Hae
Colour Outside the Lines

mitä kaikkea pakkasin mukaan hiihtolomareissulle?

Sain Instagramissa toiveen, että avaisin vähän mitä kaikkea pakkasin mukaan hiihtolomareissulle ja oliko kaikki tarpeellista.

Mä oon aiemmin aina ollut sellainen pakkaan vähän mitä sattuu-tyyppinen pakkaaja, mut oon nyt jo monesti pakannut kevyemmin mukaan ja hyvin pärjännyt. En kuitenkaan pitkään aikaan ole matkustanut 6-vuotiaan kanssa talvella ja tän kerran pakkailu ei mennyt ehkä ihan putkeen, koska tavaraa oli aika paljon. Aion siis todellakin pakata taas jatkossa hyvin kevyesti ja miettiä mukaan esimerkiksi vaatekappaleita, joita voi helposti yhdistellä eri asukokonaisuuksiksi.

Jotenkin tämä reissupakkaaminen lähti ihan lapasesta, kun en millään keksinyt mitä haluaisin pukea reissussa päälle, kuinka kylmä tulee olemaan (lähtiessä oli muutama miinusaste ja reissun ajalle luvattiin yli kahtakymmentä astetta pakkasta). Yritin ottaa myös 6-vuotiaalle paljon eri vaatteita, ettei tarvitsisi kulkea likaisissa vaatteissa, jos niitä sotketaan. Myös junalakon uhka oli päällä pakatessa ja mietin, että ehkä joudutaankin olemaan reissussa useampi päivä kuin oltiin alunperin suunniteltu.

Mitä kaikkea pakkasin mukaan? 

 • 6-vuotiaalle merinokerraston ja merinohaalarin, merinosukat, toppahanskat ja kypärämyssyn (päällä lähtiessä oli toppahaalari, pipo, sormikkaat ja ulkokengät). Itselleni kahdet merinosukat, pipon ja sormikkaat, päällä lähtiessä toppatakki ja ulkokengät.
 • Laivaa varten molemmille kevyemmät kengät. Mulla oli lenkkarit, lapsella ballerinat.
 • Lapselle viisi mekkoa, joista yksi merinovillaa, kahdet housut, kaksi t-paitaa, kahdet housut, kolmet sukkahousut, viidet sukat ja kahdeksat alushousut sekä pyjama.
 • Itselleni kaksi mekkoa, housut, juoksuhousut, collegepaita, t-paita, neuletakki, kolmet sukkahousut, kahdet rintaliivit, kahdeksat alushousut, viidet sukat, pyjama. Turhana mukana oli toppi, bleiseri ja hame (olisin pukenut sen sukkahousujen kanssa, mutta sukkahousut oli niin sähköiset, että hame liimautui siihen kiinni ja laivassa oli liian kylmä ilman sukkahousuja).
 • Toilettilaukussa mulla oli matkapakkaukset meikinpuhdistusainetta, shampoota, hoitoainetta ja suihkugeeliä sekä kahta eri kosteusvoidetta. Hiusharjat ja ponnareita oli myös mukana. Mukana oli tietysti hammasharjat ja hammastahnat. Otin mukaan myös jämäpullot hiuslakasta ja deodorantista. Mukana oli myös tarvittavat lääkkeet. Olin pakannut diskoa varten lapselle hänen toiveestaan myös kolme hiusliitua, mutta hän lopulta halusi käyttää vain yhtä. Meillä oli turhana mukana kynsilakkaa, koska ei missään välissä jaksettu lakata kynsiä.
 • Meikkipussi sisältöineen.

 • Lapselle oli mukana monta eri puuhakirjaa junamatkalle, mutta niitä hän ei oikeastaan edes tehnyt. Hänelle oli myös tabletti ja laturi sekä kuulokkeet. Meillä oli mukana myös lapsen kellopuhelin.
 • Mulla oli viihdykkeenä Kindle, tietokone (+laturi, hiiri ja muistikirja). Puhelimen laturin olin tottakai myös ottanut mukaan sekä omat kuulokkeet.
 • Olin myös pakannut mukaan tosi paljon smoothieita yms muita säilyviä eväitä, koska jotenkin oon aiemmin ollut tosi pettynyt laivan gluteenittomaan tarjontaan. Nyt kuitenkin tarjolla oli niin paljon vaihtoehtoja, että eväät oli oikeastaan aika turhia.
 • Mukana oli tietty myös lompakko, passi ja muut tarvittavat tavarat.
 • Molemmille pakkasin kahdet uikkarit, koska en ollut varma halutaanko käydä pulikoimassa laivalla kahdesti. Yhdet olisi kyllä riittäneet. Nämä ei kuitenkaan onneksi painaneet paljon.

Mä olisin hyvin pärjännyt parilla eri asukokonaisuudella, koska en viiden päivän aikana niin paljon sotkenut vaatteitani ja esimerkiksi kaksi mekkoa oli liikaa, kun olisin hyvin pärjännyt yhdelläkin. Pakkasin ihan fiilispohjalla enkä sen kummemmin miettinyt missä tilanteessa mitäkin pidän niin kuin yleensä teen ja se kostautui painavana laukkuna.

Otin mukaan vielä meidän ison matkalaukun, jossa on neljä pyörää ja melkein heti kaduin asiaa. Ensi kerralla otan selässä kuljetettavan matkakassin. Tuo matkalaukku ei kulkenut kadulla yhtään nätisti hiekoitussepelin ja lumen seassa ja jouduin kerran myös raahaamaan sen portaita alas.

Näin kirjoitettuna tuo vaatemäärä ei tunnu kovin suurelta edes, mutta meillä selvästi oli liikaa vaatetta mukana. Jos junalakko ja bussilakko olisi kuitenkin olleet päällä meidän reissun aikana, olisi jouduttu pahimmassa tapauksessa jatkamaan reissua kolmella päivällä ja siinä vaiheessa ylimääräiset vaatteet olisi olleetkin tarpeen.

Tässä oli suunnilleen kaikki (jotain saatoin unohtaa listasta) mitä kaikkea pakkasin mukaan meidän viiden päivän hiihtolomareissulle.

Osaatko sä pakata kevyesti?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA JA REISSUJA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Paljonko me käytettiin rahaa yhteensä hiihtolomareissuun 6-vuotiaan kanssa?

Silja Symphonyn ja Silja Serenaden Sunflower Oasis spa-osasto

ABBA The Museum Tukholmassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *