Hae
Colour Outside the Lines

Halloween-herkut

Me siis vietettiin Halloweenia viikko jäljessä, koska tytöt oli reissussa oikeana Halloweenina. Lupasin leipoa kauhistuttavia leipomuksia ja niin minä tein -tai ainakin yritin. Lähinnä ne kyllä tyttöjä vain nauratti. 
Halloween-menu:
Kurpitsakeitto
Paahdetut kurpitsansiemenet
Haamu-marengit
Viinirypälemadot
Hämähäkki-mustikkapiirakat
Nakkimuumiot
Nakkisormet

Marenkien ohjeen löydät täältä. Tein kaikille leipomuksille silmät leivontatarvikeliikkeestä saatavalla pursotettavalla elintarvikevärillä. Se on tosi kätevää vaikka kylläkin sotkee sormet aika mukavasti ja tarttuu sormiin eikä lähde irti kuin kulumalla.

Mustikkapiirakat tein pieniin foliovuokiin ja päälle leikkasin Lidlin Snickersin tapaisesta suklaasta palan pääksi. Hämähäkin jalat on mustaa Snören-lakua. 

Muumioihin löysin ohjeen Pinterestistä. Jos et ole vielä Pinterestin ihmeelliseen maailmaan tutustunut, suosittelen kovasti tutustumaan. Siellä on mitä ihmeellisimpiä juttuja ja tällaiselle teeseitse-höperölle se on taivas. Nakkia piti leikata osiin niin, että sille tulee kädet ja jalat ja sen jälkeen nakin ympärille pyöriteltiin kaupan kylmähyllystä saatavaa croissant-taikinaa, joka oli leikattu pitkiksi nauhoiksi.

Nakkisormet sai leikkelemällä nakkeja mallin mukaan. Paistoin nakkeja uunissa hetken, niin ne näyttivät enemmän oikeilta sormilta.

Varsinkin nuo muumiot meni kuin kuumille kiville. Niistä tykkäsivät niin lapset kuin aikuiset. Nyt onkin sitten vuosi aikaa miettiä ensi vuoden herkkuja.

Syötiinkö teillä jotain erikoisia (tai kammottavia) Halloween-herkkuja? 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.