Hae
Colour Outside the Lines

hääkoristeet -millaisia koristeita meille tulee?

Hääkoristeet on varmaan joidenkin mielestä yksi turha osa hääbudjettia. Eihän ne tee muuta kuin korista paikkaa yhden päivän, jonka jälkeen ne on hyödyttömiä.

Minä olen eri mieltä. Oikeanlaiset hääkoristeet voi viedä vieraat hetkeksi ihan muualle kuin missä he oikeasti ovat. Esimerkiksi meidän hääpaikan juhlasali on oikeasti jumppasali ja haluan todellakin sen näyttävän joltain muulta kuin jumppasalilta.

Sen takia olenkin kerännyt jo vuosia meille oikeanlaisia koristeita. Hääteemanahan meillä on Pieni merenneito, joten meidän hääkoristeiden voisi ajatella koostuvan pelkästään simpukoista ja muista meriaiheisista jutuista.

Minä olen kuitenkin yrittänyt viedä hääkoristeet hieman eri tasolle. Arielhan on keräilijäluonne ja hänellä on aarrekammio täynnä kaikkia ihmisten tavaroita. Olen yrittänytkin ottaa inspiraatiota tuosta aarrekammiosta ja sen ohjailemana ostaa hääkoristeet. Meidän varasto on täynnä häihin kerättyä tavaraa kuten simpukan muotoisia lautasia (niitä on noin 70 hengelle), kynttilänjalkoja, valokuvakehyksiä ja tekokasveja. Olen kerännyt erinäköisiä kahvikuppeja ja kahvilusikoita, lasipurkkeja, lyhtyjä ja ostanut oikeanvärisiä servettejä. Minulla on myös niitä simpukankuoria varmaan kaksi muuttolaatikollista jo jemmassa.

Tässä kierrätyskeskukselta ostamani kasa hääkoristeita, jotka maksoivat yhteensä 8,30€. Pieni teepannu ei ole laskettuna tuohon summaan. Se maksoi 50 senttiä ja meni Vivian kotileikkeihin.

 

Olemme myös suunnitelleet ostavamme hääpaikan kattoon hallaharsoa ja lipputankovalot. Sellaiset oli jo hääpaikalla valmiina, mutta haluan katosta runsaan näköisen ja siksi tarvitsemme myös omat. Koska hääpaikan verhot olivat mielestäni aika rumat, meinaan ostaa Ikeasta halvat pitsiverhot niiden tilalle. Olen myös haaveillut led-kynttilöistä, koska ne ovat turvallisempia kuin oikeat kynttilät.

Hääpaikalla on vuokrattavissa pöytäliinat, mutta ne maksoivat muistaakseni 5€/kpl ja tarvitsemme niitä noin kaksikymmentä. Eli jos jollain hääkirpparilla sattuu tulemaan hyvät valkoiset pöytäliinat (tai Ikean aluslakanat) vastaan, ovat ne ainakin ostoslistalla. Mietin vielä myös kaitaliinojen suhteen haluanko sellaiset vai en.

Hääkoristeisiin on nyt jo upotettu iso siivu rahaa ja niihin voisi edelleen käyttää äärettömän määrän, mutta yritän olla järkevä ja ostaa mahdollisimman paljon käytettynä silloin, kun tarvikkeita tulee vastaan kierrätyskeskuksissa tai kirppiksillä. Koska hääkoristeet on olleet keräilyssä jo pitkän aikaa, ei niihin enää tarvitse kauheasti upottaa rahaa.

Yksi koriste, johon en meinaa upottaa rahaa, on leikkokukat. Itse olen monille kukille allerginen ja olenkin siksi haalinut alennuksista tekokasveja, että saan niillä koristeltua paikkaa. Saatamme hakea paikalle muutamia leikkokukkia, mutta emme valtavaa määrää.

 

ovatko hääkoristeet sinusta tärkeä osa hääpaikan tunnelmaa?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

LUE MYÖS: 

MIKSI SUUNNITTELEN HÄITÄMME PIENI MERENNEITO-TEEMALLA?

MEILLÄ ON HÄÄPÄIVÄ PÄÄTETTYNÄ!

HÄÄPAIKKA VARATTUNA, HÄÄSUUNNITTELU VOI ALKAA! 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.