Hae
Colour Outside the Lines

iltapäiväteellä Kämpissä

Käytiin mun ystävän Katjan kanssa iltapäiväteellä Kämpissä muutama vuosi sitten ja haaveilen taas Kämpin iltapäiväteestä, joten nyt on hyvä hetki purkaa tämä postausjonosta pois. 

Mä en tuolloin oikeastaan edes välittänyt teestä, mutta maistelin sitä silti useamman kupillisen. Teevalikoima oli muuten todella laaja ja sitä tuotiin pöytään aina pyydettäessä. 

Hotelli Kämp on Helsingin keskustassa sijaitseva hieno hotelli. Sen ravintolan, Kämp Brasserien,  iltapäivätee on todella suosittu ja kuuluisa. Iltapäivätee Kämpissä tarjoillaan keskiviikosta perjantaihin kello 14.30–16.00 sekä lauantaisin, sunnuntaisin ja arkipyhinä ennakkotilauksella kello 12.30–15.00. Me oltiin liikkeellä viikonloppuna ja oltiin varattu pöytä ennakkoon. Oltin varauksen yhteydessä pyydetty pääsyä lasitetulle terassille. 

Kämpin iltapäivätee sisältää lajitelman sekä suolaisia että makeita herkkuja sekä tietysti teetä niin paljon kuin jaksat juoda. Aikaa seurueelle on varattu kaksi tuntia ja ennakkoilmoituksesta aikaa saa pidennettyä. Me istuttiin iltapäiväteellä Kämpissä vajaa kaksi tuntia ja mun mielestä aikaa oli oikein sopivasti. 

2023 keväällä Kämpin Classic Afternoon Tea Menu sisältää: 

Kurkkusandwich

Savulohisandwich

Mätimoussea ja “blinipannukakku”

Kylmäsavustettu poromuffini ja kuusi-creme

Quiche Lorraine

Vuohenjuustomoussea, punajuurta ja vadelmaa

Macaron

Tummasuklaa-veriappelsiinitartaletti

Tuulihattu

Scones

Kämpin hillokkeita ja crème fraîche

Mä olin ilmoittanut etukäteen, että olen allerginen kalalle sekä äyriäisille ja tarvitsen gluteenittomat tuotteet. Myös vegaanisena olisi onnistunut näiden tekeminen. Mun tarjottimelta puuttui jotain mitä ei oltu voitu korvata, mutta ei se minua haitannut. Kaikki oli oikein mainioita, paitsi macaron. Oon kerran aiemmin syönyt Kämpissä macaronseja ja ne oli silloin aivan täydellisiä. Niin ilmavia ja suussasulavia. Nyt meidän molempien macaronsit oli sisältä raakoja. Se harmitti aika kovasti, mutta onneksi kaikki muu oli ihanaa. 

Iltapäivätee Kämpissä maksaa 48€/henkilö ja 67€/henkilö, jos mukaan haluaa lasin samppanjaa. 

Lasiterassi oli ihanan rauhallinen ja siitä näki kivasti koko ajan ulkona kulkevia ihmisiä. En ole koskaan käynyt iltapäiväteellä esimerkiksi Lontoossa, joten minulla ei ole oikein vertailukohdetta, mutta sanoisin tämän olleen aika täydellinen kokemus iltapäiväteestä hyvässä paikassa. Plussaa oli, että Brasserie Kämp tosiaan sijaitsee aivan keskustassa ja meidän oli helppo jatkaa shoppailupäivää iltapäiväteeltä lähtiessä. 

Jos siis haluat kokea hieman luksusta Helsingissä, niin voin täysin suositella Brasserie Kämpin iltapäiväteetä. Kaikki gluteenittomat tuotteet olivat oikeasti myös hyvältä maistuvia. Henkilökunta oli myös oikein auttavaista allergioista mainitessa. 

Oletko sä käynyt joskus iltapäiväteellä? 
olisiko suosituksia? 

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA JA MATKOJA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Eka reissupäivä: Mall of Tripla, Helsinki Outlet ja Airbnb-kämppä

Ihana lopetus kesälle Tampereella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *