Hae
Colour Outside the Lines

Marengit

Yksi päivä meillä oli menossa vanhaksi kananmunia ja päätin, että testaan marenkien tekemistä. En siis ollut niitä koskaan ennen tehnyt, koska jotenkin tuo kananmunan keltuaisen ja valkuaisen erotteleminen pelottaa joka kerta vaikka olenkin sen nyt jo oppinut. 
Päätin sitten kokeilla josko onnistuisin ja yllätyin kuinka helppo ohje oli. Testasin myös ensimmäistä kertaa uutta pursotinta, joka ostettiin jo keväällä, Värjäsin puolet taikinasta punaisella karkkivärillä vaaleanpunaiseksi ja puolet sinisellä ja vihreällä turkoosinvihreiksi. 

Taikina oli todella helppo pursottaa pellille, koska se oli aika löysää. Näitä tullaankin varmasti tarjoilemaan meidän häissä, koska pursottimella sai tehtyä simpukan muotoisia marenkeja ja väristäkin tuli aika täydellinen.

Marengit säilytetään tiiviissä rasiassa, jolloin ne pitävät rakenteensa kovana. Itse jätin ne epähuomiossa yöksi pöydälle ja nehän sitten ”sulivat” keskeltä eli menettivät kiinteän rakenteensa. Hyvältä ne silti maistuivat.

Marengit

4 valkuaista
2dl Siro-sokeria

Laita uuni lämpeämään 75 asteeseen. Erota valkuiaset keltuaisista. Vaahdota valkuaiset. Lisää vaahtoon sokeri pikku hiljaa koko ajan sekoittaen. Kun seos on jäykkää, se on valmista paistettavaksi. Jos haluat värjätä taikinan, käytä nestemäistä elintarvikeväriä. Pursota taikina pellille pieninä nokareina. Paista marenkeja uunissa, kunnes ne ovat kuivuneet myös sisältä. Itse pidin marenkeja uunissa noin kaksi tuntia. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.