Hae
Colour Outside the Lines

Kolmas reissupäivä: asuntomessujen kiertämistä Lohjalla

No niin, vihdoin saan jatkettua reissupostausten purkamista ja jatkankin sitä heti asuntomessujen kuvasaldon jakamisella. Oon ollut jo monta viikkoa niin väsynyt, että pelkkä tietokoneen avaaminenkin on tuntunut ihan ylivoimaiselta tehtävältä. 

Meidän yksi pääkohde kesälomareissulla oli käydä Lohjan asuntomessuilla. Ollaan Janin kanssa käyty aiemmin Kouvolan ja Mikkelin asuntomessuilla. Ei olla rakentamassa taloa eikä edes muuttamassa vielä pitkään aikaan, mutta meistä on kiva silti käydä katselemassa muiden aikaansaannoksia. 

Tässä teillekin katseltavaksi hurjasti kuvia Lohjan asuntomessujen kohteista. Järjestin kuvat suunnilleen huoneiden mukaan, mutta kohteet ovat keskenään ihan sekaisin.

Keittiöt

Asuntomessuilla oli monia upeita keittiöitä. Avokeittiöt oli selvästi vielä suosiossa ja saarekkeitakin näkyi useampia. Aika vähän oli kuitenkin suuremmalle perheelle sopivia keittiöitä, joka on tietysti ihan ymmärrettävää, jos taloihin oli muuttamassa vain muutama ihminen. 

Itse tykkäsin tosi paljon siitä, että keittiöissäkin oli käytetty väriä. Pyörre-talon sininen keittiö oli upea vaikka en samaa väriä omaan keittiööni valitsisi. 

Pyörre-talon lasivitriinit saarekkeen alla olivat upeat! Varsinkin, kun ne oli täytetty Iittalan Ultima Thulen lasiastioilla. 

 

olohuoneet

Lohjan asuntomessujen messualue sijaitsi ihanalla paikalla järven rannalla ja tosi monesta kohteesta olikin upeat näkymät järvelle. Useassa kohteessa olohuone ja keittiö olikin aseteltu niin, että näköala pääsi oikeuksiinsa. 

makuuhuoneet

Todella monessa talossa oli selvästi säästetty neliöitä tekemällä pieniä makuuhuoneita.

Toisaalta ymmärrän tämän sisustustrendin, jos makuuhuonetta käytetään vain nukkumiseen ja kaikki muu aika vietetään asunnon muissa tiloissa. Lapsiperheessä kuitenkin lapset usein tarvitsevat omaa huonetta ihan vaikka leikkimiseen ja esimerkiksi meillä on todella pienet makuuhuoneet, jotka vain ahdistavat. Joten me emme ihan tätä pienten makuuhuoneiden trendiä ymmärtäneet. 

Parhaissa tapauksissa makuuhuoneen keskellä oli parisänky, joka osui seinään molemmista päädyistä ja makuuhuoneeseen pääsi sisälle sängyn molemmin puolin. Jalkopään ympäri ei siis päässyt kävelemään ollenkaan vaan halutessaan toiselle puolelle huonetta, sinne piti kiertää käytävän tai vieressä olevan huoneen kautta. Tämä vaikutti hieman hullulta ratkaisulta, mutta se oli toteutettu useammassa asunnossa! 

 

lastenhuoneet

Lastenhuoneissa oli käytetty paljon maanläheisiä värejä, jotka ovat olleet pinnalla jo useamman vuoden. Paljon näkyi myös eläinten kuvia. 

Meidän lapset olisivat rakastaneet näitä huoneita ja vaikka kuvien huoneista osa on selvästi ehkä enemmän vierashuoneita, ajattelin itse niiden sopivan myös perheen teini-ikäiselle. 

 

kylpyhuoneet, wc:T ja saunat

Tämän vuoden messuilla oli muutamia kivan persoonallisia kylpyhuoneita. Ehkä tuo Lohja oli alueena sellainen, joka houkutteli persoonallisempia ihmisiäkin, kuka tietää?

Mua itseäni miellytti varsinkin se, ettei kaikkia saunat olleet enää vaan mustia vaan niissä oli käytetty monia erilaisia ja eri värisiä materiaaleja. 

 

kodinhoitohuoneet

Jos me joskus muutetaan niin mun toivelistalla on kunnollinen kodinhoitohuone, jonne pyykkihuolto mahtuu kokonaan. Meillä kun säilytetään pyykkitelinettä olohuoneessa KOKO AJAN. 

Olisi ihanaa, kun pyykit olisi siellä oven takana koko ajan ja monessa Lohjan asuntomessukohteessa oli selvästi ajateltu samaa. 

ulkotilat

Lohjan asuntomessujen kohteissa oli toinen toistaan upeampia ulkotiloja! 

Muutamassa talossa oli upeat kattoterassit ja kaikkien kohteiden ulkotilat oli hyödynnetty kyllä ihan viimeiseen pisaraan asti. 

TA:n omistusasunnot sijaitsivat kerrostalossa ja talossa oli asukkaiden yhteisessä käytössä iso kattoterassi sekä sen yhteydessä saunatilat. Kattoterassilla oli myös jokaiselle asunnolle oma viljelylaatikko, jossa sai kasvattaa haluamiaan kasviksia tai kukkia. 

Talon alimmassa kerroksessa oli myös upea ja suuri kerhotila, jota sai käyttää. Olisipa kiva järjestää siellä juhlia! Kerhotilassa oli isot ikkunat ja se oli katutasossa, joten se oli myös ihanan valoisa. 

muita kivoja yksityiskohtia

Yksi asuntomessukohde oli remontoitu kahvilakäyttöön ja se olikin supersöpö. Kohteesta tulee varmasti oikein suosittu, kun se vihdoin aukeaa. 

asuntomessut Lohja

 

Onnittelut, jos jaksoit lukea loppuun asti! 

Mun suosikkeja asuntomessujen kohteista oli ehdottomasti kaikki toimivat kodinhoitohuoneet ja räikeät kukkatapetit. Jani taas tutki joka kohteessa kiinnostuneena akustiikkalevyjä (akustiikkasuunnittelija kun on). 

kävitkö sinä tänä kesänä asuntomessuilla?

 

LUE MYÖS: 

Ensimmäinen reissupäivä: Mall of Tripla, Helsinki Outlet ja Airbnb-kämppä

Toinen reissupäivä: Heureka, Hard Rock Cafe ja Fast&Furious 9 

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.