Hae
Colour Outside the Lines

Valkosuklaa-limejuustokakku

Vietetään pääsiäinen J:n porukoiden luona ja koska mä oon sellanen, etten osaa mennä kyläilee viemättä jotain, leivottiin tulevalle anopille sitten kakkua. Tätä ohjetta ei oltu ennen kokeiltu ja me vähän ohjeesta poikettiinkin.
Valkosuklaalimejuustokakku

Pohja
350g (eli kaks pussia) Domino-keksejä
80 g voita
Täyte
7 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
600g maustamatonta Viola-tuorejuustoa
2dl sokeria
1 limetin raastettu kuori
2dl  Valio valkosuklaa-lime rahkaa
185g g (eli yksi levy) Marabou-valkosuklaata
2 limetin mehu
Viimeistelyyn
Pääsiäiskarkkeja

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle (meidän irtopohjavuoka on niin iso, että tuo pohjan ohje on tähän tuplattu alkuperäisestä).  Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri, limetin kuoriraaste ja rahka. Sulata suklaa.

Kääntele tuorejuustoseokseen kermavaahto ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna limettimehu ja sulata siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Valuta liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Laita kattilaan kahden limetin mehu, yksi limetti viipaleina, sokeri ja vesi. Kiehauta ja heitä hiljaa poreillen 15-20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä hyvin. Koristele hyytynyt kakku pääsiäiskarkeilla. Tarjoile rakkaudella❤️


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.