Hae
Colour Outside the Lines
Kaupallinen yhteistyö

Staycation Joensuussa -nautintoja kaikille aisteille

Kaupallinen yhteistyö: Original Sokos Hotel Kimmel

Me päästiin Janin kanssa nauttimaan viime viikonloppuna ihanasta viikonlopusta Original Sokos Hotel Kimmelissä. Meillä oli staycation Joensuussa ja paikkana toimi Sokos Hotel Kimmel ihan keskustan kupeessa.

Moni mun lukija ehkä muistaa meidän asuvan Kuopiossa, joten miksikö tämä sitten oli staycation? Janin äiti asuu melkein nurkan takana hotellilta katsottuna, joten ajetaan hotellin ohi aika usein.

Me ollaan usein Janin äidin luona yötä Joensuussa käydessä ja nukutaan siellä patjoilla lattialla. Lasten kasvaessa yhdessä huoneessa patjoilla nukkuminen on hieman alkanut käydä ahtaaksi eikä tee hyvää selällekään, joten me ollaan Janin kanssa oltu jo useamman kerran hotellissa yksi yö ja lapset on saaneet nauttia täysin siemauksin mummin seurasta. Siksi meille staycation Joensuussa on oiva tapa viettää parisuhdeaikaa. 

Ajeltiin Janin äidin luota lauantaina Kimmeliä vastapäätä olevaan parkkitaloon ja jätettiin auto sinne parkkiin. Parkkimaksu oli helppo hoitaa joko sovelluksella tai hotellin respassa. Hotelli on käynyt läpi täysivaltaisen uudistuksen viime vuonna ja siellä onkin upeat puitteet jo ihan vastaanottoaulasta lähtien. 

Kimmel tarjoaa mukavuutta

Meillä oli tällä kertaa Superior-luokan kulmahuone hotellin neljännessä kerroksessa. Huone oli sijaintinsa johdosta valtava ja majoittumaan olisi mahtunut meidän lisäksemme kaksi lasta levitettävälle vuodesohvalle. Huoneesta oli kaunis näkymä Sirkkalan puistoon ja kohti Joensuun keskustaa. 

Huone oli upea! Rakastin etenkin eteistilan kaunista lattialaattaa. Huoneesta löytyi paljon säilytystilaa. Eteisessä oli naulakko takeille ja huoneessa, sängyn vieressä, oli  Kaapiston sisään oli piilotettu minibaari ja vedenkeitin.

Kylpyhuoneessa oli amme, jossa olisi voinut rentoutua. Kylpyhuoneesta löytyi myös Lumenen tuotteet koko vartalolle. Minusta on ihanaa, kun hotellista löytyy pesuaineet, koska unohdan ne usein kotiin. Ja mikä sen parempaa kuin Lumenen kotimaiset pesuaineet ja vartalovoide. 

Huoneiden sisustuksessa tulee hyvin esille nykykarjalainen luksus kauniiden yksityiskohtien muodossa. Huoneissa ja hotellin yleisissä tiloissa on historiallisia kuvia. Meidän huoneessa esimerkiksi oli kuva Ilosaaresta vuodelta 1955. Kuvat Joensuusta on aseteltu aina strategisesti niin, että alkuperäinen paikka on juuri siinä suunnassa mihin katsoo taulua ihaillessaan. 

Me nautittiin huoneeseen meille jätetystä ylläristä edellisillan Vain elämää-jakson parissa. Ylläri sisälsi hedelmiä, makeisia ja paikallista Lehtikuohua eli alkoholitonta kuohuvaa. 

Huoneeseen meille oli yllärinä jätetty herkkulautanen ja paikallista lehtikuohua.

Nykykarjalaista luksusta uudessa spassa

Hotellin kellarikerrokseen avautui muutama kuukausi sitten täysin uusi spa-osasto. Tätä ei siis ollut ennen hotellin uudistumista eli staycation on nyt astetta rentouttavampi. Spahan pääsee lisämaksusta ja sinne voi mennä vaikka ei majoittuisi Kimmelissä. Kylpylä on auki 10-22 joka päivä. Perjantaisin ja lauantaisin kello 18-22 spa on ikärajaltaan K-18.  

Me puettiin mukavan pehmoiset kylpytakit päälle huoneessa, otettiin pyyhkeet kainaloon ja laskeuduttiin hissillä hotellin kellarikerrokseen. Hissi meni suoraan kylpylän aulaan. Pyyhkeitä olisi saanut lisämaksusta myös vuokrattua kylpylästä, mutta meitäkin ohjeistettiin ottamaan pyyhkeet mukaan huoneesta. 

Mulla oli mukana myös ihana Lumenen tuotepaketti, jonka voi ostaa joko hotellin vastaanotosta tai kylpylän ovelta. Tuotepaketissa on mukana jalkakylpysuola, kuorinnat sekä vartalolle että kasvoille käytettäväksi kylpylässä. Tuotepaketissa on myös kosteusvoiteet niin vartalolle kuin kasvoille.  

Kylpylään kuljetaan pukuhuoneiden kautta ja niissä sijaitsevat myös suihkutilat. Pukuhuoneissa on lukolliset säilytyskaapit, joihin omat tavarat voi jättää säilöön. Kaapit toimi ilman kolikoita tai avaimia, niihin asetetaan vaan itse koodi. Pukutiloista kuljetaan kylpylän puolelle uimapuvuissa ja myös sieltä löytyy sekä säilytyskaappeja että naulakoita, jos pyyhkeen tai kylpytakin haluaa ottaa kylpylän puolelle mukaan. 

Kylpylässä on erilaisia alueita nautiskeluun. Sieltä löytyy istuskelualue, lämpeäviä lepotuoleja, kaksi poreallasta ja kylmäallas. Lisäksi löytyy jalkakylpyaltaat, kaksi elämyssuihkua ja kaksi erilaista saunaa. 

Me testattiin molemmat saunat. Toinen oli perinteinen suomalainen sauna, jonka lämpötila oli noin 75 astetta ja höyrysauna, jonka lämpötila oli noin 40 astetta. Me käytiin ensin suomalaisessa saunassa, jossa oli joku innokas löylynheittäjä meidän kanssa yhtä aikaa ja sen jälkeen menimme höyrysaunaan, jossa lämpötila oli noin 40 astetta. Oli virhe mennä saunoihin näin päin, koska mä oon vähän huono saunoja muutenkin, kun en kestä istua siellä kauan ja meinasi jo alkaa heikottaa. Pelkkä höyrysauna olisi siis ollut mulle oikein mainio! 

Onneksi kylpylässä oli tarjolla vettä ja huono olo meni pian ohi. Kylpylässä kävi myös tarjoilija lyhyin väliajoin ottamassa juomatilauksia vastaan ja juomat olisi saanut tilattua huonelaskulle -ja suoraan altaaseen! Tarjoilija kävi ihan altailla kysymässä haluaako jotain tilata. 

Tutustu tästä tarkemmin Kimmelin uuteen spa-osastoon. 

Kylpylässä oli kyllä jotain kaikille aisteille ja nautimme siitä täysin siemauksin. Istuskeltiin pitkät tovit porealtaassa, käytiin elämyssuihkussa Caribbean Storm-ukkosmyrskyssä ja saunottiin. Nautittiin myös lämpenevistä rentoutustuoleista pitkä tovi. Kylmäaltaassa kumpikaan meistä ei käynyt ja jalkakylpykin jäi tällä kertaa tekemättä. Koitin kuitenkin jalkakylpyaltaita Bomballa keväällä (ne tosin oli hieman eri malliset) ja tykkäsin niistä kovasti. 

Olimme kylpylässä varmasti melkein pari tuntia, jonka aikana porukkaakin kerkesi siellä vaihtua. Paikalla oli paljon pariskuntia ja muutama ystäväporukka. Saunassa juttelimme hetken miehen kanssa, joka oli vierailulla eri hotellista. Oli kiva huomata, että spa ollaan selvästi löydetty ja muidenkin puheiden perusteella se oli kovasti tykätty lisäys hotelliin! 

Varaa tästä spa-loma Kimmelissä.

Olipa muuten ihana, kun kylpylässä rentoutumisen jälkeen sai kietoutua kylpytakkiin ja mennä hissillä takaisin omaan huoneeseen. 

Illallinen Bistro Heilissä 

Koska staycation tarkoittaa ainakin mulle helppoutta, kävelimme hotellin alakerrassa olevaan ravintolaan, Bistro Heiliin, illalliselle. Ravintolassa kävi aikamoinen kuhina, mutta saatiin silti kivan rauhallinen pöytä ja päästiin nauttimaan toistemme seurasta sekä hyvästä ruoasta. 

Me syötiin viimeksi Bistro Heilissä äitienpäivän viikonloppuna ja ravintolan ruokalista oli muuttunut siitä. Koska meillä ei ollut muuta kuin aikaa, päätimme syödä pitkän kaavan mukaan. Alkuun tilasimme drinkit kilisteltäväksi. Minä tilasin Hugo-drinkin ja Jani saman drinkin alkoholittoman version, Virgin Hugon. 

Alkuruoaksi Jani tilasi juustolla kuorrutettua sipulikeittoa ja minä tilasin tartar-pihvin. Alkuruokavaihtoehdoissa oli tarjolla useita gluteenittomia versiota, mutta osassa oli kalaa, jolle olen allerginen ja siksi päädyin tartar-pihvin. Jos olisin etukäteen ilmoittanut allergiat ravintolaan, olisi minulle aivan varmasti keittiössä loihdittu jotain muuta kuin tartar. Keittiössä oli kuitenkin kiire enkä viitsinyt alkaa pyytää mitään. Tartar oli kuitenkin hyvää, joten olin tyytyväinen. Tilasin myös lasillisen Chardonnayta ja Jani tilasi limun. 

