Hae
Colour Outside the Lines

keto / vhh tortillasipsit

Koska keto on nyt osa meidän arkea,  oon yrittänyt keksiä uusia reseptejä, ettei joka päivä tarvitse syödä samaa ruokaa. Pinterest onkin ollut kovassa käytössä. 

Sieltä bongasin ohjeen keto /vhh (vähähiiilihydraattisiin) tortillasipseihin, jotka on ihan superhelppo tehdä ja maistuu vaikka ei noudattaisikaan mitään erikoisruokavaliota. 

KETO / VHH TORTILLASIPSIT

AINEKSET:

200G MOZZARELLAJUUSTORAASTETTA

75G MANTELIJAUHOA

2TL PSYLLIUMIA

PINNALLE VALITSEMIASI MAUSTEITA 

  1. ESILÄMMITÄ UUNI 180 ASTEESEEN. 
  2. SULATA MOZZARELLAJUUSTO MIKROSSA. JUUSTOSTA PITÄISI SAADA MUOTOILTUA PALLO JA VAIVATTUA KUIN TAIKINAA. ITSE TEIN SULATUKSEN 30 SEKUNNIN SYKLEISSÄ.
  3. LISÄÄ SULATETTUUN JUUSTOON MANTELIJAUHO JA PSYLLIUM. VAIVAA AINEKSET SEKAISIN TASAISEKSI TAIKINAKSI.
  4. JAA TAIKINA KAHTEEN PALLOON JA LAITA TOINEN PALLO KAHDEN LEIVINPAPERIN SISÄÄN. KAULITSE TAIKINASTA OHUT LEVY LEIVINPAPERIEN SISÄSSÄ. MITÄ OHUEMPI LEVY, SEN RAPEAMMAT SIPSIT.
  5. POISTA PÄÄLLIMMÄINEN LEIVINPAPERI JA RIPOTTELE PINNALLE HALUAMIASI MAUSTEITA.
  6. LEIKKAA TAIKINASTA KOLMIOITA JA ASETTELE LEIVINPAPERILLA VUORATULLE UUNIPELLILLE. SIPSIT KOHOAVAT PAREMMIN, JOS NE OVAT ERILLÄÄN TOISISTAAN.
  7. PAISTA NOIN 6-8 MINUUTTIA UUNIN KESKITASOLLA. OLE TARKKANA, ETTEIVÄT SIPSIT PALA. SIPSIEN PITÄISI OLLA KULLANRUSKEITA TAI JOPA HIEMAN VAALEAMPIA.
  8. TOISTA SAMA TOISELLE TAIKINAPALLOLLE.
  9. TARJOILE GUACAMOLEN, TACO SAUCEN JA CREME FRAICHEN KANSSA JA NAUTI.

Itse olen tehnyt näitä sekä mozzarellaraasteesta että Lidlin juustoraastesekoituksesta. Mozzarellaa oli helpompi muokata taikinaksi, mutta molemmista tuli oikein hyvän makuisia.

Olen käyttänyt mausteena valkosipulijauhetta, paprikajauhetta, chilijauhetta ja herbamarea. Näihin toimii oikeastaan mitkä vaan mausteet, joista itse tykkää!

Olen huomannut, että kaikista paras edullisin mantelijauho on Rainbowlla. Jauho on sileää ja toimii näissä tosi hyvin.

Tarjosin näitä myös ruoastaan tarkalle ystävälleni ja hän kehui näitä oikein maukkaaksi eli nämä maistuvat muillekin kuin ketoilijoille tai vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville.

OLETKO SINÄ KOKEILLUT TEHDÄ JUUSTOSIPSEJÄ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.