Hae
Colour Outside the Lines

Eka vierailu omilleen muuttaneen esikoisen luona

Pääsin vihdoin viime viikonloppuna moikkaamaan mun Helsinkiin elokuun alussa muuttanutta esikoista. Tää oli mun eka vierailu omilleen muuttaneen esikoisen luona, kun en päässyt mukaan muuttopuuhiin vaan jäin kotiin nuorimmaisen kanssa.

Olin pyytänyt vapaaksi perjantain, lauantain ja sunnuntain, että ehtisin hyvin käymään Helsingissä ja kerettäisiin tehdä jotain hankintoja, joita esikoisen kotiin vielä tarvitsi. Mun oli tarkoitus lähteä liikkeelle heti kahdeksan jälkeen aamulla, kun nuorin menee kouluun, mutta lupauduin kuskiksi mun veljen avovaimon lääkärikäynnille ja siellä venyi niin pitkään, että pääsin lopulta lähtemään puoli kahden aikaan.

Ajoin pienen kiertotien kautta. Kuopiostahan pääsisi Helsinkiin autolla vajaassa neljässä tunnissa, jos ajaa Mikkelin kautta, mutta lupauduin hakemaan esikoiselle ruokapöydän ja tuolit mun kummitädin luota Toijalasta. Tämän takia mun matka kesti muutaman tunnin pidempään ja loppumatkan ajan autokin oli ihan supertäynnä. Olin liikkeellä mun isän autolla, joka ei todellakaan ole samanlainen tilaihme kuin meidän oma auto ja aika monesti viikonlopun aikana kirosin, etten lähtenyt matkaan omalla autolla.

Hyvin kuitenkin saatiin tuolit ja pöytä laitettua autoon (vaikka iskä epäili, ettei ne mahtuisi) ja nyt lapsen ei tarvitse syödä sohvalla tai lattialla. Matkan alkuperäinen tarkoitus oli etsiä kirppiksiltä ruokapöytää ja tuoleja. Koska ne löytyivätkin sukulaisten nurkista, ei meidän tarvinnut enää niitä etsiä.

Saavuin Helsinkiin sopivasti auringonlaskun aikaan ja taivas oli todella kauniin pinkki. Esikoinen sanoikin ihmetelleensä miten taivas on siellä aina auringonlaskun aikaan paljon kauniimpi kuin Kuopiossa. Joko asia johtuu siitä, että meillä on täällä aina iltaisin verhot kiinni tai siitä, että me asutaan niin matalalla että puut peittävät näkymän. Tai sitten taivas vaan oikeasti näyttää iltaisin erilaiselta.

Esikoisen koti oli onneksi helppo löytää ja löysin kuin löysinkin parkkipaikankin vaikka vähän pelkäsin, etten sellaista löydä läheltä. Käytiin ostamassa lähellä olevasta Lidlistä viel ilta- ja aamupalatarvikkeita, jonka jälkeen palattiin takaisin esikoisen asunnolle. Kasattiin ruokapöytä ja esikoisen kummitädiltä tullut hylly vielä perjantai-iltana Frendien pyöriessä taustalla ja tehtiin listaa seuraavan päivän hankinnoista.

Lauantaina aamulla selviteltiin wifiä, joka ei ollut toiminut koko elokuun aikana. Soitettiin asiakaspalveluun ja juteltiin asiakaspalvelijan kanssa varmaan tunti. Hän tuli siihen johtopäätökseen, että meiltä puuttuu joku johto, jonka sitten ostimmekin. Netti ei tästä huolimatta alkanut toimia, joten jouduttiin soittamaan asiakaspalveluun vielä sunnuntaina uudelleen pariinkin otteeseen ja lopulta asiakaspalvelijalla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin hankkia asuntoon käymään huoltomies, joka oli saanut netin eilen pelaamaan jollakin ilveellä. Me saatiin vaan selville, että vika ei ollut meidän asennuksessa vaan jossain muussa.

Me lähdettiinkin sitten tuon pitkän puhelun jälkeen käymään kaupoilla etsimässä erinäisiä juttuja, joita esikoisen kotoa vielä puuttui. Tarkoitus oli käydä Ikeassa, kierrätyskeskuksella, Rustassa ja Jyskissä.

Kontista esikoinen löysi muutamia juttuja itselleen ja mä ihailin ihanaa takkia syksyksi. Jotenkin takissa kuitenkin häiritsi koristeompeleeksi tarkoitetut viivat ja koska takilla oli hintaa 23€ niin jätin sen sinne. Olisin ostanut takin samantien, jos siinä ei olisi ollut niitä viivoja/saumoja. En kuitenkaan halunnut maksaa 23€ ei niin täydellisestä takista.

Takki oli Lindexin ja koko oli S. Lindexin takit on usein reilua kokoa, mutta olin aika yllättynyt, että koko S oli mulle sopiva.

Kontin jälkeen me lähdettiin etsimään Jyskiä, mutta joko ei osattu suunnistaa tai se oli muuttanut eikä siis löydetty sitä. Käytiin sen sijaan kierrätyskeskuksella, jonka ilmaisosastolta löysin muutaman kirjan ja keskimmäiselle parit housut. Esikoinen löysi kierrätyskeskukselta myös edullisen kirjahyllyn, jonka kuljetuksen kanssa meillä meinasi olla hieman ongelmia . Saimme kuin saimmekin sen sitten lopulta autoon ja kuljetettua ehjänä perille asti.

Käytiin samalla reissulla myös ostamassa Rustasta matto sekä pieni puinen naulakko eteiseen. Esikoisen eteisessä oli valmiina seinässä ruuvi, jolle hän ei ollut keksinyt käyttöä ja naulakko sopi siihen just passelisti. Ostettiin Rustasta myös kenkälusikka eurolla ja söpö puinen rikkalapiosetti.

Rustan jälkeen me käytiin vielä Ikeassa, josta etsittiin eteiseen lamppua tuloksetta. Se jäi siis vielä hankintalistalle.

Oltiin suunniteltu käyvämme leffassa lauantai-iltana, mutta meillä meni niin paljon aikaa kiertäessä kaikkialla, ettei enää ehditty alkuperäiseen näytökseen, johon meidän piti mennä ja sitten ei enää jaksettu lähteäkään. Onneksi ei oltu ostettu lippuja valmiiksi.

Käytiin kuitenkin Triplassa vielä ostamassa muutamat jutut. Ostettiin esimerkiksi narua ja seinäkiinnikkeet, joilla saatiin laitettua alkovin eteen verhot. Verhotkin oli kierrätystavaraa, koska olin ostanut ne edellisvuonna meidän häihin ja lapsi oli sitten pakannut ne muuttolaatikkoonsa odottelemaan muuttoa.

Sunnuntaille esikoinen oli varannut pyykkitupaan vuoron, joten pestiin pyykkiä aamupäivä. Iltapäivällä mä kävin Verkkokauppa.comilla Jätkäsaaressa tekemässä reklamaation esikoisen paistinpannusta, jota oli käytetty kahdesti ja jonka kahvasta halkesi pala irti mun sitä tiskatessa.

Tämän jälkeen pakkasin auton ja lähdin kotimatkalle.

Onhan se vähän haikeaa, että lapsi asuu niin kaukana, mutta eiköhän tuolla omilleen muuttaneen esikoisen luona tule käytyä aika usein. Nyt saa hyvän syyn käydä Helsingissä useammin ja on yöpaikkakin valmiina.

Suunniteltiin jo seuraavaa reissua varten tekemistäkin valmiiksi.

Onko sun lapset jo muuttaneet omilleen?

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA. LÖYDÄT MINUT MYÖS TIKTOKISTA JA YOUTUBESTA

LUE MYÖS:

Kesän eka mökkiviikonloppu takana

Mitä pakkasin mukaan Pariisiin viideksi päiväksi?

Mielestäni vanhemmuutta ei määrittele biologia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *