Hae
Colour Outside the Lines

Mitä taapero tarvitsee päiväkotiin?

Minua jännitti Vivian päiväkodin aloitus todella paljon, koska olimme olleet kotona hyvin tiiviinä pakettina ennen sitä. Emme käyneet perhekerhoissakaan, joten sosiaalisia kontakteja ei kauheasti ollut. Mietin vain kuinka pieni Vivia on päiväkotiin vuoden ja kolmen kuukauden ikäisenä. Toisaalta se oli hölmöä, koska esikoinen meni hoitoon huomattavasti nuorempana. Mutta mitä taapero tarvitsee päiväkotiin? Se kysymys minulla pyöri päässäni monta kertaa.
Viime tammikuussa Vivian päiväkotiuran alkaessa kaikki meni kuitenkin paremmin kuin hyvin.
Vivia rakastaa päiväkodissa oloa. Hän tunnistaa päiväkotimatkan ja hihkuu rattaissa ”oitoon” eli hoitoon. Päiväkodissa on samanikäisiä kavereita ja hoitajat ovat mukavia. Siellä on myös kivoja leluja ja hauskaa tekemistä.

Kuinka teimme päiväkodin aloituksesta helpompaa?

Kävimme tutustumassa päiväkotiin ennalta yhdessä muutaman kerran. Leikimme päiväkodin tiloissa muiden lasten kanssa. Meidän päiväkodin aloitusta helpotti myös se, ettei Vivia ollut päiväkodissa alkuun pitkiä päiviä. Hän kävi vain puolikkaita päiviä, jonka ansiosta saimme päiväkodin aloitukseen pehmeän laskun.
Ensimmäiset kolme viikkoa lähdin päiväkodista sydän rintaa puristaen, koska lapsi jäi itkemään hoitajan syliin minun lähtiessäni. Huuto kuitenkin kuulemma loppui joka kerta heti minun kadottua näkyvistä. Pikkuhiljaa taaperokin tottui jäämään päiväkotiin ja nykyään hän jo juoksee hoitokavereiden perään leikkimään sanomatta heippa.
Katsotaan ensi kuussa miten kesäloma on vaikuttanut asiaan vai muistaako taapero heti kuinka mukavaa päiväkodissa oli.

Mitä taapero tarvitsee päiväkotiin?

Jonkinlainen kassi tai reppu
Valitse sellainen, johon kaikki päiväkodin ja kodin välillä päivittäin kulkevat tavarat mahtuvat olemaan.
Vaihtovaatteita
Meillä vaatteita on yleensä lokerossa kolmeen vaihtokertaan.
Sään mukaiset ulkovaatteet ja kengät
Softshell- vai kuorihaalari. Mitä välikausivaatetta taapero tarvitsee? 
Välikausivaatteiden hankinta kannattaa aloittaa nyt, kun kaupat alkavat niitä myydä, ettei jää ilman mieleisiä. Hyvä vaihtoehto on ostaa välikausivaatteet myös käytettynä kuten me yleensä teemme.
Syksyksi ja kevääksi kuravaatteet 
eli kumisaappaat, kurarukkaset sekä sadetakki ja -housut.
Itse olen tykännyt käyttää taaperolla kurahaalaria, koska se on helppo pukea päälle eikä sen alle tarvitse erikseen muita ulkovaatteita.
Unikaveri ja mahdollinen tutti
Päiväunille nukahtaminen on helpompaa tutun unikaverin kanssa.
Vaippoja
Päiväkodit suosivat yleensä teippivaippoja, koska ne nopeuttavat vaipanvaihtoa,
kun vaatteita ei tarvitse välttämättä riisua kokonaan.
Mahdolliset lääkkeet
Kesällä lapsella on hyvä olla mukana myös aurinkorasva ja vesipullo.
Sisätossut
Nämä ovat varmaan aina ensimmäisenä ostoslistalla. Meidän taaperolla on ollut päiväkodissa käytössä jarrusukat. Tossut on olemassa, mutta niitä käytetään hyvin harvoin, koska suurimmassa osassa meidän sukista on jarrut enkä näe tarpeelliseksi pukea jarrusukkia ja tossuja päällekkäin.
Rattaat
Ihan pienen taaperon ulkoilua helpottavat rattaat. Me hankimme käytettynä rattaat päiväkotia varten, koska meidän päiväkodilla ei ole rattaille varastoa ja ne ovat ulkona sään armoilla, joten en halunnut kalliita Emmaljungia sinne viedä.

Minkä ikäisenä muiden taaperot ovat menneet hoitoon?

 

LUE MYÖS: 

KUINKA TAAPERON VILJA-ALLERGIAEPÄILY ON EDENNYT? 

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.