Hae
Colour Outside the Lines

Kuinka rajata häiden vieraslista ja ketä me kutsuttiin?

Meidän häiden vieraslista koostui noin 70 ihmisestä, joista osa oli lapsia. Oltiin mietitty jo vuosia aiemmin jonkinlainen runko vieraslistalle ja muokattiin sitä sitten ennen hääkutsujen lähettämistä sopivanlaiseksi.

Mutta kuinka me sitten rajattiin häiden vieraslista siihen mitä se oli?

Me päätettiin jo heti kihlauksen jälkeen, että halutaan pitää häät, joihin kutsutaan meidän sukulaisia, joita nähdään liian harvoin. Kuitenkaan ihan kaikkia sukulaisia ei tietenkään ollut mahdollista kutsua, koska meillä oli kuitenkin häiden järjestämiseen rajallinen budjetti.

Päätettiin, että kutsutaan häihin sellaiset sukulaiset, jotka on olleet meidän elämässä tärkeässä osassa oli se sitten juuri nyt tai nuorempana. Ystävistä kutsuttiin ne, joiden kanssa ollaan aktiivisesti yhteydessä.

V

Miten rajata vieraslistaa?

Ihan ekana päättäkää minkä kokoiset häät haluatte ja mahtuuko ne teidän budjettiin. Vieraslistaa kannattaa miettiä vähän jo ennen kuin miettii hääpaikkaa, koska useassa paikassa liian isolla henkilömäärällä on aivan liian ahdasta.

Miettikää yhdessä sun puolison kanssa ketä haluatte kutsua ja ketkä on ne teille tärkeät vieraat, joiden haluatte olevan paikalla.

Listatkaa paperille, tai Exceliin niin kuin mun insinöörimies teki, vieraslista ja jos vieraita on liikaa, karsikaa muutama pois. Miettikää yhdessä kenet listalta voi karsia.

Miettikää myös haluatteko, että ihmiset tuo lapset mukanaan häihin vai onko häät pelkästään aikuisille. Mun mielestä tämä olisi myös hyvä mainita kutsussa, jos lapset eivät ole hääparin mielestä tervetulleita paikalle.

Me itse haluttiin omat lapset paikalle ja meille tuntui luonnolliselta, että vieraanakin on lapsia. Meidän häissä oli noin kymmenen lasta, kun neljä jäi viime tipassa pois. Ikähaarukka lapsilla oli muutamasta kuukaudesta melkein täysikäiseen.

Ketä meidän vieraslistalla oli?

Vieraslistalla oli meidän molempien vanhemmat ja Janin vanhempien uudet puolisot, isovanhemmat, meidän molempien sisarukset ja vanhempien sisarukset ja osa serkuista. Kaikkia serkkuja ei kutsuttu, koska ei olla heidän kanssaan muutenkaan tekemisissä kuin joskus jonkun sukulaisen hautajaisissa.

Mun puolelta kutsuttiin myös pikkuserkkuja, koska he oli tärkeä osa mun lapsuutta ja olen käynyt myös heidän häissään.

Muista sukulaisista paikalla oli myös mun vanhempien serkkuja ja annettiin meidän äideille vapaat kädet kutsua muutamia ihmisiä, jos he niin halusivat.

Vieraita oli alunperin kutsuttu noin 70, lapset mukaan lukien ja paikalla oli noin 50 henkilöä. Muutama isompi ihan viime hetken peruutus tuli, kun muutama perhe sairastui edellisenä päivänä ja tämä jätti yhden pöydän melkein tyhjäksi. Se oli tosi harmillista, mutta eihän sairastumisille mitään voi.

 

Miten sä olet rajannut häiden vieraslistaa?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

 

LUE MYÖS: 

Meidän häät olikin meidän ekana hääpäivänä

Hääjuttuja tulossa

 

4 kommenttia

 1. krissstiina kirjoitti:

  Musta olisi ollut outoa, jos mun äiti olisi kutsunut jotain omia vieraita. Nehän oli mun ja mun miehet häät ja halusin ihan itse päättää, ketä paikalle tulee.

  Itselle vaan tosi vieras ajatus. 😃

 2. petra kirjoitti:

  Meidän häissä oli mun puolelta 1serkku+puoliso, äiti ja isi ja siskot. Miehen puolelta oli mummo+puoliso, äiti ja isä, sisasurukset+puolisot+lapset. Lisäksi appivanhemmat olivat kutsuneet mieheni kummisedän ja hänen puolison mikä oli kyllä aivan ok, ei vaan itse tajuttu, kun mulla ei ole itsellä kummeja 😀 Alkuperäisellä vieraslistalla oli yli 150nimeä (joka koostui sukulaisista ja olin laskenut molemmille ehkä 3 ystävää = potentiaaliset kaasot&bestamanit), mutta toteutettiin lopulta häät kahdessa viikossa ja huomattavasti pienemmällä budjetilla. Haaveilin 5v hääjuhlista, ei pidetty, nyt olen miettinyt 10v hääjuhlia. Tässä ajassa olen hoksannut ettei kaikkia tarvitse kutsua sen takia että on joskus ollut sama sukunimi ja alkuperäiseltä listalta voisi jättää aika monta nimeä pois 🙂

  • colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

   Ihanaa, kun kommentoit <3
   Todellakaan kaikkia ei ole PAKKO kutsua vaan pitää kutsua ne itselle rakkaat ihmiset. Ehkä tätäkin voisi miettiä siltä kantilta, että kenen poissaolo harmittaa jälkikäteen, jos kutsua ei ole lähettänyt?
   Toivottavasti teidän juhlat toteutuu jossain vaiheessa. Mun mummo ja ukki juhli 60-vuotishääpäivää isoilla juhlilla, muuten ei tainneet kauheammin juhlia häiden lisäksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *