Hae
Colour Outside the Lines

Saako raskaana olevaa kutsua lihavaksi?

Käytiin eilen varmaan kesän ekaa kertaa rannalla. Lissu on käynyt kavereiden kanssa rannalla kyllä aiemminkin tänä kesänä ja lapset on uineet sekä mökillä että mummilassa, mutta ei oltu käyty koko perheellä rannalla ollenkaan.

Minähän en veteen uskaltautunut, koska uinti ei ehkä ole se rakkain harrastus (varsinkaan. koska en osaa oikeasti edes uida kunnolla). Minä siis tyydyin istumaan rannalla katsellen muiden läträämistä ja luin uusinta Potteria, jota oltiinkin J:n kanssa odotettu koko kevät. J luki kirjan jo Kindle-lukulaitteellaan, mutta minä halusin ostaa kirjan ihan oikeana kirjana, koska onhan se nyt ihan eri fiilis lukea kirjaa paperisena kuin sähköisenä.

Oltiin rannalla muutama tunti ja kovalla rannalla istumisen tuloksena sain itselleni todella kipeän häntäluun. Väinölänniemi on kiva ranta siitä, että siellä on wc- ja suihkutilat rannalla kävijöille. Lähdinkin sitten könkkäämään vessaan rantareissun päätteeksi kera kipeän häntäluun ja vaikeaahan se oli. Lopuksi oli vielä kymmenkunta porrasta, jotka piti kiivetä ylös. Voin myöntää suoraan, etteivät jalkalihakseni (tai mitkään muutkaan lihakset) ole kovin hyvässä kunnossa ja portaiden kapuaminen on oikeasti aika tuskallista. No eihän siinä muuten mitään, mutta… Kyllä, tähän tulee se iso mutta.

Rannalla on kahvio wc-tilojen vieressä ja siinä on pieni terassi. Terassilla istui neljän nuoren joukkio. Olisivatko olleet noin 17-vuotiaita tyttöjä ja poikia. Nämä samaiset nuoret tulivat minua sitten vastaan portaissa ja yksi pojista suureen ääneen julisti kavereilleen ja tämä on suora lainaus ”kylläpä siinä on lihava täti. Voi että on rankkaa tuo portaiden kiipeäminen!”   

Haalari Gina Tricot, laukku Ted Baker, ballerinat Dinsko, aurinkolasit H&M
Olisi tehnyt mieli sanoa jotain takaisin, mutta koska kommentti sattui aika syvälle, nielin kyyneleet vessakoppiin asti ja menin sinne hiljaa itkemään. Kyllä tiedän olevani ylipainoinen ja näyttäväni lähinnä valaalta tällä hetkellä, mutta onko sitä pakko huudella kovaan ääneen tuolla tavalla? Milloin toisten ulkonäön arvostelemisesta suoraan päin naamaa on tullut hyväksyttävää? Voin myöntää itsekin arvostelleeni nuorena toisten ulkonäköä ja myös aikuisena, mutta sentään pidän kommentit itselläni enkä tuolla tavalla huutele niitä avoimesti.

Olen kärsinyt koko pienen ikäni huonosta omatunnosta. Milloin mietin, onko minulla isompi maha kuin kaverilla tai liian pitkä nenä. Tällä hetkellä kuitenkin painan huomattavasti enemmän kuin haluaisin enkä todellakaan tunne itseäni kauniiksi saatikka seksikkääksi. En todellakaan tunne hehkuvani niin kuin raskaana olevista sanotaan eivätkä kommentit painoani koskien auta asiaa. Tähän mennessä painoa on tullut koko raskauden aikana lisää alle kolme kiloa ja yritän pysytellä alle kymmenessä. Olen kuitenkin yrittänyt olla tuijottamatta vaakaa tai peiliä ja nauttia raskaudesta kaikesta huolimatta täysillä.

Kuinka muut ovat selviytyneet raskauden aikaisista itsetunto-ongelmista? 

7 kommenttia

 1. Unknown kirjoitti:

  Sinulla on hyvä syy olla juuri tuollainen kuin olet. Tiedät itsekin, kuinka arvokas ja tärkeä se on. 🙂 Tsemppiä loppuun asti koko perheelle! T. Jari

 2. Salla kirjoitti:

  Voi että suututtaa tuollaiset kommentit! Ei kellään ole oikeutta arvostella ääneen toisen ulkonäköä. Uskon että varmasti tuli paha mieli, ja vielä tilanteessa kun on tukala olo muutenkin. Huoh, uskomatonta miten joillakin ei vaan kertakaikkiaan ole mitään käytöstapoja.

 3. Unknown kirjoitti:

  Hö. Ihana oot ja nätti kun mikä ? Ja ihana asu! Inhottavia tuolloiset pölvästit ? -serkkuherkku

 4. Anonyymi kirjoitti:

  Grrr. Kuinka kiukuttaa. 🙁 Nuorilla käytöstavat saattavat olla todella pahasti hukassa. Nauti raskaudestasi ja itsestäsi. Tässä maailmassa on vain yksi kappale sinua, olet ainutlaatuinen. <3

 5. ElinaS kirjoitti:

  No jopas. Minusta olisit voinut sanoa tälle nuorelle miehelle takaisin jotain hyvistä käytöstavoista. Olisi ehkä ottanut opikseen.

 6. Anonyymi kirjoitti:

  Jätä nuoren pojan kommentti omaan arvoonsa. Hän on vielä vailla elämänkokemusta ja typeräkin mielestäni. Sekä vailla käytöstapoja! Merita tuossa ylhäällä kirjoitti hienosti: Maailmassa on vain yksi kappale sinua, olet ainutlaatuinen <3
  Itse olen kärsinyt huonosta itsetunnosta aina ja jossain määrin kärsin edelleen. Yritän ajatella ettei ole mitään väliä mitä muut ajattelee, elän elämääni itseäni varten. Ei ole mitään väliä mitä muut ajattelee kun itse sydämessäni tiedän asian oikean laidan. Vaikeaa se välillä on ja tämä on ollut pitkä tie, ja töitä teen edelleen. Pyrin myös välttämään toisten elämän ruotimista, asioilla kun on aina monta puolta.
  Omille tytöilleni sanon aina kuinka erilaisuus on todellinen rikkaus, olisihan elämä tylsää jos kaikki olisivat samanlaisia!
  Olet kaunis raskaana oleva nainen 🙂
  Hyvää kesänjatkoa!
  T. Sanniska
  Ps jos mietit postausaihetta, niin tee teidän vauvahankinnoista (rattaat ym)
  Itselläni 1kk ikäinen vauva ja tämmönen vauvahömpänpömppä kiinnostaa 🙂

 7. Anonyymi kirjoitti:

  Mulle tuli kauhean paha mieli kun luin tämän postauksen sinun puolestasi! Sinulla on iso masu koska siellä on maailman isoin lahja, oma pieni tuhisija. Yleensä tuommoiset arvostelijat on niitä millä menee huonommin. Ja kuten seläntakana puhujatkin, ne on takanasi syystä! 🙂 nauti raskaudesta. Täällä ollaan raskaana toivon mukaan viimeisiä hetkiä raskausviikolla 39 joten todellakin pystyn samaistumaan kaikkeen mitä kirjoitat! 🙂 ihanaa odotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.