Hae
Colour Outside the Lines

Lelut omasta lapsuudesta

Meillä arvostetaan leluja, jotka kestää aikaa. Meidän lapsilla on leluja liiaksikin asti, mutta joitain leluja ei silti vaan hävitetä. Ajattelinkin tehdä postauksen leluista, jotka säilytetään vielä lapsenlapsillekin.

Barbie
Lissulla on suunnilleen sata Barbie-nukkea -tai vähän yli. Pari on minun vanhoja, osa ihan uusia, mutta suurin osa on ostettu käytettynä. Ja kaikki ovat juurikin aitoa Mattelia. My Little Pony

En koskaan ollut heppatyttö. En tykännyt hevosista pienenä enkä oikein edelleenkään. Osaksi se johtui siitä, että olin allerginen hevosille ja yliherkkä sille hajulle. Rakastin kuitenkin pienenä leikkiä poneilla ja minulla kaikki ponit olivat aitoja My Little Ponyja. En tiedä olinko jo pienenä niin tarkka, että huomasin eron feikkien ja aitojen välillä vai oliko vanhempani tarkkoja tässä asiassa. Pari poneista on säilynyt Lissulle asti ja monta on ostettu kirpparilta. Uudet näyttävät hieman erilaisilta kuin minun lapsuuteni ponit, joten niitä meillä ei ole kovin montaa. Nykyään poneilla leikkii B. Meillä on myös niistä tehdyt leffat ja sarjat huippusuosiossa tällä hetkellä.Lego ja Lego Dublo

Vaikkakin isäni oli leluedustaja suurimman osan lapsuudestani -ja Lissun lapsuudesta – meillä ei ollut merkkileluja kovin montaa. Ehkä senkin takia itse nykyään arvostan merkkileluja enkä halpoja kopioita. Legoihin meillä kuitenkin panostettiin. Edelleen on mökillä leikissä meidän vanhat Duplot ja Lissu leikkii pikkuveljieni vanhoilla Legoilla mummilassa. Meillä on myös kotona Lissun vanhat Duplot B:n leikeissä tällä hetkellä. Niitä en aikonutkaan koskaan hävittää ennen J:n ja B:n kuvioihin tulemista. Viewmaster
Tämä oli ihan hittilelu joskus 80- ja 90-lukujen vaihteessa. Kaikilla oli nämä ja kuvalätkiä oli vaikka vallan mitä. Meidän viewmasterista on jo jousi poikki, joka palauttaa kuvan vaihtoon tarkoitetun vivun takaisin paikalleen, mutta kuva kuitenkin vaihtuu, joten ei se kuvan katselua haittaa. Kuvalätkiä on tullut ostettua kirpparilta lisää ja osasta on jo kuviakin irronnut. B tutustui tähän leluun eilen ja oli innoissaan, kun kuvista löytyi niin seikkailija Doraa kuin My Little Ponyakin. 


Brio junarata / Brio train set

Tämä oli ainut lelu, joka jäi harmittamaan, kun Lissulle ei tullut tätä hankittua. Meillä oli jonkun muun valmistajan junarata, joka saatiin lahjaksi ja toimi ihan yhtä hyvin. Sitä ei kuitenkaan tullut säästettyä. B:lle pyydettiin sitten synttärilahjaksi junaradan osia ja ainut vaatimus osille oli, että ne ovat aitoja Brion osia. Molemmat tytöt leikkivät junaradalla innoissaan, joten ei tuntunut olevan hutiostos. Brion lelut ovat meillä muutenkin suosittuja. J jopa suunnitelee niistä sisustuselementtiä makuuhuoneeseen. Fisher Price kassalipas / Fisher Price cash box

Molemmilla tytöillä oli omat lippaat, kun muutimme yhteen ja edelleen molemmat lippaat ovat tallessa. Lissulla on kirpparilta ostettu vanha lipas, B:llä uusi kaupasta ostettu, joten ne eivät mene edes sekaisin. 


Onko teillä suosikkileluja omasta lapsuudesta ja onko ne vielä käytössä? 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.