Pääruoaksi Jani tilasi rapupastaa ja minä tilasin pippuripihvin. Molemmat oli todella herkullisia. Jani mietti ruokaa syödessään, että ei ehkä ole koskaan aiemmin tilannut pastaa ravintolassa, koska listoilla on aina niin paljon vaihtoehtoja ja ihmettelikin asiaa vain siksi, että pasta oli niin hyvän makuista. Hän siis varmastikin tilaa pastaa uudelleenkin! 

Minun pippuripihvi oli myös todella hyvää. Tilasin sen medium- ja pihvi oli paistettu juuri oikein. 

Mietittiin ensin, että ei ehkä jakseta ollenkaan jälkiruokaa, koska ruoat olivat sen verran täyttäviä. Me kuitenkin oltiin ravintolassa useampi tunti ja syötiin aika rauhallista tahtia, joten päätettiin tilata jälkiruoaksi Janille crème brûlée karpalohillokkeella ja minulle lämmin suklaakakku vaniljajäätelöllä. Plussaa, että kaikki kolme jälkiruokavaihtoehtoa olivat gluteenittomia.

Las Palmas kellarikerroksessa saa tanssijalan vipattamaan

Ravintolasta palasimme vielä hetkeksi huoneeseen. Me oltiin ostettu hotelliin kirjautuessa liput illan keikalle 9€/kpl. Kellarikerroksen Las Palmas yökerhossa oli esiintymässä Neon 2 ja käytiinkin kuuntelemassa melkein koko keikka. Ihan loppuun asti ei jaksettu keikkaa kuunnella, kun se alkoi vasta noin 23.30 ja oltiin jo niin rentoutuneita staycationista. 

Keikkaa kuuntelemassa oli aika paljon ihmisiä ja yllätyin, että suurin osa mukana laulavista ihmisistä oli meitä nuorempia. Nimittäin googletettiin huvikseen hotellihuoneessa miten kauan Neon 2 on ollut pystyssä ja vastaus oli 30 vuotta. Eli mä olen ollut 6-vuotias heidän aloittaessaan. Vähän yllätyin, mutta sitten muistin ala-asteella mun kaverin ihastuneen Neon 2:n laulajaan. Kyllähän siitä ala-asteella aloituksesta on ensi vuonna se 30 vuotta.

Aamiainen sirkkalan puiston kupeessa

Nukuttiin yö todella hyvin. Sänky oli ihanan pehmoinen (mutta ei liian) ja petivaatteet muhkeat. Meidän huoneeseen ei kuulunut mistään ääniä, joten saatiin nukkua rauhassa. Käveltiin aamupalalle hotellin alakertaan ja yllätyin iloisesti, kun aamiainen oli isossa salissa, jonka isoista ikkunoista näkyi Sirkkalan puistoon. Näkymä oli lumoava ja söimme rauhassa aamupalaa. 

Olimme aamiaisella yhdeksän jölkeen ja salissa oli paljon ihmisiä, mutta siellä ei ollut kuitenkin ahdasta. 

Tarjolla oli paikallisia karjalanpiirakoita, joita olisi saanut ostettua mukaankin 1€/kpl. Gluteenittomia tuotteita oli runsaasti ja olin onnellinen, kun jälkiruokavaihtojakin oli enemmän kuin yksi. Moniallergisena on usein vaikea löytää syötävää aamupalalta. Olen ollut Kimmelissä kolmesti yötä uudistuksen jälkeen enkä ole koskaan pettynyt aamupalaan. 

Meillä oli ihanan rentouttava staycation Joensuussa ja mennään aivan varmasti pian taas uudelleen. Tykästyttiin Kimmeliin jo aiemmin ja nyt uuden spa-osaston myötä Kimmel on noussut aivan uudelle tasolle mukavuudessa. Ei astuttu hotellista kertaakaan ulos sisäänkirjautumisen ja uloskirjautumisen välillä, koska kaikki täydelliseen staycationiin tarvittava löytyi saman katon alta. 

Parasta nykykarjalaisessa luksuksessa on mun mielestä ehdottomasti välitön ja aina ystävällinen palvelu. Mitä vain kysyitkin, löytyi heiltä vastaus.Tai jos ei löytynyt, vastaus etsittiin samantien. 

Kiitos Kimmel ja nähdään taas pian! 

kuulostaisiko staycation Joensuussa sinusta hyvältä
tai Ootko sä käynyt jo kimmelissä? 

LUE MYÖS: 

Uusittu Original Sokos Hotel Kimmel

Break Sokos Hotel Bomba

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMIN PUOLELLE @SUSANNARIITAKANGAS

Kaupallinen yhteistyö: Original Sokos Hotel Kimmel

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *