Hae
Colour Outside the Lines

Helppo kantarellipiirakka

Tein muutama viikko sitten ihan älyttömän hyvää kantarellipiirakkaa gluteenittomalla pohjalla. Se kantarellipiirakka oli oikeastaan niin hyvää, että tämän parempia kuvia en siitä edes ehtinyt ottaa ennen kuin se oli jo syöty. 

Tämä oli superhelppo tehdä. Ostin pakastealtaasta valmiin gluteenittoman piirakkapohjan (jonka voi helposti vaihtaa vaan normaaliin pakastepohjaan, jos ei tarvitse gluteenitonta piirakkaa). Laitan kuitenkin tuohon alle myös pohjan ohjeen, jos joku haluaa tehdä pohjan itse. 

helppo kantarellipiirakka

POHJA

100g voita

2,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

0,25tl suolaa

2rkl vettä

(Jos haluat päästä helpommalla, osta valmistaikina pakastealtaasta!)

TÄYTE

Noin 1 litra kantarelleja

2 rkl voita

1 iso sipuli hienona silppuna (tai puolikas pussi Pirkan pakastesipulisilppua)

0,5tl suolaa

2dl ruokakermaa

3 kananmunaa

0,75dl juustoraastetta

ripaus musta- tai valkopippuria

 

  • Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  • Nypi voi, jauhot ja suola sekaisin. Jos sormien taikinaan työntäminen ällöttää, käytä kertakäyttöhanskoja! Lisää kylmä vesi taikinaseokseen ja sekoita seos tasaiseksi taikinaksi. Levitä voideltuun piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 25cm. Esipaista taikinaa noin 10 minuuttia. 
  • Jos käytät pakastetaikinaa, muista ottaa taikina sulamaan pari tuntia ennen leipomisen aloitusta. Itse esipaistoin pakastettuakin taikinaa noin 10 minuuttia ennen täytteiden lisäämistä 200 asteisessa uunissa. 

 

  • Puhdista sienet ja pilko ne haluamasi kokoisiksi. Pilko sipuli hienoksi silpuksi. Kuullota sipulia voissa pannulla hetki ja lisää sienet pannulle. Hauduta sieniä, kunnes kaikki niistä irtoava neste on haihtunut. Mausta suolalla. 
  • Sekoita munat, noin 2/3 juustoraasteesta, ruokakerma ja haluamasi pippuri kulhossa. Itse käytin valkopippuria, koska olen mustapippurille allerginen. Pippurin voi jättää hyvin halutessaan myös pois. 
  • Levitä sienet esipaistetun piirakan pohjalle ja kaada sekoittamasi täyte sienien päälle. Ripottele vielä pinnalle loppu juustoraaste. 
  • Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Pinnan pitäisi olla kauniin ruskea (tämä tietysti riippuu valitsemastasi juustoraasteesta, kaikki eivät ruskistu). 

 

  • Nauti! 

Tässäpä siis ohje kuinka tehdä helppo kantarellipiirakka! Jos haluat piirakasta vegaaniversion, vaihda maitotuotteet vegaanisiin ja piirakasta saa myös helposti vegaanisen ja yhtä maistuvan. 

Kuuluuko kantarellipiirakka sun suosikkeihin? 

LUE MYÖS:

PAAHDETTU MYSKIKURPITSAKEITTO

LÄMMITTÄVÄ TOMAATTIKEITTO

 

TULETHAN SEURAAMAAN MEIDÄN ARKEA MYÖS INSTAGRAMIN PUOLELLA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *