihin käsin. Hieman jouduin lisäämään pofiberiä, että kaikki palat peittyivät, mutta tässä kannattaa käyttää omaa silmää kuinka paljon sitä laittaa.

Uunin lämmitin 225 asteeseen ja paistoin näitä noin 20 minuuttia.

(Siinä Instagramissa olleessa ohjeessa paloja oli pidetty jääkaapissa piimän seassa noin vuorokausi, jolloin nugeteista tuli tosi mureita, mutta meillä ei ollut piimää enkä jaksanut olla kaukaa viisas tai malttanut odottaa vuorokautta. Kokeilemisen arvoinen ohje kuitenkin, täytyy joskus testata!)

Näistä tuli tosi hyviä ja tarjoilinkin ne edellispäivänä yli jääneiden uunikasvisten ja ruohosipulilla maustetun creme fraichen kanssa. Jani tykkäsi näistä niin kovasti, ettei kuulemma halua enää koskaan syödä mitään muuta!

Kananugetit ( gluteeniton ja keto )

500g kanan fileepihvejä

1 rkl öljyä

0,5 dl pofiberiä (lisää tarvittaessa)

1 rkl mantelijauhetta

mausteita oman maun mukaan
(itse käytin chili-, valkosipuli- ja paprikajauhetta)

ripaus suolaa

  • Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen ja ota valmiiksi pelti, jossa on leivinpaperi. 
  • Pilko kanan fileepihvit sopiviksi paloiksi. Itse leikkasin ne aika pieniksi, mutta suuremmatkin olisi toimineet oikein hyvin. Laita kanapalat kulhoon. 
  • Lorauta kulhoon noin ruokalusikallinen haluaamaasi öljyä. Laita kulhoon myös, pofiber, mantelijauho, suola ja mausteet. 
  • Sekoita joko kauhalla tai käsillä. MUISTA PESTÄ KÄDET TODELLA HYVIN TÄMÄN JÄLKEEN! Mä tykkään sekoittaa käsin, joten laitoin käteen kertakäyttöhanskat. Jokaisen palan pinnassa pitäisi olla seosta. Lisää pofiberiä tarvittaessa.
  • Lado maustetut palat leivinpaperilla vuoratulle pellille niin, etteivät palat kosketa toisiaan. 
  • Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Pinta ruskettuu vähän, mutta ei saa kuitenkaan palaa. 
  • (Leikkaa paksuin pala kahtia nähdäksesi ovatko kananugetit kypsiä.)
  • Tarjoile haluamasi lisukkeen kanssa. 

Ruohosipulifraiche

1 prk Creme Fraichea

1 ruukku tuoretta ruohosipulia

ripaus Herbamarea

  • Kaada creme fraiche sopivaan kippoon. 
  • Pilko ruohosipuli. Itse käytän tähän aina saksia. Lisää pilkottu ruohosipuli creme fraichen kanssa samaan kippoon. 
  • Lisää makusi mukaan herbamarea. Maista välillä. 
  • Nauti kananugetit ja ruohosipulifraiche yhdessä. 

Nyt tulikin niin nälkä, että taidanpa tehdä näitä taas tänään. Nyt jätän kuitenkin chilijauheen pois, kun pienimmän mukaan ne oli viimeksi liian tulisia. Jania se ei kuitenkaan haitannut, koska hän sai muutamat kananugetit enemmän.

Oletko sä tehnyt kananugetteja kotona?

 

LUE MYÖS: 

KETOSUKLAAKEKSIT

KETONACHOT

PAAHDETTU MYSKIKURPITSAKEITTO

HELPPO KANTARELLIPIIRAKKA

LÄMMITTÄVÄ TOMAATTIKEITTO

 

TULETHAN SEURAAMAAN MEIDÄN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

https://www.instagram.com/p/CUif0IUgE_R/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *