Hae
Colour Outside the Lines

Lounaalla Marsalkka Mannerheimin luona Mikkelin klubilla

*PR-matka Suur-Savon Osuuskauppa

Pääsin keväällä kokemaan upean, kerran elämässä-kokemuksen, kun kävimme Mikkelin klubilla lounaalla.

Mikkelin klubi on perustettu jo 1898, mutta kuuluisaksi sen teki Marsalkka Mannerheim 1941-1945 sodan aikana ollessaan Mikkelissä. Marsalkka Mannerheim järjesti sisäpiirilleen illallisia Mikkelin klubilla.

Edelleen klubilla tarjoillaan Marskin lempiruokia sekä järjestetään teemaillallisia.


Me söimme lounaalla alkuruoaksi samettista maa-artisokkakeittoa, jonka kanssa muut nauttivat muikunmätimoussea ja rapeaa perunaa. Kala-allergisen vaihtoehdossa mousse oli korvattu parsalla.

Keitto oli samettista ja oikein suli suussa. Saisinpa sitä taas uudelleen.


Pääruoaksi saimme poron ulkofileetä, hapatettuja karpaloita, lehtikaalia, haudutettua sipulia ja porkkanapyreetä. Mä en yleensä tykkää porosta, mutta tämä oli herkullista. Kaikki ruoka oli siis jotenkin niin hyvää ja huolella valittu. Saatiin kuulla meidän annoksista myös keittiömestarilta ja hän oli jotenkin niin intohimoinen se suhteen mitä tekee, että se näkyi ihan päällepäin.

Esimerkiksi osa marjoista ja kaloista, joita he käyttävät keittiössä, on hänen itse poimimiaan ja pyydystämiään. Ihanan sitoutunutta puuhaa.


Jälkiruoaksi nautimme kardemummalla maustettua creme bruleeta ja marjasorbettia. Meni ihan kyllä mun lempparijälkiruokien listan ykköseksi!

Mikkelin klubilla oli kaikki annokset katettu kauniisti ja jo sinne astuessa tuntui kuin olisi astunut eri vuosikymmenelle hyvällä tavalla. Mikään ei tuntunut vanhalta vaan sellaiselta elegantilta.

Mikkelin klubilla järjestetään lounaita myös niin, että siellä on mukana ”Marsalkka Mannerheim”, mutta valitettavasti meidän lounaalta hän puuttui. Hänen oli tarkoitus tulla, mutta aikataulut eivät sopineet yhteen.

Mikkelin klubia voi myös vuokrata yksityistilaisuuksiin. Olisi muuten todella elegantti ja hienostunut paikka pitää vaikka syntymäpäivävastaanotto.


Alkuun saimme roseshamppajaa, ruoan kanssa tarjoiltiin viiniä sekä Marskin ryyppy. Se oli piripintaan täytetty jääkylmä lasi ja aika moni taisi sen jättää juomatta. Tällainen kuitenkin oli aina Marskin aikaan tarjolla ruokailun päätteeksi.


Mikkelin klubi oli kyllä kokemuksena upea ja ainutlaatuinen. Kaikki meille tarjoiltu ruoka oli erinomaista.

Ruokailun ohessa opin todella monta uutta asiaa Mannerheimista. En muistanut, että Mannerheim oli ollut Mikkelissä sodan aikana tai että hän oli ollut hyvin tarkka siitä missä kukakin istuu. Itse hän halusi istua aina selin ikkunaan, koska hänellä oli hyvin herkät silmät.

Meitä muuten palveli hovimestari, joka oli ollut toimessaan vuodesta 1975! Hänellä oli mahtava tietämys Mannerheimista pääkopassaan ja hänen kaikki toiminta oli hyvin sulavaa ja huomaamatonta. Hän täytti juomalaseja heti, kun joku oli juonut ne tyhjäksi tai melkein tyhjäksi, toi ruoat sulavasti jokaisen eteen ja oli kuin tehty tehtäväänsä.

Oletko sinä käynyt Mikkelin klubilla?

 

LUE MYÖS: 

Break Sokos Hotel Bomba

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.