Hae
Colour Outside the Lines

Kesän 2021 Bucket List

Meidän tämän kesän bucket list lasten kanssa sisältää tosi paljon juttuja lähiympäristössä.

Kesän bucket list olisi sisältänyt ensimmäisenä Tukholman risteilyn, jos kesällä olisi ollut jo turvallinen tilanne matkustaa. Kun ei kuitenkaan ole, meidän kesäreissut suuntautuu Suomeen.

Yritän tänä(kin) kesänä tutustuttaa lapsia mahdollisimman paljon lähiympäristöön ja käydään varmasti monissa paikossa, joissa ollaan käyty jo viime kesänä. Paljon on kuitenkin paikkoja käymättä eli nähtävää riittää.

Meidän kesäsuunnitelmiin kuuluu rantapäiviä, majan rakennusta parvekkeelle, mökillä oleilua ja retkiä leikkipuistoihin. Näiden lisäksi haluan kuitenkin käyttää lapsia myös kivoissa ennaltasuunnitelluissa kohteissa.

Listaan alle joitain paikkoja, joissa olemme suunnitelleet käyvämme tänä kesänä ja linkitän niihin postauksen, jos ollaan aiempina kesinä käyty paikassa ja olen siitä blogipostauksen kirjoittanut.

kesän 2021 bucket list lasten kanssa

 

Kuopion korttelimuseo

Käytiin esikoisen kanssa Kuopion korttelimuseossa melkein joka kesä, kun hän oli nuorempi. Kahden pienemmän kanssa en ole kuitenkaan käynyt korttelimuseossa koskaan. Tänä kesänä aion korjata tämän vääryyden.

Kuopion korttelimuseossa järjestettiin lapsille kaikkia kivoja pajoja ennen poikkeusaikaa. Ehkä jo ensi vuonnane on taas mahdollisia.

Kuopion korttelimuseon verkkosivulle pääset tästä.

Kuopion museo

Kuopion museossa tehtiin just iso remontti ja sen oli tarkoitus aueta yleisölle huhtikuussa. En ole nyt ihan varma aukesiko se jo, mutta kesällä varmasti viimeistään on taas auki.

Kuopion museoon pitäisi kesäkuun alussa aueta Leonardo Da Vinci-näyttely, jota Jani odottaa kovasti. Mennään siis museoon kesällä koko perheellä!

Kuopion museon verkkosivulle pääset tästä. 

Haminalahden kulttuuripolku

Ajattelin viedä lapset tänä kesänä luontoon liikkumaan entistä enemmän ja useammin. Siihen Kuopiossa on monta mahdollisuutta.

Katselin jo viime vuonna Haminalahden kulttuuripolkua, mutta ajattelin, ettei pienin jaksa sitä kävellä. Sillä kun on pituutta yli kolme kilometriä. Tänä kesänä ajattelin lapset sinne kuitenkin viedä ja pakata vaikka eväät mukaan.

Haminalahden kulttuuripolusta kertovalle verkkosivulle pääset tästä.

Tahkon näköalatorni

Tahkolla on suht uusi näköalatorni (avattu lokakuussa 2019) ja se on auki ympäri vuoden. Ajattelin kuitenkin, että kesällä näkymät olisi varmaan aika huikeat.

Sinne suuntaamme siis lasten kanssa jossain vaiheessa kesää! Vanhemmillani on kesämökki Tahkon lähellä, joten käymme yleensä kesäisin Tahkolla joka tapauksessa.

Tahkon näköalatornista kertovalle verkkosivulle pääset tästä.

Tahkon maisemahissi

Tahkolla on myös maisemahissi, jonne olisin halunnut viedä lapset jo viime kesänä, mutta silloin olimme liikenteessä liian aikaisin ja hissi ei ollut vielä käytössä.

Maisemahissi olisi todella kiva ja hauska tapa katsella Tahkolla maisemia. Sinne voisi mennä kahdestaankin romanttisesti, mutta luulen lasten nauttivan maisemista ja jännittävästä hissimatkasta ihan yhtä paljon kuin mekin, joten ehdottomasti mennään yhdessä.

Tahkon maisemahissistä kertovalle verkkosivulle pääset tästä.

RISTEILY KALLAVEDELLÄ

Minusta olisi kiva mennä Kallavedelle sisävesiristeilylle. Oon lasten kanssa käynyt kerran aiemmin sisävesiristeilyllä, jossa oli ruokailukin ja minusta se oli tosi kiva hellepäivän tekeminen.

Nyt tuo meidän 4,5-vuotias ei kuitenkaan oikein innostunut ajatuksesta, koska hän haluaisi vaan ”Harri Hylje-laivalle” eli SIljan risteilyalukselle. Ehkä me sitten mennään Janin kanssa kaksin kesälomalla sisävesiristeilylle, kun lapset on mummin kanssa mökillä.

Sisävesiristeilyjä Kallavedellä löydät tältä sivustolta. 

Citygolf Bellanpuistossa

Me käytiin viime kesänä teinin kanssa citygolfissa ja se oli tosi hauskaa. Tänä kesänä mennään ehdottomasti uudelleen!

Tämä Bellanrannassa oleva citygolf on kiva, kun se on oikeasti rannalla. Montakohan golfpalloa siellä järven pohjalla on?

Citygolfista enemmän tietoa tällä verkkosivulla. 

KUOPION ELÄINPUISTO

Käytiin Kuopion eläinpuistossa ekaa kertaa viime kesänä ja rakastuttiin niin, että ostettiin kesäpassit. Käytiinkin Vivian kanssa eläinpuistossa viime kesänä tosi monta kertaa.

Kuopion eläinpuisto on ihanan iso, siellä on paljon erilaisia eläimiä ja aivan suunnattoman ihana kahvila. Hinnat on myös alhaiset, esim tänä kesänä kesäpassi maksaa 19€ ja sillä saa käydä puistossa vaikka joka päivä koko kesän ajan. Kesäpassi tuli halvemmaksi kuin kaksi sisäänpääsyä eri kerroilla eli mielelläni sen ostin.

Kuopion eläinpuiston verkkosivuille pääset tästä. 

Kuopion eläinpuisto

PUIJON TORNI

Käytin viime kesänä kesäloman ekana päivänä lapsia Puijon tornissa ja se oli meidän kahden pienimmän eka kerta siellä.

Lapset on muistelleet tuota visiittiä koko vuoden eli pitää tänä kesänä mennä taas uudelleen. Puijon tornista on oikeasti tosi hyvät maisemat, joten siellä on aikuisellekin katseltavaa. Viime vuonna kahvila ei ollut auki, kun käytiin, joten toivottavasti tänä vuonna päästään myös kahvilaan.

Puijon tornin verkkosivuille pääset tästä. 

Jäätelöt kuopion torilla

Meidän jokaiseen kesään kuuluu aina jätskikioskilla käynti ja vähintään kerran kesässä käydään jätskit syömässä Kuopion torilla. Nyt kun uskaltaa taas liikkua vähän vapaammin, niin ehdottomasti suunnataan Kuopion torille ja ostetaan jotkut ihanat jätskipallot.

Bucket listiin voisi myös lisätä jätskibaarin kotona, jossa saa tehdä jonkun yliöverin jätskiannoksen, koska tällaista keskimmäinen toivoi tällä viikolla.

Katujuna-ajelu joensuussa

Jani on kotoisin Joensuussa ja me käydäänkin siellä sukuloimassa aina mahdollisuuksien mukaan, mutta me harvoin tehdään oikeasti Joensuussa mitään muuta kuin juostaan sukulaiselta toiselle. Tänä kesänä olisi kiva oikeasti tutustua Joensuuhun ja mikä olisikaan sen parempi keino katsella maisemia kuin katujuna.

Käytiin lasten kanssa viime kesänä Kuopion katujunassa, joten tänä kesänä voitaisiin hyvin käydä Joensuun vastaavassa.

Viime vuoden katujunan aikatauluja esittelevä verkkosivusto löytyy täältä, mutta tämän vuoden aikataulut ei ole vielä näkyvissä. 

 

päivä SÄRKÄNNIEMESSÄ ja KOIRAMÄESSÄ

Me käytiin Särkänniemessä ja sen kyljessä olevassa Koiramäessä viimeksi kolme vuotta sitten. Vivia oli niin pieni, ettei muista reissusta yhtään mitään ja Bea ei päässyt läheskään kaikkiin laitteisiin vielä pituutensa puolesta.

Ollaankin luvattu viedä lapset tänä kesänä Särkänniemeen uudestaan. Itse kävin lapsena lähes joka kesä Särkänniemessä, joten se tuntuu tutulta ja turvalliselta paikalta. Siellä on aina hauskaa vaikka usein olemme sattuneet puistoon vesisateella ja viimeksi olimme siellä kesän kuumimpana päivänä.

Särkänniemen kotisivuille pääset tästä. 

Puijon torni näköalatasanne

Kesäreissu tampereelle

Mun pikkuveli asuu perheineen Tampereella ja ollaan käyty siellä aiemminkin tottakai, mutta tänä kesänä aiotaan mennä viikonloppureissulle Tampereelle ja oikeasti tutustua Tampereeseen. Odotetaan myös kovasti, että päästään ajamaan uudella ratikalla!

 

Näiden lisäksi minä olisin halunnut mennä Muumimaailmaan kuten jo monena kesänä, mutta Vivia pelkää edelleen suunnattomasti isoja hahmoja eli Muumit olisivat liian pelottavia. Tämän takia jätämme Muumimaailman välistä myös tänä kesänä, jos nyt ei jotain ihmeellistä tapahdu ja hän ei yhtäkkiä niitä enää pelkääkään. Ensi kesänä Muumimaailma saattaa olla Vivian mielestä jo vähän liian lapsellinen.

Kauhean kummoisesti me ei kesää suunnitella tänäkään vuonna eikä varmaan näitäkään kaikkia bucket list kohteita käydä läpi, mutta minusta on kiva tehdä jonkinlaista listaa asioista, joita voisi kesän aikana tehdä. Näin tähän listaan voi palata kesällä, jos ei millään keksi tekemistä.

Keskimmäinen viettää luultavasti ison osan kesälomasta äidillään, joten me touhutaan paljon Vivian kanssa kaksin, kun Jani on töissä. Janilla on kuitenkin tänä kesänä neljä viikkoa kesälomaa, joten keretään tehdä yhdessäkin paljon. Aiotaan mennä ainakin Lohjan asuntomessuille ja Vivia menee silloin mummin kanssa mökille. Muuten meillä ei kauheasti vielä ole sille viikolle mitään suunnitelmia. Mennään ihan sen mukaan miltä tuntuu just silloin. Luultavasti taas tankataan tosi paljon unta!

millaisia kesäsuunnitelmia teillä on lasten kanssa?
mikä olisi sun kesän ykkösjuttu, jos pitäisi tehdä bucket list? 

 

LUE MYÖS: 

KESÄSUUNNITELMAT MENI UUSIKSI KORONATILANTEEN TAKIA

KESÄN 2019 BUCKET LIST

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

2 kommenttia

 1. Merja kirjoitti:

  Hei oletteko jo käyneet Puijolla Konttilan tilalla? Ihana pieni pirtti ja kahvila. Lampaat ja kanat kulkee pihalla vapaana jne. http://www.konttila.fi
  Vaikken itse asu Kuopiossa eikä minulla ole lapsia, niin haluaisin joskus myös tavata lukukoira Sylvin. ?

  • colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

   Me yritettiin mennä Konttilan tilalle viime kesänä, mutta ei osattu perille! Siis omaa tyhmyyttäni en sinne löytänyt. Eli se todellakin on tänä kesänä listalla myös. Kiitos, kun muistutit.

   Me ei ollakaan tavattu muuten vielä Sylviä, kun käydään yleensä vaan kirjastoautolla. Se kun tulee niin näppärästi kotitalon nurkalle. Täytyypä tutkia miten Sylvi olisi kirjastossa paikalla. Hän vaikuttaa valloittavalta!

   Kiitos kommentistasi ja ihanaa päivänjatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.